Strijdend ten onder. Dat is de wedstrijd Willem II – Ajax in 3 woorden. Willem II vocht voor wat het waard was, maar Ajax bleek sterker en effectiever. ‘What else is new?’ horen wij de vele Engelse bezoekers al denken. Nou… het leger van de koning deed het zo slecht nog niet tegen de Amsterdammers.

Na 15 minuten leek de wedstrijd gespeeld. Het stond toen al 0-2. We verlangden al naar het einde van de 90 minuten en de daarbij horende gouden rakkers in D’n Beitel. Toch kwamen we via krachtpatser Aurelien Joachim (met een typische spitsengoal) en Snijders (eerste wettie goed gedaan hee dees jaar) verrassend op 2-2. Dan gade toch lekker de rust in. Ook na de pauze  leek Willem II die Amsterdamse figuren met hun reflectie-broekjes makkelijk op afstand te houden. In de 62e minuut moest onze eerste sergeant  ‘Hansie Hansie’ Mulder het veld verlaten wegens een blessure. Willem II voetbalde vanaf dat moment zonder visie, zonder leiding. Toch kwam Ajax pas in de 72e minuut kwam Ajax op 2-3. Toen was het helemaal gedaan met Jurgen Steppel’s legerke. We hebben ons best gedaan. Helaas was dat niet genoeg voor een punt.

Advies aan het thuispubliek

Prima sfeertje. Gelukkig geen opspringende nep-Ajacieden bij de tegendoelpunten. Dat scheelt al een slok op een sinas. (alcoholverbod mensen)

Mooi was het afscheid voor en van volkszanger Peter Smulders. Het moment van stilte deed maar wat amateuristisch aan, maar er werd leuk meegezongen met ‘My Little Lady’. De supporters zongen ook tijdens de wedstrijd nog een aantal maal dit cult-nummer. Rust zacht Peer!

Advies aan het uitpubliek

Kent u de term ‘Ajax-publiek’? Tot de 0-2 was het uitpubliek aanwezig. Maar toen kwam Willem II op 1-2. Pas bij de 2-3 kregen de mensen in het uitvak, dat wel erg goed gevuld was, er met moeite 2 liedjes uit. Toen de 2-4 viel hadden zij het hoogste woord. Dit is tot nu toe het meest trieste publiek geweest dat dit jaar heeft plaatsgenomen in vak D. Elkaar als supporters omarmen en dan met je rug naar het veld heen en weer springen. Kom op man. Je komt niet uit Argentinië, iedere poging die je doet om dat gedrag te kopiëren faalt hopeloos. En dat eeuwige geroep met dat ‘Wij zijn Ajax, wij zijn de beste’, bah bah. Zelden zo’n genant stukje zelfoverschatting gehoord. Dan dat geroep over de Joden. Wij geloven absoluut dat het ‘Superjoden’ zijn.  9 van de 10 liedjes die ze zongen waren niet te verstaan, alsof ze in vloeiend Hebreeuws zongen.

Advies aan de trainer

Alle spelers een dagje vrij geven en de hele dag oefenen op schoten stoppen met David Meul.

Irritantste man van de wedstrijd

Het Ajax publiek. Waarom? jeh lees hierboven effe dan schèèlen duuk.

Slechtste man van het veld

Vossebelt begon niet lekker aan de wedstrijd en ook Snijders was ondanks z’n doelpunt wederom niet lekker bezig. Maar als je zo’n bal van Siem de Jong in de korte hoek binnenlaat zoals David Meul dat vandaag deed ben je met recht de slechtste man van het veld. En als je dan ook nog die bal het stadion niet uit ramt bij de 0-2 dan kunnen we d’r echt niet omheen. Nèèhèèh, was wir niks, diejen Bels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.