dordrechtgroot2
Een half uur voor de aftrap stond de Kingside al bijna vol. Je drinkt op je gemak een biertje en ouwehoert wat met de mensen om je heen. De Dordtenaren zingen wat liedjes over dat zij bovenaan staan. De warming-up is klaar en er worden wat rookbommen gegooid. Even daarna komen de spelers het veld op. Hard gezang, knalvuurwerk, fakkels en rookbommen in combinatie met een zee aan vlaggen zetten een fantastische sfeer neer. Champions League-achtig, volgens de vrienden van FOX Sports.

Maandagochtend kwam ik er achter. Ik had nog een rood 1/2 muntje van D’n Beitel in mijn jaszak. Elke keer voelde ik er aan, kneep er even in, en dacht dan aan de wedstrijd van vrijdag. Dit was het geluksmuntje, dit moest ik vasthouden. Iedere dag was ik in mijn zak aan het spelen met dat muntje met dé wedstrijd in gedachten. Het werd vrijdag. Nog even mijn rechterhand in mijn jaszak. Het zat er nog. Om 4 uur afgesproken in de stad om tijdens een Happy Hour een aantal biertjes weg te tikken. Daarna naar het stadion om nog een biertje te drinken in D’n Beitel en op de tribune. Met een soort van Geluksdubbeltje van Dagobert Duck in mijn zak.

De sfeer op de tribune was fantastisch. Een chaos, je wist niet waar je kijken moest. We kunnen zeuren over boetes en andere straffen, maar dit is waarom mensen naar het stadion komen. Hou tegen een club als Almere City die rookbom alsjeblieft in je zak, maar tijdens dit soort wedstrijden mag alles uit de kast worden getrokken. En dat deden de supporters. De tering wat een vette sfeer. De opkomst mocht er wezen, nu was het aan de spelers om hier op gepaste wijze op te reageren.

Dat antwoord liet niet lang op zich wachten. Na een corner kwam de bal voor de voeten van ‘Ratatatata Ruud’. Hij schupte de bal richting goal. Een speler van Dordrecht hakte de bal, speelde zichzelf vervolgens door de benen en was de bal toen kwijt. De bal glipte onder Hahn door de goal in. De toon was gezet.

Willem II was overduidelijk de betere ploeg. Echt gevaarlijk werden de Schapenkoppen in de eerste helft niet. We hadden wat gasten meegenomen uit Engeland. Die vroegen zich hardop af hoe het in godsnaam mogelijk was dat die ‘sheepshaggers’ bovenaan stonden. En zo is het maar net. In de 34e minuut kwam de bal bij Robbie Haemhouts. Ondanks een milde portie kritiek van ondergetekende speelde hij wederom erg goed. Met een erg subtiel tikje gaf hij de bal aan Andrade die hiermee totaal vrij kwam te staan aan de rechterkant van het doel. BOEM, KOEKOEK! Aldus El Sierd. 2-0. Aan de manier van juichen merkte je al dat de passie d’r vanaf druipt bij de spelers. Heerlijk.

Na 68 minuten kon het feest pas echt beginnen. Ruud Boymans nam een hoge bal knap aan en nam ‘m uit de draai ineens op de slof. Hahn kon er niet bij en het was nu wel gespeeld. Dordrecht kreeg nog wel een aantal mogelijkheden, maar echt enorme kansen kreeg het nou ook weer niet. In de allerlaatste minuut deed Dordrecht pas wat terug. Het interesseerde niemand meer iets. Willem II had gedaan wat het moest doen onder fantastische omstandigheden.

Na de wedstrijd werd het eerste biertje betaald met onder andere mijn geluksmuntje. Het heeft gewerkt. En het biertje smaakte fantastisch. Daarna nog even een pilsje in de stad, waar overal verdwaalde en vooral blije Willem II-ers rondliepen. Het was een memorabele avond.

Advies aan het thuispubliek

De sfeer was echt fantastisch in het begin. Een sfeer die je ontzettend trots maakt. Of je nou wint of verliest, als je dit neerzet hoor je in de Eredivisie.
Willem II – Go Ahead Eagles, Willem II – FC Den Bosch, Willem II – FC Dordrecht.

Advies aan het uitpubliek

“EN WIJ STAAN BOVENAAN!” riep het vak voor de wedstrijd. “en wij staan bovenaan” klonk het wat bescheiden bij 2-0. Na de 3-0 hoorde je niets meer. Het was voor hen duidelijk wie de titel uiteindelijk verdient.

Advies aan de trainer

Prima en logische wissels. Geen enkel commentaar van mij. Ik voel dat ik gefaald heb als zeikstraal.

Irritantste man van de wedstrijd

Ik was zo aan de beurt in D’n Beitel. Ik vond de spelers niet echt vervelend. Zelfs Pieter Vink was niet heel erg irritant. Liet veel toe, maar niet irritant. Iedereen is lief! Hoera voor XTC!

Slechtste man van het veld

Ik vond Haemhouts en Boymans top. Net als eigenlijk het hele team. Als ik dan toch iemand aan moet wijzen Messaoud. Was op zijn kopbal na redelijk onzichtbaar. Misschien flauw om na zo’n wedstrijd iemand aan te wijzen, maar ik ben een teringlijer, ik kan er niks aan doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.