Op 16 augustus 2010 werd Vitesse overgenomen door een duister figuur met een zak geld. Op dat moment wilde Piet Velthuizen aan een buitenlands avontuur beginnen in Spanje. Hij was toen echter ook in onderhandeling over een nieuw contract met de club. Ex-voorzitter Maasbert Schouten sprak toen de legendarische woorden: “Maybe he doesn’t want to play for the sjempion!”. Piet Velthuizen wilde inderdaad niet voor de ‘sjempion’ spelen en ging dat avontuur aan. We schrijven zondag 26 augustus. Willem II speelt tegen Vitesse. Er staan voor miljoenen in het veld aan Arnhemse zijde maar een sjempion is het allerminst. Een team vol ego’s die niet kunnen wachten totdat ze een transfer naar Wigan Athletic of Real Zaragoza kunnen maken. Vitesse heeft nog lang niet wat nodig is om een sjempion te worden.

Willem II deed aardig mee tegen het miljoenengeweld van Vitesse. Toch lieten een aantal spelers wederom zien dat ze nog even moeten wennen aan het niveau van de Eredivisie. Niek Vossebelt was in de eerste helft aardig bezig met wat stevige slidings, maar zakte in de tweede helft volledig door het ijs. Dat zo’n enorme kans als die van hem er niet in gaat kunde zo’n jongen niet kwalijk nemen. Zulke dingen gebeuren nou eenmaal. Op vak ABC was de schok van deze gemiste kans echter zo groot dat men na de derde herhaling nog met de handen naar het hoofd vloog. Ook van Buuren, diejen rechtsback die overkwam van FC Den Bosch heeft het nog moeilijk. Dan kunde op het laatst een panna uitdelen aan diejen linksback van hullie, maar ge blijft natuurlijk een drama. Positief waren wederom Haastrup en de invalbeurt van Kevin Brands. Zaterdag staat Roda JC op het programma. Hup hup.

Advies aan het thuispubliek

Zingen is gratis! Geen bier in het stadion is geen excuus. Op zondag kunde makkelijk om 12.00 uur een goei neut vatten in een café.

Advies aan het uitpubliek

Onze club is niet te koop, dat zong het thuispubliek even. De comeback “Alles is te koop olé olé” getuigd van het hebben van 0,0 clubwaarde, geen besef van historie of van enig zelfrespect. Dat blijkt ook uit de afwezigheid van de overige supporters. De bezetting van het uitvak was echt niet van het niveau van een sjempion. In tegendeel.

Advies aan de trainer

Waar wij hoopten dat Jurgen Streppel tegen Groningen oud-trainer Robert Maaskant op z’n fok zou poffen, konden wij nu maar twee dingen hopen: haal Pique er uit, geeft diejen Jallo een kans, en laat die Vossebelt op de training wat oefenen op passes. Die geeft een simpele pass over 5 meter nog aan een tegenstander die 10 meter verder staat. In de tussentijd mag Mulder stofzuigen en Kevin Brands de boel dirigeren.

Irritantste man van de wedstrijd

Piet Velthuizen. Zonder twijfel. Als je als zogenaamde topclub al tegen Willem II in de 60e minuut begint tijd te rekken bende niet helemaal goed bij oe appel.

Slechtste man van het veld

Niek Vossebelt, ik had het ook liever anders gezien jongen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.