FC Twente. U kent ze wel. Die jongens in die rooie shirts. Niet die gasten van de vetkampstraat maar die gasten van een ander mooi cliché. Die jongens van het oude Diekman Stadion. Spelers als Blaise N’Kufo, Jeroen Heubach, Sander Boschker waren jarenlang iconen van de club. Inmiddels is FC Twente een club die sukkelt in de marge. Een club die godverdomme heel blij mag zijn dat ze nog bestaan.

FC Twente. Heel Nederland lult er overheen alsof het goddomme niks is. Maar ze hebben ons allemaal gruwelijk belazerd. Vorig seizoen hadden zij nog de veel te dure Ziyech onder contract staan die hoogstpersoonlijk Willem II 3 punten afsnoepte. Een grof schandaal gezien het wanbeleid dat het bestuur van FC Twente voerde. Om kotsmisselijk van te worden. En wat me nog het meest misselijke maakte is de reactie van de Twentenaren. Men speelde de slachtofferkaart. Niet: “Mea culpa, mea culpa. Excuses, straf ons, het zal nooit meer gebeuren. We gaan de club weer opbouwen en dit zal never nooit meer voor komen” maar: “Iedereen is tegen ons, het is het oude bestuur dat er een pleuriszooi van gemaakt heeft. Iedereen is tegen ons. Wij kunnen er echt niks aan doen. Iedereen is tegen ons. Vooral De Graafschap. Iedereen is tegen ons.”

calimero

De KNVB kan niet zo goed tegen huilende kinderen en dus ging het overstag. FC Twente mocht gewoon in de Eredivisie ondanks het jarenlang bedriegen en beliegen van zowel de bond als de clubs waar het tegen speelde. Diep en diep triest. Het mocht allemaal. De Graafschap degradeerde, FC Twente mocht blijven. Heel Nederland vond het schandalig en stapte er overheen. Je hoort er niks meer over. Dat vind ik pas schandalig. FC Twente had niet met allerlei Manchester City-huurlingen tegen ons Willem II mogen aantreden maar hadden gewoon met Marsman en andere debielen klungelige doelpunten tegen krijgen uit bij Achilles en Jong PSV. “Ja maar het is het oude bestuur dat fout zat”. Dat zeggen moordenaars en verkrachters ook altijd in de rechbank. “Ik ben veranderd. Een totaal ander mens. Zoals dat toen gebeurde, dat nooit meer”. Ben een vent, zit op je blaren en hou je smoel. Ben een beetje timide. Steek de hand in eigen boezem en erken dat je club een grote zooi was en laat de straf over je heenkomen. De sympathieke club is niet meer. De huilerige calimeroclub FC Twente is geboren.

Zo, 3 kleine alinea’s en ik ben eigenlijk al goed pissig. Gelukkig heb ik het prima naar mijn zin gehad vandaag. Voor de wedstrijd lekker een IPA ’t Ij op en een goeie La Trappe wit terwijl ik tegenover een soort Guus Meeuwis met een ernstige huidziekte zat. Kunde nie misselijk op gaan. Is gewoon goed. Daarna bij D’n Beitel een meet and greet gehad met een Belgische lezer. Ja, buitenlandse lezers. Nu weet ik dat een figuur uit Wales dit wel eens door de Google Translate-mangel haalt, maar nu ook al Belgen. Hoorde het laatst Ivo Niehe al zeggen: het is een unaniem een belachelijk groot succes. Meet en Greets. Ben ik niet goed in hoor. “Hoi, hoezo lees je deze onzin? Oh ok. Pilske? Ja is goed Heuj, dankjewel. Proost. Kut Willem II he? ja vind ik ook haha. Kut Willem II. Slecht he? Ja inderdaad. Waar sta jij? oh ik niet. Nee. Nee precies. Superleuk. Handtekening? Foto? Nee? Allebei niet? Ok fijne wedstrijd.” Ongemakkelijker dan een eerste date met een heel lelijk mormel. Zeg niet dat je ze niet gehad hebt. Ik wel in ieder geval. In Breda was wel m’n ergste. Die was smerig baas. Maar daar over misschien een andere keer. Waarschijnlijk niet. Haha nou ok. Had tot 5 uur in De Nacht doorgebracht, thuis gespauwd en toen om 11 uur afgesproken met een wijf in Breda. Dat is op zich al kut maarja je bent jong en Tindermatches zijn ook gewoon Matchdays. En dat je dan van een afstandje op dat kutplein van Breda al denkt ‘fuck’. Maargoed, je wil ook niet die lul zijn die zo’n wijf bij -5 graden laat staan dus je gaat toch maar gewoon een beetje cola drinken om je kater weg te werken. Ah was echt kut man. Wens ik niemand toe. Zelfs zo’n sukkel als Munsterman niet. Ik ben overigens best goed in dates hoor. Ben woest aantrekkelijk en kan lullen als Brugman. Maar dat zo’n meisje dan denkt; Goddomme, die gast is woest aantrekkelijk en kan supergoed lullen maar misschien wil hij niks met mij. Dat is het hele spel he. Die onzekerheid. Vind ik echt super. Vind hij me nou leuk of niet? NEE! Maar joh, ik zat me helemaal weg te zweten op zo’n ongemak hoge barkruk in Breda. M’n kater was zo groot dat ‘ie gewoon zelf begon te miauwen! Het was echt een lijdensweg. En maar serieus praten he. “Wat ik in een vrouw zoek? Nou gewoon, dat ze d’r bek houdt als er voetbal op is”. Nee, daten. Ik ben er goed in, maar de tegenpartij was dat eigenlijk nooit. Verschrikkelijk waren ze meestal. Dates waren meestal een soort bijna dood ervaring. Dat je buiten jezelf treedt en jezelf ziet zitten met zo’n zenuwachtig meisje en denkt: Wat doe ik hier eigenlijk? En dat je dan in je hoofd jezelf uitlacht. Dan heb je het dieptepunt bereikt. Gelukkig hoef ik die onzin niet meer te doen. Nee, meet and greets zijn niks voor mij.

Oja haha! Die wedstrijd. Willem II was beter in de eerste helft. Willem II creëerde wel kansen, maar geen 100% kansen. Bijvoorbeeld prima afstandsschoten, maar geen kansen voor open doel na prima voorzetten en dergelijke. In de tweede helft was Willem II ineens een stuk minder maar ook FC Twente kwam niet tot scoren. Na de wedstrijd ging het brandalarm af in het hele stadion. Iedereen bleef gewoon bier hakken. In de strijd tegen degradatie hebben we d’r weer een puntje bij, maar ook nu hadden het er weer 3 mogen zijn.

Heb je nu serieus dit hele verslag gelezen voor die laatste 3 regels? Ah sorry pikkebaas. Volgende keer beter. Zal ik iets schrijven over tussen de linies voetballen en dat Willem II beter met de punt naar achteren kan ballen. Doei.

De wedstrijd in Tweets

Hou je onverkwikkelijkheden bij je gap.

Zéér verkwikkelijk maat.

Naja, 1 onverkwikkelijkheidje. 5 sterren politie. Tanks, legertrucks, Haitianen, Cubanen, alles vriend.

Ik ben goed met media. Zo ook met vriend van de show Job. Die zegt altijd wijze dingen die ik niet zeg.

Advies aan het thuispubliek

Op zondag rond de klok van half 3 mag je best al wel wakker zijn. Dan zittenwij al een tijdje aan het bier en zijn dus goed vervelend, maar dat mogen we ook van jullie verwachten. Trekt oe kwijk dan godverdomme eens open man. De sfeer was gewoon naatje pet.

Advies aan het uitpubliek

Prima aantal voor een club als FC Twente en ze lieten zich prima horen. Maar zoals eerder gezegd, boetekleedje. Had je ooit aan moeten trekken. Nu doe je er weer jaren over om weer gezien te worden als die sympathieke club. Maakt jullie niet uit, want nu kan je weer stoere teksten verkondigen als ‘Wij tegen de rest’.

Jullie liedje ‘Het zijn de homo’s, ja de homo’s, het zijn de homo’s uit {stad naar keuze]’ heb ik trouwens vaker gehoord. Het is vrij kut. Dat je dan een statement maakt als ‘de Willem II-supporters zijn allemaal homo’s’, en dan vervolgens nog de hele tijd jalalalala op de melodie van Una Paloma Blanca moet gaan zingen… das vrij gay. Moet je zelf weten, maar het is vrij gay. En dat is weer ironisch gezien jullie liedje. Maakt niet uit verder. Jullie zijn toch wel kut. Met je broodje beenham. Hebben wij tegenwoordig ook gewoon. Gejat van jullie. Maakt ons niks uit. We hebben jullie broodje beenham.

img_3304

Advies aan de trainer

Haye is te langzaam. Zet op zijn plek, linksbuiten, die kleine Jordy Croux eens neer. Die gast is linkser dan Femke Halsema! Leuk dat hij 2 keer per wedstrijd een bal net naast schopt of een voorzet net op de juiste plek krijgt vanaf rechts, maar het is allemaal net niet. Zet de linkspoot eens gewoon op links! En Ojo is geen nr. 10. Niet doen.

Irritantste man van de wedstrijd

Ed Janssen is echt de grootste zwakzinnige van het Nederlandse scheidsrechterskorps. Ben je al 20 seconde bezig met een minuut stilte, gaat hij fluiten waardoor de Twentenaren dachten dat het al voorbij was (kan je ze in deze niet kwalijk nemen). Die scheidsrechter floot de hele wedstrijd, samen met zijn assistenten verschrikkelijk slecht. Abonimabel ofzoiets. Echt ruk. En we hebben hem vaker getroffen. En altijd in ons nadeel. Daar vangen ze dik subsidie voor bij de KNVB.

Slechtste man van het veld

Haye was slecht baas. De langzaamste vleugelspeler sinds Christophe Gregoire. Al is Haye niet echt een vleugelspeler.

 

Sorry voor dit verslag. Ik had er echt geen zin in. Vergeet niet te abonneren op ons Youtube kanaal voor al m’n vlogs en tot sinas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *