Het was een bewogen winterstopje voor De Kruikenzeiker. Nou is een paar weekenden geen voetbal normaal gesproken wel rustig en ben je toch te druk met het vreten en zuipen rondom de feestdagen, maar nu bleef ik het er maar druk mee hebben.

Ik spamde je natuurlijk helemaal kapot om carnavalsemblemen te verkopen en mijn opdringerige verkooptechniek bleek uitermate effectief. Voor de mensen die mij nu aan het doodspammen zijn: ze zijn op. Wellicht bedenk je volgend jaar gewoon eerder dat je een kiel aan wilt met carnaval en ben je dan op tijd met emblemen kopen. Stickers zijn er nog wel, plekte die toch op oe kiel.
Hand in hand met het succes van de emblemen was mijn 3e plek bij de Voetbaltwitteraar van het Jaar verkiezing van Staantribune. Een mooie plek en een eer. Iedereen bedankt voor het stemmen. Na deze 3e plek groeide de aandacht voor mijn lullige twitteraccountje en deze inferieure voetbalwebsite nog verder met als hoogtepunt een interview met ’s lands grootste voetbalblad. Of ja, hun Netflix zeg maar. VI Pro. Niet omdat het om mij gaat, nou ja, eigenlijk wel dus, maar het is echt de moeite waard. Je kunt het gewoon gratis lezen als je je even registreert.

Al die poppenkast maakte dat ik toch verdomme wel zin kreeg in de hervatting van de competitie. Willem II heeft een vrij rustige winterstop gehad. Het broertje van de echte Wijnaldum tekende voor een half jaar en Dankerlui van Jong Ajax tekende ook een contractje. De reacties op social media logen er niet om, Willem II heeft 2 ontiegelijke braoiers gehaald. Mooi. Dat hoort een beetje bij winterse aankopen, niemand is er ooit blij mee. Bij FC Groningen rommelt het van alle kanten. Spelers gingen weg, spelers zijn ontevreden en supporters zijn ontevreden. Ze trainden de hele week met knikkende knieën. Niet uit angst voor het ‘grote’ Willem II, maar gewoon omdat ze daar wonen op een trilplaot.

Ja ik had er zin in. We spraken van te voren af in het centrum om een lekker pilske te pakken. Ik was wat laat en dus had ik weinig tijd om te drinken. Gelukkig was dat later bij Willem II goed recht te zetten, maar daarover later meer.

Er was nog een hele groep Willem II-ers in de binnenstad voor een biertje en een broodje. Op weg naar het stadion kwamen zij Hans de zwerver tegen. “Hanske, hedde gij zin om mee naar Willem II te gaan?”. Dat had ‘ie wel. Ze kochten een kaartje voor Hans, en zo stond ‘ie daar 45 minuten lang bovenin vak C. Een mooie actie van die gasten.

Foto van de Snapchat van ene Bram.

Hans kon helaas niet lang genieten van zijn uitstapje. Hij escaleerde volledig en begon met schuim op z’n baard het uitvak te bekogelen met stenen en fakkels.
Nee, Hans stond per ongeluk op een leuning van een stoeltje en die brak af. En dus werd Hans het stadion uitgezet. Een treurige aftocht voor iemand die al zo weinig vreugde heeft in zijn leven. Al moette sowieso niet bij Willem II zijn als je echt op zoek bent naar vreugde in je leven, maar dat terzijde.

Ik ging maar eens bier halen. Ik maakte een rondje over de promenade en zag daar een aantal veranderingen. Zo zijn alle automaten die met muntgeld werken vervangen voor mensen van vleesch en bloedt. Die staan in hele zielige hokjes die er uit zien alsof ze die ochtend nog effe getimmerd waren. De klantvriendelijkheid en snelheid maakten echter veel goed. Wat ongemakkelijk maar welgemeend kregen we een “en nog een prettige wedstrijd!”. Dat heb ik denk ik nog nooit gehoord bij Willem II. Maar dan nu het nadeel. De bierprijzen bij Willem II zijn niet verhoogd. Dat is op zich geen nadeel natuurlijk, maar wel dat ze dan maar minder bier schenken in je pilske van €2,50. Dat is natuurlijk gewoon rechtlullen wat krom is. Kunnen zo aan de gang als spindoctor van Trump die figuren. Nie dan? Nu is de halve liter, die wel €4,50 blijft, in verhouding nog goedkoper dan dettie al was! Jammer, want ik drink liever een paar kleine pilskes dan die halve liters die slap, dood en lauw worden als ge er te lang mee in oew klauwen staat. En dus ga je sneller drinken. En dan drink je ze in hetzelfde tempo op als de kleintjes met als gevolg degge zo zat als honderduuzend man naar huis gaat. Afijn. De eerste tekenen zijn wel dat de service er beter op geworden is dus vooruit dan maar weer.

De wedstrijd. Ja ik had hoge verwachtingen. Ik dacht dat we zouden winnen. Willem II kreeg best wel wat kansen, vooral in de eerste helft, maar benutte deze niet. We hadden wel met 3-1 de rust in kunnen gaan. Gelukkig maakte Azzaoui nog wel de 1-1 uit een prima schot, want anders was ik godverdomme chagrijnig naar huis gegaan. Met een punt kon ik nog leven, omdat Willem II gewoon niet heel goed was. Zo kennen we ons clupke weer. Het had echter gewoon 2-1 moeten worden, want Azzaoui kwam los van een verdediger maar werd teruggefloten omdat hij een overtreding zou hebben begaan. Ongelofelijke beslissing. Daar was echt niks aan de hand. En als Azzaoui samen met maatje Sol alleen op de keeper af gaan, dan durf ik er wel wat centen op te zetten dat dat een doelpunt wordt. Kan er gewoon weer kwaad om worden.

Na de wedstrijd vond ik het wel prima. Nog een pilske gevat in D’n Beitel waar het best gezellig was joh.

Advies aan het thuispubliek

Volgend jaar maar een trainingskamp beleggen denk. Was heel tam.

Advies aan het uitpubliek

176 kreeg ik door op Twitter. Heb ze een paar keer gehoord omdat de KingSide bij vlagen stil was. Valt me zeker mee met zo weinig man.

Advies aan de trainer

Azzaoui altijd in de basis zetten. En de volgende keer de bus in stappen terug naar Groningen. Met je laffe wissels. Tsimikas, de beste man van het veld d’r uit voor Dankerlui, tevens een linksback. Al was Tsimikas helemaal op, dan nog moet je in die fase van de wedstrijd in mijn ogen voor een aanvallender optie gaan.

Irritantste man van de wedstrijd

Die grensrechter aan de lange zijde van gevangenis kant zeg maar. Nondeju wat vond ik dat een waardeloze meens. Die begon ook te vlaggen toen Azzaoui alleen op de keeper af kon gaan vanwege een vermeende overtreding. DAAR WAS VERDOMME HIMMEL NIKS AAN DE HAND MAN! Echt laf.

Slechtste man van het veld

El Hankouri vond ik maar matig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.