Go Ahead Eagles uit, mooi stadion aan de Vetkampstraat. Mooie ‘Engelse’ sfeer met supporters dicht op het veld. Met een mooie gable op het dak. Daar worden de stadionfetisjisten blij van. Daar aan de Vetkampstraat. Stadionfetisjisten. Die kennen we één. @doingthe116 mocht van zijn katten een keer terug naar zijn heimat Tilburg en stapte gezellig bij ons in.
Die jongen van Van de Wier heeft wel te lang op het eiland gezeten. In plaats van bier nam de beste man cider mee. Apple Bandit Cider. Nou is die best te zuipen, maar hij had ook de peren variant bij. Dat zijn een soort gesmolten Festini-ijsjes in een flesje. Niet cool. Maargoed, we reden keurig volgens schema richting Deventer. We stopten onderweg nog bij de plaatselijke fastfood-gigant om vervolgens richting parkeerplaats  te gaan om de kaarten te wisselen. Dachten wij.

Want op de afgesproken tijd was er echt geen steward te bekennen. na 3 rondjes over de parkeerplaats en nog een stuk spookrijden op een ander gedeelte van de parkeerplaats waren we het beu. We gingen bellen naar Willem II. Die gaven aan dat ze d’r toch echt stonden. Nou, nèèh! Andere supporters liepen ook nogal verloren rond. Ze zouden toch niet onder die debiele gele neon-bogen staan helemaal daar achter bij het tankstation? Nou, wel dus. Tegen het verkeer in weer terug naar het tankstation om meteen de stewards even vermanend toe te spreken. “Waorom gaode gullie in godsnaom hier staon?  Alle supporters staon daoraachter!” Goed, dat laatste overdreven we wat het waren er 2. Maar het had zijn effect. Als een geslagen hond ging het koppie omlaag en kwam er een “Wij moessen hier staan van de politie uit Tilburg” uit. Dus de politie bepaald waar jullie staan? Doe normaal man. Het wordt altijd gewisseld op een parkeerplaats (op deze parkeerplaats is er vaker omgewisseld en dat was altijd gewoon op de parkeerplaats) en nu MOET je ineens in een donkere hoek bij een oplaadpaal gaan staan. Zelfs het omwisselen van kaarten is moeilijk bij Willem II. Met veel vertraging gingen we weer op weg. We gingen het wel redden, maar niet met heel veel speling.

Maar we kregen een telefoontje vanuit de Vak E bus. PERNIEK! PERNIEK! Het bier was op. Er was daar zelfs iemand geweest die 200 euro bood voor de gehele biervoorraad maar het was op. Of wij even bier wilden gaan halen. 200-250 blikken. Een mede-supporter laat je niet in de kou staan en dus veranderden we van koers. De  Albert Heijn aan de Flora (supermooie straatnaam) in een behoorlijk troosteloos winkelcentrum ‘Winkelhart van Colmschate’ (supermooie winkelcentrumnaam) had ineens een goeie bier omzet. We vulden anderhalve winkelkar met alle Hertog-Jan en Jupiler die ze maar op voorraad hadden en maakten weer dat we wegkwamen. Buiten zeken we aan de Flora nog even de plaatselijke flora omver. We moesten nu nog even haasten richting de Vetkampstraat om toch nog op tijd te komen. Met een kofferbak vol bier kwamen we voor de wedstrijd aan. We hebben jullie rug gappies.

Snel alle Hertog-Jan even overladen op de Vak E bus en de Juup ging in de KS79/KingZine-bus. Toen we aansloten in de lange rij voor het toegangspoortje (1 poortje voor 300 man. Echt treurig) was de wedstrijd al begonnen en hoorden we het stadion al OOOOHHH! roepen. Het bleek de enige kans van de eerste helft en wij hadden ‘m gemist. Toen we wel toegang kregen konden we meteen genieten van het mooie stadion aan de Vetkampstraat. Maar er werd niet goed gevoetbald aan de Vetkampstraat. Ook de sfeer aan de Vetkampstraat viel tegen. Op de thuisvakken dan. Nou moet ik zeggen, toen ik vannacht de hele wedstrijd nakeek (ja zo’n debiel ben ik) hoorde ik de Eagles-supporters wel af en toe aan de Vetkampstraat.

Pannenzegels olé olé

De eerste helft stelde eigenlijk niet veel voor. Maar de 2e helft begon voor ons super. Jari Schuurman, die zijn basisdebuut maakte, scoorde meteen na de rust. Hij schoot eerst nog op de handen van de keeper, maar in de rebound plaatste hij de bal linksonder in het doel. Goeie pass ook van Haye. Het mag gezegd worden. Willem II hield vanaf dat moment vooral tegen. Ik hoorde nog nooit zoveel ‘Godverdommes’ als gisteravond. Joris had z’n ultra-capuchon op en stond dus vooral te vloeken, maar ook uit volle borst sektarische liederen te zingen. Vooral het ‘We staan er in de zomer, we staan er in de sneeuw’ was zijn favoriet.  Op het veld bleef Willem II ook overeind. Echt heel gevaarlijk werd Go Ahead Eagles nooit. Willem II heeft gewoon echt prima verdedigd. Domste moment was wel dat Willem II ging counteren en dat Van Aanholt rechtsvoor de bal verloor en de hele rechterflank open lag voor de Eagles aan de Vetkampstraat. Maar ook daar kwam geen kans uit, aan de Vetkampstraat.

De terugweg was prima. Veel te veel bier, gezellig geouwehoer en goeie muziek. Het was mooi. Willem II pakte 3 hele belangrijke punten in de Adelaarshorst, aan de Vetkampstraat.

 

De Reis

Cider, bier, muziek, beenruimte, laache, spontane acties/wendingen en een overwinning van Willem II in een prima sfeer aan de Vetkampstraat.
Dit was een uitwedstrijd zoals deze hoort te zijn. Deze blijven we herinneren.

5 Zijlertjes voor je bakkes.

zijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjes

Frèètwerk

Jeh, daar werde niet vrolijk van. Onderweg een McDonaldsje en bij het stadion een broodje frikandel waar je ontiegelijk lang op moest wachten. Was ook maar een simpel broodje met een frikandel d’r tussen die dr de hele tijd tussenuit naaide. Het was echt beneden pijl. Kwam ook gewoon thuis met honger. Hadden we ook nog niks in huis ôk nie ôk nie.

 

zijlertjeszijlertjes

Thuispubliek

De Engelse sfeer in de Adelaarshorst aan de Vetkampstraat is me totaal ontgaan. Ik vind GAE altijd wel een mooie club, maar het kwam er vrijdagavond niet uit. Wel nog mooi dat gegooi met zooi van de tribune d’r naast. Was een klein beetje een opgefokt sfeertje en dat is dan wel weer mooi. Het zat wel redelijk vol, op de hoofdtribune na.

zijlertjeszijlertjes

Uitpubliek

Er werd 90 minuten lang flink gezongen. Ik vond het een prima sfeertje.

zijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjes

Eindoordeel

De vorige uitwedstrijd dat Joris mee was wonnen we in de laatste seconde in Doetinchem. Het bleef ons lang bij. Maar ook dit was een mooie trip met weer een 0-1 overwinning. Een fantastische avond.
Maar ik had het al voorspeld op Twitter he, dat het een mooie dag ging worden. Dit was zo’n topper, dit is gewoon 5 Zijlertjes, met gouwe taand.

zijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjeszijlertjes

In dit artikel heeft u 12 keer Vetkampstraat gelezen. Dit heb ik gedaan in de hoop dat iedere lezer hier zich vanaf nu gaat ergeren als de Fox Sports commentator of presentator het voor de 1000e keer noemt. Het is één van de vele irritante clichés in het voetbal. Zoals het avondje NAC of het zogenaamde geweldige Legioen. Kut Jan-Joost van Gangelen. Zaadboer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *