Na de onfortuinlijke uitnederlagen bij PSV en ADO Den Haag stond zaterdag de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. Utrecht staat vierde in de competitie met een erg matig team. Toch werd Willem II compleet overklast door de Domstedelingen. Door een gebrek aan vechtlust en kwaliteiten had Willem II net zoveel te vertellen als de gemiddelde Noord-Koreaanse staatsburger: geen ene godnondeju.

Het zag er geen moment naar uit dat Willem II een punt zou pakken tegen FC Utrecht. Willem II speelde slordig en door de blessure van Joachim zonder een echt aanspeelpunt. FC Utrecht daarentegen speelde prima en kon makkelijk en vrij rond tikken. Oud-Willem II-er Cedric van der Gun zorgde voor de 0-1. ‘Sjekpruik’ Haastrup werkte de bal net voor rust richting goal, waarna deze in de kluts binnen ging. Net voor rust kwam Utrecht op 1-2. Mensen op de tribune voelden zich weer eens genaaid door Blom. Onterecht bleek in de rust.

Na rust probeerde Willem II het nog effe tien minuutjes maar zakte daarna volledig in elkaar. We konden met onze beperkte kwaliteiten niks beginnen tegen de erg effectieve tactiek van Utrecht. Willem II was 90 minuten lang onderdanig,  het leger van kleine kale leider Jan Wouters maakte daar dankbaar gebruik van.

Advies aan het thuispubliek

Dat zo’n kick-off onder de KingSide niet garant staat voor een goede sfeer bleek wel weer. De supporters hadden er net zoveel zin in als de spelers. Het is een wisselwerking, maar van de supporters kwam het ook niet.

Advies aan het uitpubliek

Goed gevuld uitvak waarmee Utrecht het vele malen beter doet dan clubs als Vitesse, AZ en PSV. Qua liedjes doen ze echter niet onder voor eerder genoemde nepclubs. Van een volksclub als Utrecht mag je toch verwachten dat ze met betere teksten komen als het eeuwige Jingle Bells, en het “Julululu, julululu”, waarna ze als heuze PSV-ers voor zichzelf gaan klappen. Ook opmerkelijk was dat ze blijer leken met het feit dat ze ‘boven de joden’ staan dan dat ze trots zijn op hun hoge positie op de ranglijst. Als klap op de vuurpijl zetten zij nog even het ‘Waar is dat feestje?’ in. En mensen die dat zingen moeten ze meteen naar een werkkamp sturen.

Advies aan de trainer

Wekenlang riepen wij van De Kruikenzeiker.nl dat Vossebelt er uit moest. Hij speelde slordig en slecht. Maar nu Vossebelt weer iets begint op de krabbelen laat Streppel hem vallen. Snijders lijkt onbeperkt krediet te hebben maar heeft het hele seizoen nog niks laten zien. Voor iemand die zo gebrand zou moeten zijn zichzelf te bewijzen zit er verdomde weinig in. Wisselluuuh!

Irritantste man van de wedstrijd

Ondanks dat normaal gesproken de  aanwezigheid van scheidsrechter Kevin Blom al genoeg is, stond hij deze keer niet op dit twijfelachtige erepodium. Marc Höcher is al het hele seizoen niks maar meneer blijft alle corners en vrije trappen opeisen. Voor iemand met een prima traptechniek komen er maar weinig ballen aan. Maar wel met je armen staan zwaaien en van een medespeler verwachten dat ie een bal over 50 meter op oe stropdas legt. Van een Sneijder kan je dat verwachten, niet van een Snijders. En dan hebben we nog Misidjan. Viel in maar kon niet overtuigen. Dat is niet erg, maar jezelf zo opzichtig laten vallen is gewoon triest. Dan krijde als jong menneke een reputatie en krijg je nooit meer een penalty. Suarez whooohooo.

Slechtste man van het veld

Snijders. Bewijst oe eigen nou jongen. Anders kan je na dit seizoen gewoon aan de gang bij RKTVV.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.