Door goed beleid hebben onze buren van RKC Waalwijk het ontzettend goed gedaan de afgelopen twee seizoenen. Zij zijn inmiddels een stabiele Eredivisie-club. Hoe anders is dat bij ons in Tilburg. Wij zullen de komende tijd enorm moeten vrezen voor lijfsbehoud.

Dat RKC prima kan voetballen lieten ze bij vlagen zien. Ze waren over 90 minuten echter niet opgewassen tegen het harde werken van onze Tricolores. Willem II vocht voor wat het waard was en kon na rust op 1-0 komen door badmeester Joachim. Aannemen met de Koninklijke/edele delen, kort draaien en met een stuit het net vinden. Het deed ons even denken aan de tijden van Mariano Bombarda. Op de tribunes lieten de supporters goed van zich horen en dit gaf de Koninklijken nog meer leeuwenmoed waardoor zij de eerste overwinning van het seizoen konden vieren. De Waalwijkers in het uitvak, die Willem II als dé rivaal zien, werden hierna uitgezwaaid met het bekende liedje van de Carnaval Festival. We hebben nog hoop!

Advies aan het thuispubliek

De sfeer was erg goed. Op de KingSide was eindelijk goed in vorm en ook op Vak E wisten ze een echte voetbalsfeer neer te zetten door op het juiste moment het prachtige Oh When The Kings in te zetten. Ojeh… een advies: dees, maar dan iedere wedstrijd. Nie dan?

Advies aan het uitpubliek

Als je tegen je rivaal speelt brengt dat extra spanning met zich mee. Wellicht dat daarom die 500 man in het uitvak (wat een prima aantal is voor een club als RKC) hun smoel niet open trokken.

Advies aan de trainer

Brands speelde weer sterk en heeft bewezen in de basis te moeten staan. Höcher heeft het hele seizoen nog niet laten zien waarom hij in de basis moet staan. Ook moet je eens kijken of Churandy Martina geen sprinttraining wil komen geven voor Pique. RKC-er Jozefzoon ging op snelheid langs onze Piquelito, waarna Willem II ontsnapte aan een penalty en mogelijk puntverlies.

Irritantste man van de wedstrijd

Als je voetbalt in de wetenschap dat je nooit in de buurt zult komen van het niveau van je grote broer is dat natuurlijk frustrerend en dan word je vervelend. Rodney Sneijder was samen met diejen Duits van RKC behoorlijk irritant. Naaitem!

Slechtste man van het veld

Höcher had een paar goede acties maar als de bal dan weer bij hem terugkwam verpestte hij het meteen weer. Die moet echt veul beter gaan speulen, diejen dabbert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.