Fietste goddomme naor Willem II. Loopt de ketting van oe staolen ros vaast. Dus we doede dan? Oewen fiets dumpen en hard lopen in de richting van de stadionlampen die al van ver te zien zèn. Net op tijd voor de aftrap staode op oe plek. Kekte om oe heen. Is het verdomme niks aanders dan kraokende chipszekskes, klotsende colabekers en kwèèkende kutjong. Willem II kon vanavond inlopen op FC Dordrecht, maar dit liep bepaald niet gesmeerd. Deze ambities liepen wederom spaak door een cadeautje van de Tricolores.

Het stadion zat vanwege de clubavond eens een keer goed vol. Dit leek de sfeer nog ten goede te komen ook. Jao… leek. Want na 30 minuten meende Willem II (net als tegen Achilles) de tegenstander een cadeautje te geven. Dries Wuytens kopte de bal knap de goal in en het stond 0-1. Helmond was nog niet gevaarlijk geweest. Willem II speelde tot de rust zeer slordig. En toen floot de scheids gelukkig af voor de rust. Flúíten dezze deejen, al die laoilichters die normaol d’r eigen nie laoten zien.

Willem II had nog 45 minuten om aan klantenbinding te doen. Ricardo Ippel, een van de slechtste spelers uit de eerste helft herpakte zich gelukkig een beetje. Dit kon niet gezegd worden van Ali Messaoud. In de eerste helft was hij slecht, in de tweede helft hadden ze net zo goed Ricky uit de Zigo C4 uit Vak N kunnen sleuren. Hij zou het waarschijnlijk beter gedaan hebben dan Ali. Onder een cynisch applaus werd de nummer 10 gewisseld. Willem II scoorde nog wel. Wuytens, maakte zijn eigen doelpunt goed door nu wèl in het juiste doel te koppen. Hij is bij deze gebombardeerd tot spitsentrainer want spits Ruud Boymans kreeg geen enkel schot tussen de palen.

Willem II viel verder aan en dit leidde tot enkele grote kansen. Helaas werden de grootste doelpogingen naast het doel gemikt en vaak stopte de opbouw door stom gepingel. Na binnen zeer korte tijd twee keer erg dichtbij een treffer te zijn geweest floot de prima fluitende Wiedemeijer af. Willem II had het wederom laten liggen in een wedstrijd waarin je de druk op koploper FC Dordrecht flink op had kunnen voeren. Goed chagrèènig naar huis gelopen, tussen de kwèèkende kutjong. “Willem II is echt wel veel beter dan PSV”, hoor ik er één zeggen. Ik reken het goed.

Advies aan het thuispubliek

De sfeer was vrij aardig. Vooral in de eerste helft voor de eigen goal zat de sfeer er goed in. Na de eigen goal sloeg dit veelal over in negativiteit wat jammer is. Na de rust was het vaak wat stiller, mede door de spanning. Een enorm compliment aan het Tifosi Team is wel op zijn plek. Een schitterend doek van hen wat precies weer geeft waar Willem II voor staat. Fantastisch.

Advies aan het uitpubliek

Voor een club als Helmond Sport is dit een best aardig aantal. Echter, de vocale ondersteuning was minimaal.

Advies aan de trainer

Vroeger had ik nog wel eens het idee dat je naar me luisterde. Tegenwoordig ben je zo voorspelbaar als de verdeling van de schaatsmedailles. De wissels zijn waardeloos en laf.

Irritantste man van de wedstrijd

Die miepers van Helmond die steeds gaan liggen.

Slechtste man van het veld

Ali Messaoud. Al weken uit vorm. Misschien is het gewoon even tijd voor Zanelli om zich te mogen laten zien. Zoals ik aan het begin van het seizoen al zei: Zanelli kan een cultheld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *