De sociale werkplaats van Eindhoven had weer een uitje voor degenen die er zin in hadden. Vooral dat laatste is altijd een probleem bij de reizende PSV supporters. Gisteravond werd wederom duidelijk wat een treurige club PSV is. Zij kwamen op 0-1 door Van Bommel en de zakjes Croky werden geopend. Maar Willem II knokte zich terug. Peters scoorde uit een kopbal. Toch bleek PSV helaas de betere over 90 minuten. Maar genoeg over de meest irritante ploeg van de Nederlandse velden.

Laten we het eens hebben over die supporters. Hebben die ooit een uitvak vol gekregen? Ze willen zo graag mee met de grote jongens als Ajax en Feyenoord maar ze laten het toch altijd weer afweten. Fanatisme zit er niet in in het Eindhovense, dat kennen ze niet. Praten over PSV terwijl je begeleider een biertje haalt, en ‘Hoempa hoempa hoempa PSVeeee’ zingen en springen als een kut-voetballer als Kevin Strootman scoort. Dat is het leven van een PSV-er.

Dat is ook de reden dat ze niet naar andere clubs meereizen. Daar worden namelijk geen après-ski hits gedraaid voor, tijdens en na de wedstrijd. Daar komt ‘Phoxy’ niet even naar je zwaaien voor de wedstrijd. Daar zijn geen mensen die je altijd ziet als je het Anne Frankplantsoen aan het aanvegen bent.  Een uitwedstrijd is een tochtje naar het onbekende, dat ligt niet in de ‘comfort-zone’ van een PSV-er.

Hun haat tegen Ajax is ook zo lekker gemaakt. Die is nergens op gebaseerd. Lekker zingen over Brabantse Joden tegen een club als Willem II. Willem II, een ploeg die vecht tegen degradatie. Een club die niet zo groot is, maar tegenwoordig in verhouding erg veel man meeneemt naar uitwedstrijden. Een supportersschare die zich na de 1-2 nog gewoon positief laat horen en een prima sfeer neerzet… Brabantse Joden, Ajaxpubliek… natuurlijk. Ajaxpubliek, die term is van toepassing op publiek dat zich alleen laat horen bij een voorsprong. Dat publiek zat gisteren dus duidelijk in het uitvak. Maakt niet uit, want de PSV-ers die zich wel buiten hun aangepaste woning wagen, zijn het gewend. Zodra de thuisploeg begint te zingen even Ajaxpubliek roepen. Of het nou terecht is of niet. En dat zijn wij wel gewend van PSV. De meest trieste club van Nederland.

Maar Willem II heeft gisteren dus geknokt voor wat het waard was en gelijk gemaakt. Daarna scoorde PSV 2 keer. Eindstand 1-3. De PSV-ers kunnen zich morgen weer met goede zin en een PSV-pet op melden op de sociale werkplaats.

Advies aan het thuispubliek

Eerste helft was de sfeer bij vlagen wel ok, bij vlagen wat stil. In de tweede helft was de sfeer prima. Maar advies? Kijken naar het uitvak, en dan wijzen en lachen. Lach ze gewoon keihard uit.

Advies aan het uitpubliek

De sok waar een ‘L’ opstaat moet aan je linkervoet, en de sok met de letter ‘R’ moet aan je rechtervoet. Als je dat onder de knie hebt, komde maar weer eens terug.’

Advies aan de trainer

Als Streppel nou een dubbelfunctie krijgt moet hij gauw Simon van Zeelst een contract geven. Met bovenstaand ‘wedstrijdverslag’ hebben we hem ontzettend te kort gedaan. Sorry Simon! Fantatisch gespeeld tegen Toivonen. Mooi ook het interview bij Eredivisie Live, waarin de doodzenuwachtige Simon van Zeelst doodleuk Toivonen de irritantste speler van de Eredivisie noemt.

Irritantste man van de wedstrijd

Waterman, Hutchinson, Marcelo, Derijck, Willems,v.Bommel, Toivonen, Strootman (Hiljemark/88), Wijnaldum (Depay/69), Matavz (Locadia/87), Lens.

Slechtste man van het veld

Höcher. Voor iemand met een goede traptechniek vindt hij het wel verdomde lastig om de bal naar iemand van hetzelfde shirt te krijgen. Ook Joachim, Guyt en Brands waren overigens helemaal niks. Maar bij Joachim blijft het moeilijk. Een spits beoordeel je op zijn doelpunten en die maakt hij verdomde weinig, net als de rest van Willem II. Maar hoe beoordeel je een spits op zijn doelpunten als hij op een eiland staat? Als hij 10 voorzetten per wedstrijd krijgt en er 0 maakt is ie de menne, maar zolang die voorzetten er niet zijn is het niet fair om hem af te branden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *