FC Twente-trainer Steve McLaren gaf voor de wedstrijd aan dat er in de Eredivisie geen makkelijke wedstrijden bestaan. Steve McLaren, grootste cliché-spuier van Nederland deed dit natuurlijk om zijn mannen op scherp te zetten. Erg scherp waren ze niet.

Toch hadden de Tukkers een kinderlijk eenvoudige avond.

Net als tegen Vitesse deed Willem II aardig mee. Vooral de eerste 40 minuten hing FC Twente bij vlagen wat achteruit. Hierdoor leek er geen vuiltje aan de lucht, en kon Willem II gewoon met een 0-0 stand aan d’n thee. Maar daar gingen we nou net de fout in. Willem II liet een mannetje vrij in de zestien en hoppa, 0-1. Meteen daarna gaf Van der Rijt een lullig tikkie terug op David Meul. Niks aan het handje zou je zeggen, ware het niet dat onze keeper heel lullig uitgleed, en vervolgens nog lulliger over de bal heen maaide. Hierdoor kon Castaignos een allerlulligst goaltje maken. En dan ga je ineens met 0-2 de kleedkamers in, waar je toch een prima eerste helft gespeeld hebt.

Na de rust probeerden de Tricolores het nog wel even maar wederom bleek FC Twente veel sterker en scoorden de Tukkers nog een paar keer met het grootste gemak. Voor de goeien deden Höcher en Lumu iets terug. Twee keer scoren tegen een titelkandidaat is helemaal niet gek, de kinderlijke wijze waarop FC Twente kon scoren wel,

Advies aan het thuispubliek

Respect voor de spelers van de uitpartij is nog tot daar aan toe (de FC Twente-spelers hadden geen irritante maniertjes en trekjes zoals die geldwolven van Vitesse ddat wel hadden), en respect voor een prima uitpubliek ook. Maar ik zag na de wedstrijd iemand buigingen maken naar het uitvak, zoals we dat in de glorietijden deden, met onze handen voor ons uitgestrekt, voor Sami Hyypiä. Jezelf buigen voor het uitpubliek, als in bidden, als in eren, als in jezelf klein maken, je gewonnen geven, dan bende nie himmel goed bij oe appel.

Advies aan het uitpubliek

Prima uitpubliek. Vocaal erg aanwezig en ook de hele wedstrijd lang. Daar hebben zelf wij niks op te mauwen.

Advies aan de trainer

Smeken bij de TD of er nog ergens een potje met geld is voor een salarisje voor een keeper. Meul heeft het vorig jaar op het laatst prima gedaan, maar lijkt nu toch echt dramatisch uit vorm. Iedere wedstrijd weer laat hij de bal los op gevaarlijke momenten. We vallen in herhaling, maar vragen we Streppel nogmaals om Vossebelt er naast te zetten. Het uitfluiten van spelers door het publiek is niet goed te praten maar het geeft wel aan dat het geduld met de altijd hard werkende Niek Vossebelt toch echt bijna op is.

Irritantste man van de wedstrijd

Die daap die het hele Willem II-publiek kleineerde door de supporters van de tegenstander te verafgoden.

Slechtste man van het veld

David Meul wint het deze week. Zo’n blunder mag je gewoon echt niet maken op Eredivisie-niveau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *