Na een midweeks uitstapje naar de Tilburg Trappers was het op Eerste Paasdag alweer tijd om naar de Goirleseweg te fietsen om Willem II tegen Go Ahead Eagles aan te zien treden. Een wedstrijd tegen degradatiekandidaat nummer 1. De ideale aangelegenheid voor Willem II om zich, na 3 nederlagen op rij, eindelijk definitief veilig te spelen.

Ik had wat last van wedstrijdspanning. Ik was bang dat de Eagles de Tricolores zouden overdonderen met wilskracht. Dat die misselijke Robert Maaskant zijn mannen flink had opgepept om de laatste strohalm te grijpen in de strijd tegen directe degradatie.

We pakten rustig een pilske bij D’n Beitel, aan de buitenbar. De autocorrect maakte er buitenbad van maar daar was het nog niet echt weer voor. Ik moet ook zeggen dat ik geen zwembad ken waar de muziek zo gruwelijk tyfustering moeilijk hard staat als bij de buitenbar van D’n Bitta. Verschrikkelijk. Oorverdovend. Ge kunt elkaar niet verstaan en je kunt het barpersoneel ook niet verstaan. Tijd om disco Beitel te verlaten en plaats te nemen op de tribune.

Het uitvak had zich gevuld met zo’n 400 uitsupporters die nogal wat vuurwerk bij zich hadden. Het waren behoorlijk felle maar korte rookbommen die hun vak behoorlijk vol met rook zetten. Aan de thuiskant hadden de Tilburg Tifosi weer voor een mooi doek gezorgd.

Willem II begon fel en best prima. Go Ahead Eagles blonk vooral uit in knulligheid en paniek. Iedere bal die een verdediger van Go Ahead Eagles kreeg werd in blinde paniek de zijlijn over genaaid. Het resulteerde in wat aanvalletjes en wat schotjes van Tilburgse zijde. We werden echter maar 1 keer echt gevaarlijk, toen Oulare en Haye een mooie aanval opzetten en via een hakje van Oulare de bal weer bij Haye terecht kwam en hij de bal binnenprikte. Buitenspel, zo gaf de grensrechter aan. Op tv was het al moeilijk te zien, al neig ik met een Rood-Wit-Blauwe bril naar een doelpunt. Geen schande dat de grensrechter het anders zag denk ik.

Na een tijdje sloeg de wedstrijd volledig om. GAE begon makkelijker te voetballen en Willem II stond gigantisch te slapen. Het is dat Go Ahead Eagles echt heel slecht is, anders hadden we gewoon tegen een achterstand aangekeken bij rust.

Na de rust bracht Erwin van der Looi onze Spaanse matador Fran Sol voor de slecht spelende Elmo Lieftink. Lieftink heeft mijn woorden over zijn timing uit mijn verslag over ADO thuis even kracht bij gezet door tackles volledig verkeerd te timen en weer eens gigantisch over een bal heen te maaien. Dankjewel Elmo. Dankzij acties als die van jou word ik ooit nog eens serieus genomen als voetbalanalist.

Het was een wissel die ik zelf niet gedaan zou hebben, maar hij pakte goed uit. Fran Sol bracht meer vuur en stootkracht. Iets wat we absoluut tekort kwamen in de 35 minuten voor de rust. Willem II gaf in de tweede helft eigenlijk niets meer weg en kon eigenlijk verrassend eenvoudig (gezien de eerste helft) aanvallen. In de 72e minuut kwam er eindelijk een goeie voorzet van Croux voorbij de altijd oorlog makende Achenteh. De voorzet kwam goed voor het doel. Met een goedgetimede sprong verschalkte Fran Sol diejen Sander Fischer en knikte de bal knap binnen. Als het alleen op koppen aankomt is Fran Sol misschien wel de beste spits van Nederland. Alles doet hij goed, de timing, zijn houding, kopkracht en hij weet waar hij de bal moet raken. Top. Goeie salto ook. Maar doe maar niet meer.

Even later gooide Jari Schuurman het duel op slot door een doorgekopte bal van Obbi Oulare in het net te volleyen. Prima goal. Ondertussen bleef Go Ahead Eagles gewoon lekker veilig met 1 spitsje spelen. Zou ik ook doen Robert Maaskant, als het echt alles of niets is. Heel verstandig. Ik snap ook echt niet waarom je als GAE zijnde toch weer voor die blaaskaak gaat. Heeft de afgelopen jaren niets positiefs gepresteerd. De kroonprins is nu vooral een joker. Heeft geen enkel aanzien meer in het voetballen en heeft ook niet een bepaalde speelstijl. Gewoon echt een waardeloze gast.

Willem II kan nu het seizoen lekker relaxt uitspelen met eerst Heerenveen uit, Roda JC uit en daarna Ajax thuis. Om eerlijk te zijn kijk ik het meest uit naar Heerenveen uit. Dat moet, als het aan mij ligt, de belachelijkste uitwedstrijd van het jaar worden. Zin an! Kopen die kaarten!

De wedstrijd in Tweets

 


Dit vind ik altijd een bijzonder mooi fenomeen bij ‘Ultras’.


Nee maar serieus, wat deed Croux hier? Ging alleen op het doel af en stifte de bal in de handen van de keeper terwijl hij óf hard in moest schieten, óf de bal laag en hard voor moest geven.


Ik moet echt weer eens de toto gaan invullen.

 

Advies aan het thuispubliek

Niet fluiten man. Fluiten doe je maar naar oe kanarie. Fluiten is een teken van zwakte. Ga dan over in gigantisch beledigende spreekkoren. Heb ik meer respect voor dan voor fluiten.
Gelukkig was het vuur in de 2e helft terug in het elftal en daarmee ook op de tribune maar man… niet fluiten. Dan moet je volgend jaar gewoon lekker naar PSV gaan. En drink je bier op ipv het te gooien. Sukkels. Als ik straks geen biertje meer mag drinken op de tribune vanwege biergooiers bende de menne.

Advies aan het uitpubliek

Ene Frank_Kowet was op weg naar Stilburg. Maar wat vooral opviel was dat de Eagles, na een ‘Alles of niets’ voor de wedstrijd, vooral stil waren. Heb ze tijdens de hele wedstrijd misschien 2 keer zien/horen zingen. Het was echt niks. Kom je met een prima aantal hierheen, ga je vooral uitdagen en je bek houden. Dan kan je Stilburg roepen wat je wilt, maar dan ben je wel een beetje de realiteit uit het oog verloren. Frank verwijderde heel wijs zijn tweet na de wedstrijd, iets wat toch wel een teken van verlies is. Ik heb niks tegen Go Ahead Eagles, in tegendeel. Ik vind het een mooie club met een heel erg tof stadion dat absoluut in de Eredivisie hoort. Maar niet met een trainer als Robert Maaskant en niet met supporters die praten over Stilburg en vervolgens zelf hun bek houden. Als je 2 uur hebt kunnen reizen naar Tilburg kun je ook op de tribune er vol voor gaan. De groetjes aan Breda.

Go Ahead Eagles had veel stoere mannetjes bij. Bassie was toch wel de echte topboy maar werd zelfs uitgelachen door z’n even zo stoere vrienden. Jammer dat hij stinkt als het regent.

Advies aan de trainer

Van Anholt linksback was een goeie zet. Die kon Antonia veel beter de baas dan een Ojo dat had gekund. Maar als je al 3 keer verloren hebt en de hele week in de media zegt boos te zijn geworden, dan valt de scherpte in de eerste helft vies tegen. Prima hersteld met een wissel, maar tegen een beter team ga je er gigantisch af.

Irritantste man van de wedstrijd

Achenteh. Ik vind het wel een goei menneke. Buiten het veld hartstikke rustig, vriendelijk en prima bespraakt in de media, maar in het veld een ontiegelijke gifkikker, eikel en vechtersbaasje. Als er 100 meter verder een vechtpartij is rent hij Usain Bolt er nog uit om de eerste tik uit te delen. Ik mag dat bij hem wel. Het is geen fantastische voetballer, maar hij is gewoon irritant. Goeie gast. Rochdi Achenteh.

Slechtste man van het veld

Elmo Lieftink was echt slecht. Thom Haye was slecht. Maar Funso Ojo stond ook op het veld. En dat is een lul. Elmo Lieftink is sympathiek. Funso Ojo was dus echt de slechtste

Wat gebeurt hier? Matchfixing in de Leo Veloso Award? Ja! Als je vindt dat je gevoel voor rechtvaardigheid beschadigd is, en je wil er wat aan doen….
NOU, KOM OP DAN!

3 gedachte over “Willem II – Go Ahead Eagles”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *