De ‘Awayday’ 2017. Tjah… voorgaande edities waren tof. Met heel veel supporters naar een uitwedstrijd is altijd mooi. En als het goedkoop is trekt dat toch weer wat meer supporters over de streep, dat vinden de reguliere uitwedstrijdbezoekers misschien een slechte reden, maar het is een feit. Dit jaar geen verre uitwedstrijd maar PSV uit. Een half uurtje met de bus en traditiegetrouw een ouderwetse klotewedstrijd. Tsjonge jonge wat had ik er een zin in.

Onze bussen vertrokken al vroeg en daarom verzamelden we ook rond de klok van 12 uur op de Oude Markt. Daar zaten wat figuren en de schoonvader van #BOOS. En dat was nogal een karakteristiek figuur. Hij zag er uit als een kruising tussen Willibrord Frequin, Jort Kelder Jan des Bouvrie en Francois Boulanger. Oftewel: een goeie ouderwetse Tilbörgse nathiel. Gekleed in een goei zondags pak hing hij achterover met een Duveltje in zijn hand. D’n Godfather noemde hij zichzelf voor de grap. De onderdanen waarmee hij aan tafel zat noemden hem de kledingbaron van Tilburg. Hij rookte een gigantische sigaar met de grootte van zo’n ordinaire braadworst XXL van de kermis. Af en toe legde hij zijn sigaar rustig neer, stak ‘m daarna weer in de hens om weer rustig achterover te genieten van het goeie Tilburgse leven. Zo rustig als hij met zijn sigaar deed, zo snel jepte hij de Duvels achterover. Deh kon ‘ie wel. Het was echt een gouwen vent. Gaf goed wat bier weg en vond alles top. Mooie meens, mooi om d’r bij te hebben op zo’n uitwedstrijd. Na een paar lekkere biertjes hier en daar begaven we ons richting King’s Square. Om eerlijk te zijn kan ik daar geen goed oordeel over vellen, ben echt alleen even in D’n Beitel geweest toen het al tijd werd om ons richting bus te begeven.

Omdat de burgemeester van Eindhoven nogal een bange poeperd is mocht er geen bier verkocht worden op de heenweg. Hadden meneer d’n Burgemeester en Eugene van Leemhuyzen beter niet kunnen doen want dan worden supporters creatief. Mensen hadden mixdrankjes bij in flessen ijsthee of hadden gewoon zelf bier meegenomen (is nog goedkoper ook). In ons groepke werd vooral gemixt. 3 flessen baco en voor mij een litertje Schrobbeler-cola. Ge bent TIlburger of ge bent het niet. Daarbij ben ik waarschijnlijk de eerste mannelijke supporter die tijdens een uitwedstrijd rustig een kwart fles rosé naar binnen werkte. Had ik nog staan, moest op. Ben er niet trots op, weet dat het niet heel mannelijk is, maar ik ging er lekker op. Eigenlijk was iedereen in de bus wel flink aan het boozen, met als resultaat dat in plaats van 2 biertjes de man iedereen een halve fles bacardi/schrobbeler op had. Tel daar de biertjes vooraf bij op en je hebt al een bus met supporters die flink wat moeite heeft met de trappen in dat steile klotestadion.

De sfeer zat er bij het Willem II-publiek vrij aardig in. Wat er ook aardig in zat, het schot van Haye! (oooh lekker bruggetje). Het schot van Haye ging via de onderkant van de lat achter de doellijn, en kaatste er vervolgens weer uit. Een raszuiver doelpunt. Vanuit het uitvak kon ik het niet zien, maar al snel vlogen de beelden en screenshots me om de oren op Twitter. Minstens 30cm. Dat is zeg maar vanaf de kruin van John Feskens z’n rooie boei tot aan het meest zuidelijke puntje van zijn kin.

Kiddan. Past precies! Weet je wat dat betekent? Dat scheidsrechter Pol van Boekel niet het verschil ziet tussen John Feskens z’n gezicht en niks. Weet je wat dat betekent? Dat John Feskens zijn gezicht dus eigenlijk niks is. Dat z’n hoofd overbodig is. En laten we wel wezen, dan zou de wereld een stukje mooier zijn.

Het betekent ook dat Pol van Boekel een blinde lul is.

Dat je dan net voor rust een doelpunt tegen krijgt uit een corner omdat Lachman zich, niet voor het eerst dit seizoen, heel eenvoudig aan de kant laat zetten is zuur. Na de rust werd Willem II in de 2e helft nog even overklast door PSV op het veld. Op de tribune zat dat iets anders. Ondanks de dagjesmensen die zich gewonnen gaven en er bij gingen zitten kregen de fanatieke supporters hen even later weer in de benen. Ondanks dat de bijna 1600 supporters het 2-0, 3-0, 4-0 en zelfs 5-0 zagen worden bleef men massaal achter de ploeg staan. En we lieten met zijn allen waar het om draait. Juist in een stadion waar ze fluiten als het bij rust 0-0 staat of een spits een kansje mist is het mooi om te laten zien dat wij er wel altijd staan. Het gaat niet om succes, het gaat om trots, om clubliefde. Dat zullen ze daar in Eindhoven nooit begrijpen. Daar staat zo’n Frank Lammers in de rust op het veld die een tijdje terug nog bij Willem II kwam smeken of hij ter promotie van J Kessels the Movie (waardeloze kutfilm) alsjeblieft het Willem II clublied mocht komen zingen op het veld. Willem II lachte hem hard uit en sloeg de deur dicht. De fanatieke PSV-er die het Willem II clublied dolgraag wilde zingen stond nu Willem II een beetje belachelijk te maken bij zijn club PSV. Ook Guus Meeuwis, die toen hij net doorbrak maar al te graag hier in Tilburg op het veld optrad toen Willem II nog succesvol was is nu een ‘fanatiek PSV-er’. Zulke mensen zijn we in Tilburg liever kwijt dan rijk. In Eindhoven worden ze met open armen ontvangen. Ze hebben in Eindhoven ook een beetje last van de Limburgse ziekte. Hoe boos ze ook zijn, hoe hard ze ook schreeuwen, het komt niet overtuigend over. Ik weet het, ik post dit filmpje iedere keer als we tegen PSV gespeeld hebben, maar het blijft hilarisch. PSV-er, ben je nie voor evuh, dat ben je voor het leveuh, Eindhovuh, laat je horeuh!

Grappige is dat die kale figuur in het uitvak als een soort van beveiliger stond. Hij werd herkend door wat supporters en werd wat gekut. Mooi, zonne meens opnaaien.

Het was overduidelijk, PSV heeft Willem II met een 5-0 op het scorebord geen moment klein gekregen. De trots aan onze kant was vele male groter. En één ding is zeker, van die trots geniet ik meer dan zij van deze 3 punten.

 

Foto’s

Triest opstellingsvoorstelling of iets dergelijks met die vlaggen.

Kleine details: Harry van Raaij wordt nooit gewassen in het bejaardentehuis en trekt vliegen aan.
Nadeel aan de awayday: dagjesmensen die niet 90 minuten lang achter hun ploeg staan.

 

De Reis

Te kort, maar wel lekker drankie gedaan joh. Gezellig busje ook wel.

Frèètwerk

Broodje hamburger was echt zwaar matig. Wie legt er nou een ronde schijf op een puntje? En alles was te laat. Hadden in het begin niks.
Later gelukkig ingehaald en het broodje frikandel goed bevonden. Veul juin, alsof ge een herring naar binnen werkte.

Thuispubliek

Die heb ik echt geen seconde gehoord. Heb ze niet eens horen juichen man.
Heb 2 keer een doelpunttune gehoord, verder niks. 

De supporters op bovenstaande foto hebben met 5-0 gewonnen. Het is vrij zielig daar.

De supporter hier onder is een groot kanshebber voor de Heras Hekwerken Hooligan van het jaar.
Hij paradeerde heen en weer met zijn riem half uit zijn broek terwijl hij deed alsof hij 2 tietjes had. Heel gek.

Uitpubliek

Is wel eens slechter geweest 😉

Dit filmpje is gemaakt na de 5-0.

Ook dit filmpje is gemaakt na de 5-0.

Eindoordeel

5-0 Verliezen, maar zo trots als een hond met 7 lullen naar huis. Mooi gezelschap, veel drank, veel gezang, goeie sfeer, vuurwerk. Top. De awayday was een succes. Dank aan alle sponsoren en de organisatoren. Vlekkeloos verlopen.

 

 

 

3 gedachte over “PSV – Willem II”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.