Ali Messaoud speelde gisteren zijn beste wedstrijd tot nu toe voor Willem II. Op een middenveld met spelers als Ippel en Vossebelt voegt hij een cruciaal stukske creativiteit toe. In zijn eerste wedstrijden was het nog wennen voor de jonge Marokkaan maar vrijdag liet hij zien dat hij alles in huis heeft om uit te groeien tot een echte publiekslieveling. En aan z’n uitbundige juichen te zien was hij daar zelf ook behoorlijk blij mee.

Willem II domineerde de gehele eerste helft en creëerde wat kansen. Nieuwkomer Terrel Ondaan ging een aantal keer zijn mannetje voorbij en legde de bal dan prima terug. Helaas was daar dan niemand om de bal in te lopen. Toen de nieuwe Misidjan de bal een keer panklaar legde voor Bruno Andrade (of Andradsje zoals Sierd de Vos het gisteravond op FoxSports uitsprak. En Sierd kan het weten, die heeft nog eens een benefietwedstrijd meegemaakt voor de stichting voor blinde nachtuilen in het stadion van Audax Rio, waar het overigens flink spoken kan, en daar zat hij naast een bloedmooie jonge Braziliaanse dame. Die dame heette Lisa Roganho en daarmee ging hij na de wedstrijd wat eten in een Italiaans restaurant net naast het stadion. Di Pasta heet dat daar, gaat u daar vooral heen als u daar bent, en vraag of ober Miguel dan zijn zelfgemaakte limoncello voor u inschenkt. Die maakt hij samen met zijn broer Luco. Echt heerlijk. Terug naar dat restaurant, die dame, Lisa, bleek een keer op stap te zijn geweest met een voetballer van Audax Rio. Bruno Andradsje, zo zei ze. Zo vertelde Sierd ons tenminste na de wedstrijd). De Braziliaan schoot echter hoog over.

Even later was het diezelfde Braziliaan die zich kort vrijkapte en de bal laag voor de goal bracht. Ali Messaoud hoefde alleen maar tegen de bal aan te lopen en het was 1-0. De hele eerste helft had Sparta niets in te brengen tegen Willem II, dat de bal rustig rond bleef tikken.

Na rust had Sparta wat meer balbezit en spookte er even een doemscenario door het hoofd. Niet nodig, Ali Messoud nam een vrije trap en draaide deze schitterend in de bovenhoek. Toen was de beer geschoten en kon de wedstrijd professioneel uitgespeeld worden. Ruud Swinkels hield er nog wel een harde vrije trap uit. Zijn medespelers zijn dit niet meer gewend en kwamen hem meteen bedanken. Als hij zo blijft keepen komt David Meul er echt niet meer aan te pas. Ook Terrel Ondaan speelde prima in zijn eerste wedstrijd in ons mooie shirt. Alles wat hij doet is met een aanvallende gedachte en dat zijn wij gèère.

Ruud Boymans mocht er nog even voor zorgen dat hij weer netjes 1-op-1 loopt qua aantal doelpunten en de overwinning kon toen echt gevierd worden. Misschien weet Sierd nog wel een leuk tentje in Tilburg waar de lambada gedanst wordt. Naast Zanelli en Andrade hebben we nu met Messaoud namelijk een derde expert op dat gebied.

Advies aan het thuispubliek

Mwah, sfeer was vrij aardig. Geen kolkend stadion, maar voor Jupiler begrippen was de sfeer prima. Gelukkig hield het Sinouh Schapenneuker niet de hele wedstrijd aan. Dan krijg je daar weer gezeik over. Dat Streppel we worden kampioen is ook wat voorbarig na 1 erg goede wedstrijd. Dat we kampioen zouden worden dachten we 2 jaar geleden in Veendam ook. En dat hhhhhhhhhhhhhhomo roepen als een keeper uittrapt is ook echt voor homo’s.

Advies aan het uitpubliek

100 man uitpubliek bij een topper is natuurlijk veel en veel te weinig. Daarbij maakten ze maar heel weinig geluid.

Advies aan de trainer

We zijn geen fan van Cornelisse, die veel en veel te oud en te langzaam is, maar hij denkt als rechtsback soms wel aanvallend. Heerkens kiest altijd voor het balletje terug waardoor Terrel Ondaan te weinig ballen in de loop krijgt. Heerkens is een centrale verdediger, zoveel is wel duidelijk. Hou ook alsjeblieft Sierd de Vos weg bij je spelers. Die worden de komende 3 weken ’s nachts gillend wakker van die enge man met zijn enge vraagjes.

Irritantste man van de wedstrijd

Gijs Luirink. Liep continue bij Ruud Boymans te etteren, te duwen en te trekken. Luirink is ook echt bij iedere fatsoenlijke club mislukt. Pannekoek.

Slechtste man van het veld

Freek Heerkens. De vorige keer hebben we ‘m nog gespaard. Dit keer was er geen ontkomen aan. Verdedigend deed Heerkens het prima, maar waar Jallo het in ieder geval nog probeert, kies Heerkens steeds voor een laf balletje richting zijn collega’s achterin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.