Ik hou het kort want ik heb nog steeds een kater. Willem II heej mee 1-2 van Groningen verloren. Deh kwam omdeh hullie 2 keer scoorden en wij maar 1 keer. Echt balen.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor voormalig international en scout van FC Groningen Jurrie Koolhof. Nou hield iedereen in het stadion uiteraard, zoals het hoort, netjes z’n bakkes dicht maar ik wil het er toch gèèrre ekkes over hebben. Niet om Jurrie Koolhof hoor. Ik heb geen enkele mening over de beste man en het is niet dat ik FC Groningen geen minuut van herdenking of uiting van respect gun maar het wordt mij allemaal iets te gortig met die minuten stiltes. Als er iemand ook maar een paar wedstrijden voor een club gespeeld heeft is er weer een minuut stilte. We slaan er een beetje in door. Iemand op Twitter noemde het heel mooi ‘rouwinflatie‘. We hebben zo vaak minuten stiltes dat het niet meer bijzonder is. Dat het bijna lullig is als er geen minuut stilte gehouden wordt. Nu weet ik dat FC Groningen hier speciaal om gevraagd had en het dan heel lullig is om te weigeren, maar wellicht is het een idee voor clubs om 1 wedstrijd in het jaar aandacht te besteden aan de overleden clubmensen. Een aantal clubs doen dit al. Het leidt tot minder vaak minuten stiltes voor mensen waar een groot deel van de tribune nooit van heeft gehoord, of mensen die slechts een kanttekening zijn in de clubgeschiedenis. Nogmaals: Ik ging er vooraf, uit respect voor het verlies van FC Groningen, niet te ver op in, maar wellicht is het een idee om dit in de toekomst in de andere vorm te gieten. Of misschien wel niet. Kèkt mar.

‘En er werd ook gevoetbald’. Willem II speelde in de eerste helft maar matig. Veel balverlies en persoonlijke fouten. Mooie goal van de Grunningers en meteen daarna de 0-2 van Sierhuis. Memisovic van Groningen gaf Vrousai maar effe een rotschop weh gewoon mocht van de scheidsrechter. Bijzonder. Ook de persoon achter de videoschermen in een bezemkast in Zeist vond het niks. Bijzonder.

In de tweede helft haalde Koster diejen Meissner d’r af voor spitske Pavlidis. Ik ken trainers die dat niet aangedurfd hadden. Chapeau Kosterke. Het leverde Willem II een duidelijk overwicht en een goeie dijk kansen op. Enkel Vrousai kwam tot scoren. Willem II had z’n best gedaan maar het kwam er niet uit. We hadden meer moeten hebben maar nu hadden we niet het geluk dat we in de uitwedstrijden hebben gehad. Deh is jammer maar niet het einde van de wereld.

Als supporter hou ik niet van verliezen. Verliezen is kut. Dus als ge dan toch verliest dan kunde deh verlies maar het beste een ordinaire leverstoot geven. En deh hebben we gedaan. Vipkaarten alles. Ik heb het er nog moeilijk mee. Niet met het verlies.

Advies aan het thuispubliek

De eerste 10 minuten vond ik de sfeer prima. Toen na de rust even en na de 1-2 even. Maar waar Willem II er alles aan deed om er nog iets uit te slepen had ik die indruk totaal niet van de KingSide. Dat mag nooit gebeuren. Een slotoffensief kwam er op het veld wel maar op de tribune niet. Triest.

Gelukkig kon er wel een terecht applaus vanaf voor de spelers. Die verdienden wèl waardering.

Advies aan het uitpubliek

FC Groningen staat de laatste jaren bij ons niet echt bekend als een club die altijd veel man meeneemt. Maar dit keer hadden ze toch 300 man bij. Meer dan voorgaande jaren. Je vraagt je af waarom ze dat niet vaker doen want de sfeer vanuit het uitvak was echt heel erg goed. Qua volume goed aanwezig en vocaal continue bezig. Als ze het uitvak vol hadden gehad was de KingSide helemaal op z’n plek gezet. Ook klasse: FC Groningen heeft tijdens de wedstrijd geen enkele keer richting Willem II gezongen. Ze waren puur bezig met het steunen van hun eigen ploeg. Dat is met sommige uitvakken wel anders. Die staan 90 minuten naar de KingSide te gluren en liedjes tegen ons te zingen. Prima. Beste uitvak tot nu toe dit jaar.

Advies aan de trainer

Er waren er vandaag 2 het slechtst. Heerkens en Dankerlui. 2 spelers die niet op hun eigen positie stonden. Kan je ze het dan kwalijk nemen? Ik denk het niet. Wat Dankerlui’s positie dan is weet ik ook niet.

Irritantste man van de wedstrijd

Memisevic had zelf rood moeten hebben maar lag later te janken toen ‘ie zelf een klein tikkie kreeg. Man up.

Slechtste man van het veld

Heel lullig want hij deed ontiegelijk z’n best, maar Dankerlui was echt de zwakste. Net als ik zondag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.