Willem II heeft zondagmiddag verloren van AZ met 2-0. Dat is op zich geen schande natuurlijk, maar er zullen zondag maar weinig mensen met opgeheven hoofd het stadion hebben verlaten. Het was namelijk behoorlijk klote. Ik ga er niet te veel woorden aan vuil maken.

De ellende begon al vroeg in de wedstrijd. Al na een paar minuten liep ‘met Mats Seuntjens’ en zijn onsympathieke voorkomen van Lachman weg in de richting van Jop van der Linden. Jop had geen enkel besef van wat er om hem heen gebeurde en liep alleen maar achteruit terwijl hij naar de pass keek die in zijn richting kwam. Op het moment dat hij besefte dat zijn man doodsimpel bij hem weg was gelopen was het al te laat.

Jop zijn gedachtegang in 4 fases.

“Mijn wondersloffen sturen me naar achteren, de pass komt vast in mijn richting.”

“Tsjips, mijn directe tegenstander is weg.”

“Verhip, die bal kan ik niet niet meer onderscheppen.”

“Ah, mijn directe tegenstander is weg. Ff uitzwaaien.”

Niet lang daarna viel de 0-2 al. Dit was meer een collectief falen van de verdediging omdat echt iedereen verkeerd opgesteld stond. Bijzonder. En zo was het na een kwartier spelen eigenlijk wel gescheten. AZ was vele malen beter dan de Tricolores. Dat wisten we van te voren ook wel, maar het was toch klote om daar al na zo vroeg in de wedstrijd benadrukt te zien. Overigens hadden we wel met 1-2 de rust in mogen gaan. Met Mats Seuntjens werkte een zuiver doelpunt van Willem II achter de lijn met zijn schouder of bovenarm het doel uit. Het werd niet gezien door het arbitrale trio.

Willem II kon geen echte grote kansen creëren en toen AZ in de tweede helft wat minder gevaar stichtte deed Van de Looi precies wat het publiek juist niet wil zien. Hij haalde er spits Ogbeche uit en zette Haye voor hem in de plaats. Azzaoui werd de nieuwe spits en Haye ging gewoon op het middenveld spelen. Van de Looi’s verklaring over het sparen van Ogbeche an sich is een logische. Wat echter schandalig is is dat hij in diezelfde verklaring aangeeft dat er toch niks meer te halen viel. Het is 0-2 na 60 minuten in je eigen stadion. Hoezo is er dan niks meer te halen? Wat een verschrikkelijk signaal naar je spelers en naar je publiek. Als trainer zou je dan na moeten denken hoe je die wedstrijd met een paar omzettingen totaal om kunt laten draaien. Niet Erwin, die is volgens mij zijn stoel niet af geweest de 2e helft en zat de wedstrijd lekker uit. Viel toch niks meer te halen. Een vreselijke kutinstelling. Daar gaan we de oorlog niet mee winnen.Ik vrees met grote vrezen over het einde van deze competitie. Sparta en FC Twente gaan echt nog wel punten halen, NAC wellicht ook. Maar Willem II zie ik op deze manier ook bij Sparta geen punten pakken. Het worden nog lange maanden en ik denk dat we blij mogen zijn als we straks via play-offs d’r in blijven. Al hoop ik dat Erwin van de Looi die dan lekker vanuit zijn luie stoel mag bekijken.

Advies aan het thuispubliek

Sfeer was zoals het hele seizoen een beetje mwah. Zo af en toe leuk, maar meestal erg matig. Mensen moeten gewoon eens hun bek opentrekken en zingen. Daar help je je club veel meer mee dan met het uitfluiten van 1 speler. Natuurlijk is Van der Linden een speler die al jaren teert op 1 goed seizoen bij de Eagles, maar dat wil niet zeggen dat je hem daar persoonlijk om moet uitfluiten. Het is aan de trainer om hem niet meer op te stellen. Een ander advies is op tijd bier halen, want het verkooppunt onder vak C ging al halverwege de tweede helft dicht. Nieuw beleid?

Advies aan het uitpubliek

AZ komt nooit met erg veel man, maar heb ze wel een paar keer gehoord. Het advies zou zijn, laat die Alkmaarse wind thuis. Nondeju wat waaide het. Het leek wel alsof we uit speelden.

Advies aan de trainer

Effe via Outlook een afspraakje inplannen met Joris en Berry om het even te hebben over de ontbinding van je contract.

Irritantste man van de wedstrijd

Erwin van de Looi

Slechtste man van het veld

Jop van der Linden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *