vitessethuis1Voetbal zonder politie. Het kan in Tilburg. De politie wil zelf graag geloven van niet, want ja ze moeten toch betaald worden, maar het verliep voortreffelijk zonder de vervelende mannen in het blauw. Verzamelen deden we buiten het centrum, en het speciaalbier vloeide rijkelijk. Een mooi samenzijn van gasten die elkaar al enkele weken niet meer gezien of gesproken hebben. Mensen, spelers en Nac-spelers werden afgezeken en het was weer als vanouds. Het voetbalseizoen was begonnen. 

Vorig jaar gingen we met een, in mijn ogen, betere selectie kansloos onderuit tegen Vitesse. Dit jaar was dat anders. He eerste half uur was Vitesse beter en gevaarlijker. Ze kregen wat mogelijkheden en schoten vaak op doel. Het schot dat via de hand van Lamprou op de paal ging was het belangrijkste wapenfeit. Een kwartier voor rust was Willem II gelukkig wel beter. Wat opviel aan de eerste helft: het zwakke spel van Stijn Wuytens.

15 minuten en 2 bier later begonnen beide ploegen aan de tweede helft. Willem II was veel dwingender dan in de 45 minuten voor de rust en leek echt te willen vechten voor 1 of 3 punten. In de 60e minuut leek het publiek ineens wakker te worden en er kwam behoorlijk wat geluid vrij. Lesley De Sa schoot een minuutje later met een prima schot op de lat. Precies wat de wedstrijd nodig had.

Twee minuten later was het hangen. Een corner vanaf rechts, Zivkovic kopte door en Erik Falkenburg liep binnen. Je weet dan dat Willem II moet gaan verdedigen. En verdedigen is lastig als je Frank van der Struijk opstelt. ‘Frank van der Struijk?’ hoor ik u zeggen. Ja, de man die naarstig op zoek was naar een buitenlands avontuur ging op avontuur bij het exotische Portsmouth in de 4e Engelse divisie. De grootste fan-owned club wilde de fantastisch sterke rechtsback natuurlijk graag hebben. Er lag een meerjarig contract klaar met de mogelijkheid om burgemeester te worden na zijn actieve en succesvolle loopbaan. Frank van der Struijk gaf echter aan dat het bij het voetbal ook belangrijk is om aan het mentale aspect te denken. En zijn gezin moet dan ook helemaal mee op avontuur enzo. En ja, dat is toch wel een nadeel dat kleeft aan een buitenlands avontuur waar je je hele carrière al van droomt. Maargoed, in Tilburg zit nog zo’n clubje dat wel een supergoede avontuurlijke rechtsback kan gebruiken. Ze hadden er immers nog maar 2. Frankie kwam dus weer op hangende pootjes terug bij Willem II, of ie er weer bij mocht. Ja hoor, hier hedde ’n contract. Is ie nog gepikeerd dat het geen meerjarig contract is ook. Deze ontzettende blaag stond verdomme weer lucht te dekken bij de 1-1. Tuurlijk maken Andrade en Peters een foutje, maar van een speler van internationale allure mag je toch op zijn minst verwachten dat ‘ie met z’n lamme kloten die linksbuiten in de gaten houdt.

Daarna viel Willem II weer meer aan, maar echte kansen kwamen er niet. De wil was er, de weg niet. We hebben een punt overgehouden aan deze wedstrijd en daar had ik vooraf absoluut voor getekend. Het elftal van Vitesse heeft zat talent, maar is gewoon los zand. Later in het seizoen zal het vast meer een team zijn en dan is het lastig spelen tegen diejen dabbers.

De wedstrijd in Tweets

We zijn tegenwoordig net een topclub.

Die was niks nee. Echt slecht.

Deh ging gewoon kei goed ja.

Zo ook volgens hum.

Kemy Agustien was ook ekkes terug.

Erik Falkenburg, ook in Breda nog altijd erg geliefd.

Advies aan het thuispubliek

Het debuut van Blok B was wat mij betreft een valse start. Leuk die vlaggen, vooral die van KS79 zag er qua design erg strak uit, maar op tv zag het Blok B er helaas echt wat karig uit met zo’n rood-wit afzetlint. Dat hadden ze bij VVV 2 jaar geleden ook en toen lachten we d’r om. Op Vak C klonk het alsof je bij een uitwedstrijd tegenover de fanatieke zijde staat, heel ver weg dus. Vak C kon dus ook niet inhaken, want het was gewoon niet te horen. Dat heeft waarschijnlijk gewoon te maken met de locatie. Het is te ver naar Vak A waardoor Vak C, waar na B toch de meeste zangers staan, totaal andere liedjes zong, of als een soort echo fungeerde. Als de locatie gewijzigd kan worden dan sleep heel die kuthekken maar 50 meter naar Vak C, dan kunnen de mensen daar ook tenminste meedoen.

Om dan maar eens even wat positiefs te zeggen.
Het geluid in de 60e minuut was zo hard dat de ouwe meens voor me zijn oren moest bedekken omdat anders zij gehoorapparaat opgeblazen zou worden. Verder was het qua zang erg gezapig. Ik denk dat de mensen die nu dat ‘Blok B’ vormen van grote waarde zijn voor de sfeer in het stadion, maar de argumenten over dat ze bovenin staan voor de akoestiek kunnen wat mij betreft de prullenbak in. Al met al, de sfeer was ruk, maar die 4 minuten vanaf minuut 60 gaven een goeie kick.

Advies aan het uitpubliek

Jeh, 200 man is niet bijster veel. Verder heb ik ze alleen een keer gehoord toen ze ‘jalalala Vitesse Arnhem 1’ zongen. Is er ooit een club geweest die tijdens de wedstrijd de B2 toezong?

Advies aan de trainer

Als je 2 rechtsbacks haalt, en nog voor de start van de competitie een 3e haalt en die daar neerzet, zegt dat veel over de eerste 2 rechtsbacks. Helemaal als die speler Frank van der Struijk is. Hoe slecht moeten Ligeon en Joppen dan wel niet zijn? Had je ze dan misschien gewoon niet moeten halen?

Irritantste man van de wedstrijd

De pislucht bij D’n Beitel was niet te harden. Daar hebben ze na een jaar nog steeds geen oplossing voor. Even verder (voorbij d’n Tour de Kebab) stond nog zo’n pisbak, en daar rook het helemaal als oma Verdonschot uit D’n Hazelaar.

Slechtste man van het veld

Frans van den Struijs.

Huishoudelijke mededelingen

1. Omdat Lesley De Sa voor erg weinig gevaar gaat zorgen op het gebied van voorzetten heb ik een actie bedacht. Ik hou een teller bij met hoe lang Lesley zijn directe tegenstander al niet meer buitenom voorbij is gekomen. Iedere keer als hij dit wel doet tijdens de thuiswedstrijden doneer ik een euro aan een goed doel. Hoe beter De Sa presteert, hoe meer geld naar het goede doel. Maar eerlijk gezegd heb ik er alle vertrouwen in dat ik dit jaar niet hoef te betalen.
Ga naar de actiepagina.

2. www.DeKruikenzeiker.nl bestaat bijna 3 jaar. En wie jarig is trakteert En omdat we bijna 1000 likers hebben op Facebook, en de 1000 volgers op Twitter al even gepasseerd zijn geeft DeKruikenzeiker een uniek en toepasselijk Kruikenzeiker-pakket weg, voor de echte zuurmeijer. Op onze verjaardag 26 augustus meer info over hoe je dit pakket kunt winnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.