Wat een heerlijke voetbalmiddag was dit. (ik heb echt een ontiegelijke kater en heb hier totaal geen zin in dus ik hou het kort) Fuck een inleiding.

De sfeer op de Kingside was vanaf het begin van de wedstrijd top en ik heb daar echt van genoten man. Echt top.

Waar heb ik nog meer van genoten?

 • Goeie muziek. Ik was eens vroeg in het stadion en dan hoor je nog eens wat. Ondanks de waardeloze geluidsinstallatie hoorde ik duidelijk o.a. Oasis en aan het einde van de rust The Cats. Top!
 • Tilburg Tifosi. Ik zag het dan wel niet van onder het doek, maar op foto’s zagen het tribunedoek en het hijsdoek van Tifosi er super uit. Klasse. Gefeliciteerd metjullie 15-jarig bestaan.
 • De lange zijde. Normaal gesproken heurde die ouw mökelèèrs allenig als de koffie slap is, als er een onbekende jeugdspeler het in komt of als het echt overduidelijk geen buitenspel was, maar vandaag hadden ze een peper in hunnie reet. Super om te zien.
 • De KingSide. Onder aanvoering van een goeie capo was de sfeer top. Zelfs de normaal nogal makke schapen vak B en A deden luid en duidelijk mee volgens men.
 • Pol Llonch. Longen als een pèèrd. Blijft doorgaan.
 • Fernando Lewis. Was lekker fanatiek en maakte vaak in woord en gebaar zijn ongenoegen over bepaalde beslissingen duidelijk aan zijn medespelers. Hij leek echter helemaal naar de klote te gaan op het eind waardoor hij niet meer snel terug kon komen om mee te verdedigen.
 • Thomas Meissner. Speelde echt heel goed. Hij had bijna alles, zelfs Jan-Arie.
 • Fran Sol. El Fenomeno. Wat een man. Hij doet het gewoon weer.
 • Daniel Crowley. Holy fuck wat een speler. Erwin van de Looi maakt er nu een potje van bij Jong Oranje en ook Crowley laat zien dat Van de Looi het niet goed gezien had. Crowley is voor Willem II een toptalent en een fantastische voetballer. Heerlijk hij rondjes rond Vilhena draaide. Toen hij dat 1 keer deed bij Toornstra kreeg hij meteen een flinke schup. Crowley was super.
 • Timon Wellenreuther. Vaak bekritiseerd maar hij speelde vandaag foutloos. Klaar. Belangrijkste man aan Tilburgse zijde.
 • Een stil uitvak. Het beroemde legioen waar men op tv zo graag over praat was vandaag echt genant. Echt by far het slechtste uitvak van de afgelopen jaren. Zelfs kleinere clubs als VVV maken nog meer lawaai. Het was Feyenoord-onwaardig. Heerlijk.

Advies aan het thuispubliek

Eh.. Ga zo door? Tering. Genieten. Het publiek is in ieder geval klaar voor NAC uit.

Advies aan het uitpubliek

Laat de mensen die niet fanatiek zijn lekker thuis en vul dat uitvak met mensen die er wel echt willen zijn om hun club te ondersteunen. Stil voetbal kijken kan je ook thuis op de bank. Het was echt waardeloos. En dan weer voor 85% liedjes over Willem II en de supporters zingen. Je eigen ploeg kan de steun goed gebruiken joh. Met ‘Jodeeeeh Jodeeeh’ en andere onverstaanbare liedjes om ons te kutten zijn ze niet geholpen. Verder valt het wel heel erg op dat jullie het leuk vinden om te zingen wanneer je voor staat. Na de 0-1 waren de stembanden ineens warm. Het was gelukkig van korte duur. You only sing when you’re winning? Absoluut.

Advies aan de trainer

Meissner laten staan tegen NAC. Lewis op rechts en Palacios weer op links. Verder hoop ik vooral dat Özbiliz tegen NAC gewoon mee kan doen.

Irritantste man van de wedstrijd

Kevin Blom

Slechtste man van het veld

Ozbilliz heeft bijna niets goeds gedaan. Dankerlui is een goede 2e.

Een gedachte over “Willem II – Feyenoord”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.