pec
Voorafgaand aan een wedstrijd op zaterdagavond moet je goed eten. Je weet gewoon dat als je wint het heel gezellig gaat worden en dan kan je maar beter een goeie bodem hebben. We gingen daarom naar de volgens de kenners beste friettent van Tilburg. Een friet speciaal doordrenkt met saus en vette snacks perfect gebakken.

In de zaak stond een man alsof ie net uit bed kwam. Joggingbroek, ongekamd haar. Hij had niet eens de moeite genomen om schoenen aan te trekken. Een bestelling werd omgeroepen door de gebrekkig Nederlands pratende Chinees. Meteen stond ‘ie op en nam de bestelling aan. Het bleek toch voor iemand anders. Teleurgesteld ging hij weer zitten. Er kwam een jong stel binnen. Aan hun huidskleur te zien kruipen ze niet regelmatig bij elkaar onder de dekens, maar onder de zonnebank. Een stel zoals je ze alleen in Tilburg Zuid ziet.

 

Hij begon hardop te praten in de kleine zaak. Lachend vertelde hij zijn meisje hoe hij vannacht iemand omver gereden had met z’n dronken harses. Daarna had ‘ie z’n maat al z’n geld gegeven voor de schade aan zijn auto en ineens was de auto kwijt. Ik nam een hap van m’n viandel en luisterde aandachtig verder. De volgende ochtend stond de pa van die maat aan de deur en ze hebben samen de hele buurt doorgezocht naar de auto. Hij wist niets meer. Hij had een ontzettende kater, en daarom moest ie vet eten. Wij knikten naar elkaar. Wij snappen dat.

We gingen naar D’n Beitel. We waren vroeg en er was nog geen donder te doen. Even later kwam er een zanger. Hij riep dingen door de microfoon en zong My Little Lady. Daarna schreeuwde hij nog een paar keer hoe gaaf Willem II was. De sfeer werd er niet beter op.

Op de tribune was het ook maar treurig. Naast de trap stond een ‘Service Willem II-figuur’ met haar alsof hij er iedere dag een pak Ossewit in smeert en een jaren 90-bril die hij uit de clip van ‘Het Is Een Nacht’ gejat heeft. Fanatiek zorgde hij er voor dat er niemand op de trap stond. Iedereen die er ook maar een beetje op stond, werd aangesproken door Frits Vet en zijn collega’s. Het treurigste moment was toch wel dat toen iemand achter ons op de tribune er met zijn tenen op stond aangesproken werd door een steward en er zelfs een woordenwisseling ontstond. Over 5 tenen op een trap. Willem II, je moet je kapot schamen dat je supporters die iedere week weer komen gaat lastig vallen omdat ze met hun tenen op een trapje staan. Je hebt regels en je hebt totale regelneukerij. Kap daarmee en ben goddomme eens blij dat er mensen zijn die iedere week weer de keuze maken om naar Willem II te gaan. Bij de bioscoop of in het theater gaan ze ook niet miepen als je met je tenen op de trap zit. Behandel je eigen supporters ook eens als gasten en niet als lastige kinderen.

Op het veld was het niet veel leuker. Frankie dacht met al zijn voetbalgogme een tegenstander een gele kaart aan te naaien. Hij wilde een ingooi snel nemen en gooide deze op de rug van de Zwollenaar in kwestie. Het leverde hem zelf een reprimande op van scheidsrechter Liesveld. Dan weet je dat het klote gaat worden.

Willem II probeerde leuk, maar PEC heeft gewoon meer individuele klasse. Vooral die Becker, die is verrekte snel. Goeie zet dus van Streppel om daar de snelle Ligeon neer te zetten. Helaas raakte Ligeon ongelukkig geblesseerd in een knullig luchtduel. Guus Joppen kwam d’r in. Het werd de haas tegen de aangereden schildpad. Becker liep Joppen van alle kanten voorbij. Als ik voor iedere keer dat Becker d’r voorbij kwam een euro moest doneren aan Pater Poels, was er nog maar voor één iemand Broodnodig, en dat ben ik zelf. Het was erg pijnlijk om naar te kijken. Het resulteerde bijvoorbeeld in een enorme kans voor Veldwijk. Lamprou redde knap.

Het was ook Joppen die een vrije trap tegen z’n bol kreeg en de bal zo binnenwerkte. Erg knullig en tekenend voor de wedstrijd. De rest van de wedstrijd stond voor mij bol van de ergernis. PEC Zwolle viel na rust veel meer aan, juist wanneer Willem II aan moest dringen om nog iets te forceren. Willem II was aanvallend gewoon echt onmachtig. Typisch ook dat Drama of the Match Nick van der Velden dan de bal gaat hooghouden aan de zijlijn. Doe normaal kwibus! Niks gepresteerd en dan gaan hooghouden zoals hij dat ook ooit bij FC Groningen deed. Niks geleerd sindsdien dus.

Ook Braber was weer goed debiel. Hij werd afgefloten tijdens het WK Buitenspellopen dat door Willem II glansrijk gewonnen werd. Een normaal persoon legt dan die bal snel neer om te zorgen dat het spel snel hervat wordt tijdens de slotfase. Robert Braber niet. Robert Braber hoort het fluitje, laat de bal rollen en krijgt een soort van met woede doordrenkte epileptische aanval. Heel gek.

Positief waren de passes van Andersen en de invalbeurt van Frenkie de Jong. Die laatste moet je niet uitfluiten. Je moet genieten van iedere balbehandeling die hij heeft. Het straalt 100 keer meer talent en kwaliteit uit dan een hooghoudende blonde balkunstenaar.

Willem II kreeg nog wat kansjes, maar de bal ging er niet in. Het enige wat nog vet was na het eten was de vette teleurstelling.

De wedstrijd in Tweets

Dit.Nick maakt zich populair.Evenals de scheidsrechter

Zeker, mooie sfeeractie.Deh zeg ik, zie hieronder.


Goed, toch nog meer vet.


 

Advies aan het thuispubliek

Ik ga het gewoon zeggen: tot nu toe is Blok B een mislukking. Dat ligt niet aan de mensen op Blok B, maar aan de locatie. Iemand die normaal op Blok B staat heeft de eerste helft bij ons gestaan en heeft met eigen oren gehoord dat het niet verstaanbaar is. Als er op C een beetje geluid is, heb je geen idee dat Blok B er is. Jammer. Denk dat het goed is snel te gaan evalueren hoe Blok B verplaatst kan worden richting C, want op A krijg je toch niemand mee. Op C staan meer mensen die best af en toe hun kwèèk open willen trekken maar wat meer aanmoediging nodig hebben. Blok B kan daar best belangrijk in zijn. De sfeer was nu dus gewoon weer kut.

Advies aan het uitpubliek

Lieten zich wel regelmatig horen, al was het niet hard. Geen vervelende of treurige liedjes. Prima support.

Advies aan de trainer

HAAL DIE NICK VAN DER VELDEN D’R UIT!

Irritantste man van de wedstrijd

Nick van der Velden. Totaal uit vorm. Mist een 100% kans, gaat hooghouden en eist een vrije trap op terwijl hij totaal niet in de wedstrijd zit.

Slechtste man van het veld

Tjah, die spreekt dan ook voor zich. Uit bij De Graafschap was ‘ie ook het slechtst, en nu weer. Moven!

2 gedachte over “Willem II – PEC Zwolle”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *