Onze club is doodziek. Dit is mijn Willem II niet meer. Dit kan toch niet langer zo doorgaan?

Waar zijn toch de tijden gebleven van financiële wanhoop? Dat we niet meer wisten of we na het weekend nog wel zouden bestaan. Dat we door weer en wind met een collectebus door het centrum trokken om een paar rotcenten voor de club bijeen te sprokkelen om het voortbestaan veilig te stellen. Waar is die club waar fatsoenlijke voetballers in de winterstop echt niet naartoe wilden maar juist zo snel mogelijk weg wilden? Dat een degradatie net zo zeker was als het gegeven dat er minimaal nog 1 keer de pleuris uit zou breken op de tribune uit onvrede met alles en iedereen. Dat de gasflessen door de lucht vlogen in plaats van half opgedronken biertjes tijdens het gejuich na een doelpunt.

Die club is niet meer. Willem II is nu een rijk, winnend clubje waar we met moderne consumptiemunten een duur biertje af moeten rekenen. Een club waar na een transfer van een voormalig jeugdspelertje meer aan de strijkstok blijft hangen dan bij André Rieu. Het is een schande. Een club die haar clubheld in de uitverkoop doet en hem naar verre oorden sturen waar Lenin en Marx nog op hun voetstuk staan. Willem II is niet meer de club die zich volledig op de competitie richtte door zich jaren achter elkaar door een stel amateurs uit te laten schakelen in de beker. In plaats daarvan staan we gewoon wederom in de halve finale zodat ze geld kunnen verdienen aan de kaartverkoop over de rug van hardwerkende supporters. Een club waar zowel de club als supporters gelikte video’s maken die meer weg hebben van trailers van dure Hollywood-producties dan van de vakantievideo van oom Bert zoals vroeger het geval was. We zijn niet meer de club waar 100 supporters schoorvoetend mee gaan naar een uitwedstrijd. Ineens is het een schande als we ‘slechts’ 400 man meenemen.

Zelfs de spelers waar we, samen met het Utrecht-publiek, een jaar geleden gewoon om moesten lachen spelen een seizoen later de pannen van het dak. I’m looking at you Fernando Lewis.

Waar we vroeger in de regen en de wind van de Galgenwaard stonden en 90 minuten lang moesten aanschouwen hoe onze club naar de slachtbank geleid werd zo winnen we nu ineens met een minimale 0-1. Geen grootse wedstrijd. Slechts goed verdedigd en hard gewerkt. Maar het was genoeg om dat clubje overbetaalde vedettes weer tevreden terug te laten keren naar Tilburg.

Waar is die club die een Dragan Jelic of Gerrit Pressel huurt i.p.v. een linksbuiten met techniek en drive of een spits die zo snel is dat ‘ie door de geluidsbarrière knalt? Waar is die club die gewoon 50 uitwedstrijden op rij niet kon winnen en lachend de bus instapte voor het 51e pak slaag?

Dit Willem II is Willem II niet meer, en ik kan er goddomme best aan wennen.

De Reis

Oh heerlijk, prima wagen en een dijk beenruimte om een flinke tas bier kwijt te kunnen. De mensen in de auto waren voor 80% leuk, 10% wilde alleen maar grondgevechten doen en de andere 10% was een enorme indianentooi die per se op moest. Apart. Minpuntje: Utrecht is té dichtbij om goed d’r af te gaan.

Frèètwerk

Bij Utrecht is het vreten helemaal kut. Een vuile Unox-worst in een klef broodje. Bij gratie God hebben ze misschien nog mayonaise vur oe. Wij wisten beter en haalden vooraf snel een broodje bal bij een tankstation en die was zeker prima.

Bij FC Utrecht zelf toch maar een beker cola gehaald voor €2,60. De cola was niet koud maar gewoon warm. Prik kreede er veur deh geld nie eens bij.
Afzetters.

Avondeten deden we in Oisterwèèk waar we wat overmoedig een grote schotel vieten. Denk maar nie deh we die opkregen.

Thuispubliek

Mooie sfeeractie met de vlaggen op de lange zijde, aparte keuze om juist op de Bunnikside dan maar een paar vlaggetjes te hebben. Sowieso een opvallend klein groepje dat daar echt in beweging is. En dat voor een club die er verder prima op staat in de competitie. Qua sfeer was het zoals vaker vrij dramatisch. Heb ze in het uitvak slechts een paar keer gehoord en op tv was het niet veel beter. Mooi ook altijd dat groepje gasten bij Utrecht op de lange zijde die standaard helemaal gek worden tegen/van het uitvak. Wel mooi dat ‘ie ook daadwerkelijk nog iets probeerde te doen bij die tunnel richting parkeerplaats. Wenne maf.

Uitpubliek

Na een stroeve start van de verkoop toch nog 420 man in het uitvak. Prima. Jammer dat er dan toch mensen helemaal bovenin gaan staan en niet onder aansluiten. Ziet er een stuk vetter uit en qua sfeer kan het dan ook alleen maar beter worden. Gelukkig hadden we een goeie Poolse dirigent. Eigenlijk 3,5 Zijler maar die heb ik effe niet paraat.

Eindoordeel

Voor het eerst sinds 2006 weer eens winst in Utrecht. Ik had het niet verwacht. Het kan niet op. 5 wedstrijden op rij gewonnen en 4 uitwedstrijden op rij gewonnen. Bijzondere tijden voor iedere Willem II-er. Het uitvak van VVV is alweer uitverkocht. Met de Awayday naar Vitesse komt het vast ook goed. Enige wat jij nu nog effe moet doen is een stel emblemen van men haole. Doen dan! Ze zen bekaant op!

2 gedachte over “FC Utrecht – Willem II”
  1. Wellicht een ideetje om aan het einde van het seizoen een soort talentenjacht te organiseren voor een eventuele opvolger. Zulke verslagjes kunnen we toch niet missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *