Op een doordeweekse dinsdag naar Almelo voor een voetbalwedstrijd. Tis niet ideaal maar de plicht roept he. In totaal gingen 472 Willem II-ers richting het Oosten om Willem II te zien winnen met 3-4.

Omdat we inmiddels alle uitwedstrijden inclusief eindbazen wel uitgespeeld hebben, besloten we aan deze een thema te geven. En het thema was: de jaren 90. Dat betekende niet dat we Flippo’s gooiden terwijl we ondertussen de stront van onze Tamagotchi’s op ruimden en Pokémon kaarten ruilden. We concentreerden ons vooral op de goede en slechte muziek uit de nineties.

Jeh, we hadden een probleem. Onze chauffeur is een soort Noddy. En deh betekent een klein menneke mee een kleine wagen. Dat de rest wel in de Python mag helpt niet in het comfort. Dus knieën tegen het dashboard, knieën in m’n rug en nog geen ruimte om oew bier fatsoenlijk kwijt te kunnen. Nee dit was niet prettig. Om nog maar te zwijgen over de verzoekjes van Noddy.

Goed, we waren wat vertraagd en daardoor konden we niet bij de poor man’s Murat’s Place aansluiten in Holten maar moesten we het doen met de matige hap van de McDonald’s. Jammer, want hoorde lyrische reacties over die shoarmatent. Helaas. Volgend jaar weer een kans.

Dan weet je gewoon al dat het een hele slechte maaltijd wordt.

Bij Heracles Almelo werden we prima ontvangen. Geen overspannen gezeik van stewards en politie dat je niet met een blikje bier uit de auto/bus stapt maar gewoon rustig je pilsje opdrinken in de rij. Prima. Grote doeken met Willem II logo’s heetten ons welkom. Gratis broodjes (ok die zijn voor niemand echt lekker maar het is een sympathiek gebaar) en geen urenlang fouilleren. Prima geregeld daar.

Het zicht op het veld was vanuit de hoek van het uitvak was net als de eerste helft even kut als onze muziek. Willem II werkte een bal hard op de lat maar verder was het echt niks. Toch wist de Giraf, formerly known as Alexander Isak ver in de blessuretijd van de eerste helft de bal knap in de verre hoek te schieten.

Na de rust had Willem II plots het betere van het spel en maakte Isak 10 minuten na de rust nog maar eens uit een moeilijke hoek de 0-2. Niet lang daarna gaf Isak een fantastische assist door een pass een eenvoudig tikje te geven in de richting van Pavlidis die simpel de 0-3 maakte. Een ongekende weelde.

Pavlidis ging er uit voor Saddiki en meteen zakte het in. de 1-3 viel en nog geen 10 minuten later, in de 81e minuut viel de 2-3. Dan wordt het alsnog onnodig billenknijpen. Gelukkig maakte Vrousai, weer op aangeven van de Giraf, de 2-4. Iemand in het uitvak had de slechte gewoonte bij ieder doelpunt een beker bier bij ons in onze nek te kletsen. Het enige positieve daaraan was dat hij dat dus 4 keer kon doen. Willem II hoefde verder enkel de wedstrijd rustig uit te spelen natuurlijk. Zudde denken?

Bij Willem II kan nooit eens iets rustig en makkelijk gaan. Het is altijd spannend. Ook nu weer. Want het werd nog 3-4 door die Aliexpress Fran Sol die ze bij Heracles in de spits hebben lopen.

Op de terugweg maakten we de laatste pilske op en flikkerden we na een tijdje ons thema maar overboord. Deh waren we himmel beu.

Willem II won dus voor de 4e keer op rij. Eens niet met 3-2 maar met 3-4. Een doelpuntrijke en ongekend succesvolle periode. All hail the giraffe!

De Reis

Krap, kutmuziek, koud bier. Wel heel gezellig. Dat wel.

Frèètwerk

Fuck de Maccie eet een goeie diner. Heb bij Almelo niks gevat behalve bier. Geen beoordeling mogelijk.

Thuispubliek

Ook hier wilde ik geen beoordeling plaatsen want ik had ze niet gehoord. Maar dat kon natuurlijk ook aan de supporters in het uitvak en de lompe wand aan de zijkant liggen. Echter zijn de Heracles-supporters zelf zo enorm negatief (en dus wel realistisch denk ik) over hun sfeer dat ik ze toch maar een Zijlertje geef. Als aanmoediging dat het beter moet. Heb wat mensen met hun handen in de lucht zien zwaaien na de 3-2. Verder echt niks.

Uitpubliek

Dit was samen met Fortuna uit het beste uitvak van het jaar. Geen mensen die alleen mee gaan als hun buskaartje betaald wordt of mensen die enkel meegaan omdat er een partybus rijdt en ze gewoon strontbezopen willen worden. Nee, alleen mensen die bereid zijn moeite te doen om dwars door de spits naar Almelo te karren en daar nog net op tijd aan komen. Dat merk je echt aan de sfeer. Als je dit uitvak had neergezet tegenover de veel vollere en grotere uitvakken van Twente uit en Vitesse uit dan zongen ze die 2 grotere uitvakken er finaal uit. Heb genoten van de sfeer.

Eindoordeel

Ongekende luxe voor Willem II. Een 8e plek, een excellerende Isak en een heerlijk uitvak. Top. Dus qua wedstrijd en ambiance 5 Zijlers maar ik moet het totaalplaatje beoordelen en dan kan ik helaas maar tot 4 Zijlers komen. Volgende keer moeten we godverdomme eerder vertrekken zodat we in Holten kunnen knagen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.