Willem II tegen Excelsior. De club waar het volgens Terell Ondaan allemaal leuker is. Korte samenvatting: Willem II was in de eerste helft veel beter maar vergat meer dan 1 keer te scoren. In de 2e helft ging Willem II vol in de ankers en dan weet je dat het slecht afloopt. Faik schoot met zijn ingevallen koppie een vrije trap tegen de muur waardoor de bal van richting veranderde en Kostas Lamprou kansloos was. Willem II wilde toen ineens weer winnen en Excelsior wilde vooral een punt. Excelsior kreeg haar zin.

Goed, wedstrijd geweest, kunnen we het eens over belangrijke zaken hebben. Op de agenda hebben we deze week 4 punten staan.

1. Terell Ondaan.
2. De Fanshop
3. Wijven op de KingSide.
4. Het gezicht van Erwin van de Looi

 
1. Terell Ondaan.
Terell was altijd één van m’n favoriete spelers. Niet vanwege zijn kwaliteiten, maar vanwege zijn persoonlijkheid. Hij was vriendelijk, vrolijk, sympathiek en een tikje onzeker. Vooral dat laatste vond ik mooi aan hem. Geen Quincy Promes die het heeft over ‘Straight money blowen’ maar gewoon in een interview zeggen dat je niet altijd weet of je het wel altijd even goed doet. Een verademing in de voetbalwereld. Maar in het veld was het nooit echt heel sprankelend. Terell raakte geblesseerd en kwam daarna nog matiger terug. Willem II bood  hem toch contractverlenging aan. Terell sloeg de aanbieding af want hij wilde meer verdienen. Daar ging het mis. Iemand die weinig gepresteerd heeft en ontzettend lang geblesseerd geweest is zou die kans heel gretig aan moeten pakken. Terell besloot weg te gaan. Prima, is zijn goed recht. Maar tijdens het interview waarin hij aangaf het bij Excelsior beter naar zijn zin te hebben (prima joh, houdoe!) zie je de nieuwe Ondaan. En die nieuwe Ondaan bevalt me niet. Terell Ondaan is veranderd in een arrogant, onsympathiek, ondaankbaar (oh no he di-int) en verbitterd mannetje met wat plukjes schaamhaar op z’n wangen. Zo jammer van zo’n jongen.
Zie hier het onsympathieke interview.
 
2. De Fanshop.
Ik heb in het verleden hier kritiek geuit op de fanshop. Deze werd niet professioneel gerund. Niet qua verkoop, niet qua inkoop, niet qua openingstijden en niet qua assortiment. Dat ging Willem II, samen met Joris Sport, verbeteren. Prima. Maar nu heeft Willem II besloten de Willem II Fanshop voorgoed te sluiten. Men moet nu maar naar de overkant, naar Joris Sport toe. De eerste berichten zijn dat het daar totaal niet druk was (gek he?) en de voorraad ook om te janken was. Willem II gaat af als een gieter, en ze doen het zelf. Door heel Nederland zijn wedstrijdshirtjes (om maar even een onbelangrijk artikel te noemen) te krijgen bij de stadions, behalve bij Willem II. In plaats van de Fanshop te professionaliseren heeft Willem II ‘m gewoon gesloten. Alsof een klein kind te horen krijgt dat ‘ie binnen de lijntjes moet kleuren en daarom maar z’n hele kleurboek weg flikkert. Er staat nu enkel een soort vouwwagen met wat artikeltjes. Woohoo. Nee, voor het volledige assortiment moet je naar de overkant. En als je eenmaal binnen de poorten van het stadion bent (WAAR MAAR 1 STAGIAIRE STAAT TE SCANNEN!) kan je niet meer naar buiten.
“Kan ik nu nog naar buiten, naar Joris Sport en dan weer terug met deze kaart?”
“Nee dat kan niet meneer.”

Er ging ook een petitie rond vanuit de vrijwilligers die er jarenlang stonden. Hoewel ik vind dat ook het personeel daar geprofessionaliseerd moest worden, stonden ze daar wel voor Willem II. Maar dan kun je handtekeningen ophalen zoveel je wilt…. tegen domheid helpt dat niet.

3. Wijven op de KingSide.
Voetbal is een mannensport. Ja dat vind ik. Dat betekent niet dat er geen vrouwen van Willem II en van voetbal kunnen houden. Ik houd ook van Aloë Vera drank en dat is ook echt voor wijven. Vrouwen zijn wat mij betreft prima welkom bij het voetbal, zolang ze maar ook echt voor Willem II komen (je weet zelf wel of dat zo is, voel je dan vooral niet aangesproken). En daar ligt het probleem. Er komen sinds enkele jaren steeds meer vrouwen naar Willem II en specifiek naar de KingSide. Zij komen dan om in te drinken voor het stappen en gezellig met elkaar te klessebessen. Als er gezongen wordt gaan ze grappig doen, want zingende mannen…das maar gek. Dan gaan ze doen of ze meezingen en houden ze elkaar denkbeeldige microfoons voor, want ook dat is super geestig. En dan dansen he, dansen op het gezang. Beetje schudden met hun dikke reet alsof ze op het Rotterdams Zomercarnaval staan. En ze vinden het zo leuk. Maar wij hun niet. Het zijn ook nooit leuke vrouwen. Het zijn altijd van die vieze studentikoze wijven met enorme hese rookstemmen. Alsof ze nachtenlang als berige varkens met hun dikke reet naar achteren aan de bar in een rokerige studentenvereniging naar adem staan te happen terwijl ze hard van achteren geneukt worden door een vieze bezweette korpsbal met een wit bevlekt overhemd dat half open hangt. Ze horen er niet maar hebben het zo gezellig op die KingSide.

En dat vind ik het erge. Ze vinden het leuk. Dus volgende week zijn ze d’r weer. 1 had zelfs een fles Spa bij, gevuld met een doorzichtige sterke drank om mixjes mee te maken. Ze waren gewoon gekleed om na de wedstrijd meteen naar de stad te gaan. Ga dan alsjeblieft meteen! Allemaal van die wannabe sjieke kleding van de H&M waarin ze vannacht tot zeker 4 uur nog tegen die eerder genoemde dronken korpsballen in de Brandpunt aan hebben staan rijden. En wijn drinken dat ze doen, en gezellig met de meiden. Ey, ga naar de Clochard. Ga daar op het terras met z’n allen rond 1 iPhone hangen om foto’s de stapavond van vorige week te bekijken. Excelsior kreeg kansen en het werd spannender, maar de dames stonden gewoon in een kringetje, de helft met de rug naar het veld toe, de andere helft keek hun vriendinnen aan. Niemand zag iets van de wedstrijd. Maar oh wat is het gezellig. Wat net zo erg is zijn dan die mannen die 5 bier op hebben en dan denken: ‘ey wijvuh, heuj!’ en er vervolgens een gezellig gesprekje mee aanknopen. Waardoor die gasten niks meer van het voetballen zien en die vrouwen alleen maar gekieteld worden om de volgende keer weer terug te komen. Je moet ze verdomme niet stimuleren! Klessebessende wijven op de KingSide, jullie horen er niet. Bij Heracles zien ze geen heil meer in een vrouwenvak. Ik wel. Optyfen, allemaal naar vak L. Zorg dat er gratis wifi is, wat thee, draaibare stoelen, dekentjes, make-up spiegeltjes, alle edities van de LINDA en cupcakes zijn en zij hebben het naar hun zin. Kunnen ze lekker gezellig indrinken voor ze gaan stappen. Indrinken doede anders maar in Breda. Maar niet bij ons op de KingSide.

4. Het gezicht van Erwin van de Looi
Als je het gezicht van Erwin omdraait zie je een boosaardig gezicht met enorme wallen en een baard. Echt bijzonder. Zie je niet veel. Lijkt een soort Griet Titulaer zo he.

vdlooi-gezicht1

De wedstrijd in Tweets

Alle andere stewards die weer een onschuldige supporter tijdens de wedstrijd met veel bombarie van Vak C meenden te moeten halen verdienen deze wan-prijs ook. Daarbij is het wel heeuul ijdel van meneer Annee dat hij zo’n prijs zelf uitreikt. Waardering voor vrijwilligers heb ik zeker, maar dan wel voor de goei. Respect voor stewards, deh ben ik onderweg verloren.

Zo kennen we de Fanshop weer.

Dit is ook behoorlijk waar. Het is zo’n treurige aanblik, die slierten aan het dak. En krijg ze d’r maar weer eens af.

Jeh. 2 spelers die zich behoorlijk ondankbaar hebben geuit in de pers.

Zeg ze Arno.

Misschien moet je dan harder schreeuwen van achteruit dat die debielen naar voren moeten Kostas.

Juiste analyse van de Kralingert.

Advies aan het thuispubliek

Het was 2 of 3 keer hard, maar buiten dat erg stil. De echte voetbalbeleving ontbreekt. Laten we beginnen met alle kinders en alle klessebes-wijven te verbannen.

Advies aan het uitpubliek

Excelsior is een kleine club en dan brengen ze ook wat minder man mee. Heb ze, op wat getrommel na, niet gehoord. Een groot deel zat ook gewoon een beetje rustig. Oogde niet heel fanatiek.

Advies aan de trainer

Haye is geen buitenspeler, zoveel is wel duidelijk. En jij bent ervoor verantwoordelijk dat Willem II door voetbalt voor de 2-0. Kan je leuke clichés roepen dat Willem II niet durft te winnen en dat soort onzin, maar jij bent er voor verantwoordelijk dat ze naar voren blijven spelen en niet inzakken.

Irritantste man van de wedstrijd

Hadouir omdat ie gewoon echt niet wilde winnen. 1-1, met nog een paar minuten te gaan uit bij Willem II en je hebt een ingooi vlakbij het doel. Dan kan je gewoon scoren. Hadouir liep er bij alsof ‘ie een kist aan het dragen was. Ik zou ook niet blij zijn als ik bij een middelmatig counterploegje op de bank zou zitten, maar dan zou ik in ieder geval willen laten zien dat ik wel zou willen winnen.

Slechtste man van het veld

Thom Haye was echt slecht. Is ook geen buitenspeler dus staat op de verkeerde positie, maar was wel slecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *