Willem II – PSV. PSV niet in goede doen, Willem II in waardeloze doen. Kon alle kanten op. Van te voren moest ik wat positiever zijn van mensen, en dus zei ik maar gauw dat we gelijk gingen spelen. Ik meende er geen reet van, maar nu kan ik een week lang doen alsof ik voetbal know-how heb ofzo. Ik heb meteen 5 barkies overgemaakt naar Unibet.

Voor de wedstrijd was er een feestje bij Ons Thuis. Perfect geregeld. Het was wel allemaal klopgeesten muziek, maar toch vond ik het wel tof daar. De sfeer onderling was relaxt, gemoedelijk. Het bier vloeide rijkelijk. Maar hoe de fuck krijg je het voor elkaar om 500 kratten Juup (!!!) allemaal koud te krijgen? Het lukte dit café gewoon. Klasse. Na behoorlijk wat bier hoefde ik nog niet te zeiken. Bierdrinkers weten hoe fijn dat dat is. D’n Darkraver kwam nog even draaien en draaide behoorlijk wat oude hardcore-nummers. Zoals bekend geef ik niks om die muziek, maar dit was best leuk. Klassiekers als Thrillseeker en Braincracking deden me voor even terugdenken aan de Kings On Tour-bussen, uit naar GAE voor de beker in de stervende vrieskou (0-1, e.d. Sieme fucking Zijm) waar ik een aantal van m’n huidige vrienden heb leren kennen. En nou stond ik met diezelfde gasten, ruim 11,5 jaar later, in de kroeg een pilske te vatten voor de wedstrijd. Mooi man.

Maar er moest gelopen worden. Een corteo. Nou vind ik het hele principe van een corteo wel leuk (samen naar het stadion stiefelen). Maar de naam corteo staat me altijd wat tegen. Alsof je samen uit eten gaat, en die ander het ineens ‘gezellie een vorkje prikken’ noemt. Dan is het niet meer leuk. Datzelfde heb ik met corteo. Let maar niet op mij man.

Na de corteo moet je natuurlijk op een ordelijke wijze het stadion betreden. Helaas is Willem II een zielige, amateuristische organisatie die de hele week loopt te promoten dat het vol moet raken, maar vervolgens mensen aan de poort heel lang in de kou laat staan wachten. Ongekend. Nog nooit eerder vertoond bij andere clubs in Nederland, maar Willem II krijgt het niet voor elkaar om op een fatsoenlijke, snelle manier een paar duizend man naar binnen te laten. En als je dan bij een andere ingang komt, dan mag je daar niet binnen met je geldige wedstrijdkaart/seizoenskaart, want mensen van ABC mogen absoluut niet binnen bij de hoofdingang. Excuseer? En ik neem het de stewards niet kwalijk hoor. Die staan in hun eentje met een scanapparaatje bij een poort waar 1000 man voor staat. Maar Willem II moet dit veel beter regelen. Bij de hoofdingang wordt ook niemand gefouilleerd. Hoeft daar niet, want daar komen alleen sjieke mensen natuurlijk. Maar ok, we waren binnen. Pilske gehaald, plekje gezocht. Ge kent deh wel.

Er werd een minuut stilte gehouden voor Stan Verschuuren, lid van verdienste. Dat is 60 seconden lang even je mond houden. 60 seconden. Dat is niet lang. Maar daarmee toon je je respect voor iemand die iets betekend heeft voor jouw club, of die van de tegenstander. En al zouden die vervelende Lurling en die irritante Van Hooijdonk (Bassie en Adriaan grapje, snap je? hihi) op één dag overlijden en de vlag bij mij thuis uithangen, dan nog zou ik, als ik in het stadion van NAC zou zijn, gewoon even een minuut lang m’n smoel houden. Een minuutje maar he. Tis niet dat je als een Boeddhistische monnik jarenlang niks mag zeggen. Maar 60 seconden. Dat is zeg maar 1 keer pissen. Helaas hebben sommige mensen schijnbaar zulke belangrijke gesprekken om de hongersnood en IS-problematiek op te lossen dat ze niet het respect op kunnen brengen even hun smoel te houden. Ik had er niet echt goed zicht op, maar ik zag wat sociale controle in de vorm van vliegend bier. Dat is op zich prima, al mag het voor een volgende keer ook accuzuur zijn. Minuut stilte? Hou je fucking smoel. Ik zag berichten op internet over dat PSV-ers dit deden. Absoluut niet waar. De oorzaak lag gewoon in Vak C. Zullen wel weer vrouwen zijn geweest. Die vinden beppen sowieso belangrijker dan alles rondom voetbal. Laat thuis, laat thuis.

Er werd ook nog gevoetbald, zegt men dan. PSV was voor een club met zoveel kapitaal en internationals echt waardeloos. Willem II knokte voor wat het waard was en creëerde zo best wat kansjes. Opvallend moment was natuurlijk de botsing van Croux met Zoet. Hier had de bal gewoon op de stip gemoeten. Maar Liesveld is natuurlijk bang dat de PSV-ers hem de volgende keer gaan uitschelden (zoals ze bij Excelsior uit deden omdat die scheidsrechter ooit een foutje gemaakt heeft bij Utrecht – Ajax, wat verder helemaal geen gevolgen had. Rare jongens die PSV-ers). Ik heb even een goeiekope bal gekocht bij de Scapino voor een reconstructie:

Zoals je ziet is de bal al heel lang weg en vrij hoog omdat Croux deze al lang en breed de lucht in geschupt had richting doel (nou ok, naast het doel). 5 minuten daarna komt Jeroen Zoet nog even inglijden. Croux wordt gewoon gelanceerd en vliegt achter z’n bal aan. Zoet is veel te laat. Doe je dit op het middenveld krijg je gewoon rood. Liesveld vond het geen penalty. Naja je kon ‘m geven als je het een penalty vond, maar anders niet. Aldus scheidsrechter Liesveld. Hij vond van niet, dus gaf hij hem niet. Zoet had niet kunnen stoppen zo gaf hij aan. Zo kan je alle te late slidings wel kapotbagataliseren. 100% strafschop. Maar ok, PSV had er ook 1 moeten hebben bij die handsbal. Strepen we tegen elkaar weg.

Verder deed Willem II echt niks onder voor PSV. PSV kreeg nog wel een kansje via De Jong die net naast kopte, maar Willem II was eigenlijk net iets gevaarlijker met wat prima schoten. Helaas pakten we niet de 3 punten, maar dit ene punt koester ik ook absoluut. Treurig dat er nu gepraat wordt over een elleboog van Peters tegen De Jong. Het werd juist tijd dat hij een keer een goeie elleboog kopte. Normaal moet de verdediger het altijd ontgelden bij lijers als De Jong, Kramer en Weghorst.

Een punt. Blij mee pikkies.

 

Je kan DeKruikenzeiker (derde persoon praten, altijd goed marketingtechnisch enzo) nu ook volgen op Instagram.

De wedstrijd in Tweets

Ja, dit zicht is vrij triest.


Deze man. Echt leuk.


Zo zielig voor die sympathieke snuiter.

Advies aan het thuispubliek

Dan heb je een feest van te voren om de boel eens flink op te peppen, begin je zo aan de wedstrijd! PSV was stil, maar het Willem II publiek net zo. Gelukkig werd het in de tweede helft beter en heeft het publiek mede een punt binnengesleept.

Advies aan het uitpubliek

Als je supporters hebt die niet heel intelligent overkomen en aangifte gaan doen na een foute beslissing van een scheidsrechter, supporters hebt die heel boos zijn, maar na 1 zin van een ongeinteresseerde Strootman (met handen in zijn zakken) alweer beginnen te klappen, supporters hebt die zo in de media verschijnen of supporters hebt die heel boos het veld op willen maar toch eigenlijk ook weer niet omdat de grote Erik Gerets iedereen tegenhoud met zijn meterslange armen, word je als supporters echt nooit serieus genomen. Zoals bij die beelden van Kaiserslautern heel duidelijk te zien is: PSV doet graag alsof. Ze doen graag alsof ze een rivaal hebben. PSV verweet ons eenzijdige haat. Nou, in Amsterdam maakt niemand zich druk over wat seniele boertjes uit Eindhoven hoor. Ze doen ook graag alsof ze fanatieke supporters hebben. Sfeer is er nooit daar, ook niet op ‘Oost’. En als ze zingen zijn het van die josti-skihutnummers waar je alleen maar op hoeft te jalalala jalalulululu. Zo ook met dit uitvak. Ze doen graag alsof ze d’r zijn. Voor het eerst ooit heeft PSV een uitverkocht uitvak, maar verder hoor je ze niet. Nou ok, 1 keer heb ik ze gehoord. “Eindhovuh de gekstuh, Eindhovuh de gekstuh, jalalaluh, jalalaluh.” Niks aan gelogen. Eindhoven is aardig gek. Al is ‘gek’ echt geen politiek correcte term meer voor mensen met een leerachterstand.

Tot slot wil ik jullie graag laten genieten van dit filmpje. Weer vol met alle Eindhovense clichés waarom we PSV altijd grappig vinden. En nee, het is geen LuckyTV.
EINDHOVUH! LAAT JE HOREUH!

Advies aan de trainer

Falkenburg d’r uit laten en Jari Schuurman d’r in. En ga een keer naar de hoeren. Misschien fleur je daar wat van op.

Irritantste man van de wedstrijd

De mensen die een minuut stilte verstoren. Respect krijg je door het zelf te geven. 0,0 respect voor deze lui dus.

Slechtste man van het veld

Falkenburg viel weer knap waardeloos in. Verder speelde het hele team vrij aardig eigenlijk. Jammer Erik. Gao nie goed wel?

2 gedachte over “Willem II – PSV”
  1. Een aanvullinkje: Niet alleen ABC supporters mochten niet bij de hoofdingang naar binnen. Wij zitten op LS en mochten er ook niet door. Stond daar zo’n man met een rood bandje om zijn pols: “met bandje mag ik er wel door he”. Maar ja, niemand die opzij ging natuurlijk hahaha. Dus hij schoot er niks mee op!

  2. Speel het spel ” wie het langst zijn lach in kan houden” bij dat PSV filmpje met m’n vrienden. Niemand heeft het eind van het filmpje gehaald tot nu toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.