adothuis Ik was een avond wiste stappen. Ik zag geen achter meer of veur. Ik had er heel wat moeten lappen, maar ’t stond ineens weer voor d’n deur. Dusjeh, ikke naar d’n stad he. De fijnproevers onder ons gingen aan de speciaalbieren en de triples vlogen over tafel.

Om 14.00 uur maakten we ons op voor de wedstrijd. Op het fietske vanaf het Piusplein naar het stadion, zoals vruuger. Nadeel als ge stilzit en bier drinkt is dat je het goed voelt. Toen wies ik al: dit wordt ellende. Bij Willem II nog maar even een halve liter gehaald en toen begon het al.

Er werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van oud-speler Louis de Zwart. Ofjeh, stilte. Vanuit het uitvak werd wat geroepen over Bristol City waarop een reactie kwam. Sociale controle in zowel vak C, D en E voorkwam verdere verstoring van de minuut stilte. Tot er een randdebiel, met ongetwijfeld een mat in zijn nek, ging kijken of je ook zonder hersenen een hersenschudding kunt krijgen als je maar hard genoeg tegen de stalen kooi achter het uitvak ramt. *bonk, bonk, bonk*. Dankuwel voor uw respect voor de doden.

Na de ferme hoeveelheid bier kan ik me wedstrijdtechnisch niet zoveel meer herinneren. Weet alleen dat het op zich niet heel slecht was en dat Armenteros een leuke actie had, Peters geel kreeg omdat ‘ie flink te laat was en dat DIjks neergeschoffeld werd. Voelt ie niks van jonge.

Willem II maakte 1-0 door Armenteros en een paar minuten daarna was daar het debuut van Frenkie de Jong. Frenkie is nu al een held (zie het stuk van Roem & Glorie in KingZine). En hij werd enthousiast begroet door het Tilburgse publiek. Hij gaf me toch een partij een klasse pass. Ongelofelijk. En dan mag ie nog niet eens legaal een pilske drinken he. Hieronder de pass. Beelden van FOX Sports.

Goed, deh hebben we gehad. Toen ging Mitchell Dijks na een kopduel neer. De uitgelezen kans voor Jan Vioen om even zijn vertrouwde dokterstas mee te nemen voor een sprintje richting het doelgebied. Een luid applaus volgde en Jan werd toegezongen. Jan Vioen ging zichtbaar geëmotioneerd terug naar z’n vertrouwde stek in de dug-out. Willem II won de wedstrijd, maar wat vooral bijgebleven is aan deze wedstrijd zijn het debuut van Frenkie de Jong en het afscheid van Tim Cornelisse en Jan Vioen. Tim Cornelisse mocht nog een paar minuten meedoen om zo afscheid te nemen van het betaalde voetbal. Frank van der Struijk gunde hem deze speelminuten absoluut, zo was te zien op tv. Tis ginne verkeerde.

Jan Vioen is op en top Willem II-er. Hij weet naar eigen zeggen niks van voetbal, maar hij houdt van de club. En dat merk je. Hij drinkt en rookt en doet lekker normaol. Géén poespas, een gezelligen meens en een mee veel humor. Alle woorden schieten hierin eigenlijk te kort.

Voor wie er zin in heeft, kijk zeker nog even deze korte reportage van FOX Sports over Jan Vioen.
[youtube id=”XyAmILPCEMU”]

Na de wedstrijd gingen we even het seizoen afzuipen en werden we goed vervelend.
Zo, weer een seizoen klaar. Komt alleen nog diejen uitwedstrijd naar Cambuur d’r aan. Ge kunt nog mee he!

De wedstrijd in Tweets

Fantastisch doek natuurlijk van Tilburg Tifosi.

Jan Vioen, held van beroep.


Ge kunt ‘m mar vast binnenhebben.

Jantje werd als een ware keizer rondgereden.


Deh deet ‘ie goed jeh.

What else is new?

What else is new? Part II, the Sequel

Een toespraak die totaal niet te verstaan is. What else is new?

Goed, de geluidsinstallatie is niet top. Kunde niemand mee verstaan. Doet me denken aan iemand. Vroeger hadden we toch ook zo iemand die niet te verstaan was? ……Aah, zulde ‘m hebben.

Jeh Tifosi pakte flink uit zondag.

Advies aan het thuispubliek

Op zich een ok-sfeer. Jan Vioen werd lekker toegezongen en de supporters waren terecht trots op de prestaties van dit seizoen.

Advies aan het uitpubliek

Sorry, die heb ik tijdens de minuut stilte gehoord, tijdens de eerste helft een paar keer en toen in de tweede helft nog een keer tijdens het zogenaamde ‘Haags kwartiertje’. Verder een goed gevuld uitvak, en als ze zongen was het best luidruchtig, maar het was erg matig voor zoveel man.

Advies aan de trainer

Braber en Pluim op één middenveld is als Fellaini en Witsel op één middenveld maar dan met minder haar. Twee hotseknotsebegoniavoetballers die niemand ineens vrij voor de keeper zetten. Is te saai. Maargoed, nog maar 1 uitwedstrijd dus al zette Peter Annee in de spits, het maokt men ammel niks meer uit wegge doet.

Irritantste man van de wedstrijd

De spelers van ADO brachten de wedstrijd voor een groot deel horizontaal door. Mieten.

Slechtste man van het veld

Ik ga het natuurlijk nou niet bekend maken. De tussenstand wel. Struijkie staat op 3, Ondaan, Haemhouts en de Scheids op 2. Wie denkte detter wint? Komt van eiges diejen uitslag, tijdens de Grote Kruikenzeiker Awardshow. Tis helaas allemaal uitverkocht. Maar like en share dees stomme verslag en wellicht krijg je dan een handgeschreven kaartje van Rangelo Janga.

[easychart type=”vertbar” height=”150″ width=”300″ title=”Seizoen 2014-2015″ groupnames=”Kostas Lamprou, Willem II Supporters, De Scheidsrechter, Frank van der Struijk, Terell Ondaan, Robbie Haemhouts, Jerson Cabral, Bruno Andrade, Scheidsrechter Janssen, Ben Sahar” valuenames=”Wedstrijden” group1values=”1″ group2values=”1″ group3values=”2″ group4values=”3″ group5values=”2″ group6values=”2″ group7values=”1″ group8values=”1″ group9values=”1″ group10values=”1″]

Een gedachte over “Willem II – ADO Den Haag”
  1. Aaron Meijers, absoluut de irritantste man van het veld. Continu janken, na een snoeiharde overtreding oprecht verontwaardigd zijn dat ie geel krijgt en geschorsd is, matennaaierij bij Cornelissen door de scheids op bloed te wijzen waardoor Cornelissen z’n laatste minuten van betaald voetbal aan de zijkant had mogen meemaken. En z’n rotkop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.