fcemmengroot
FC Emmen thuis. Niet bepaald een affiche om wild van te worden. Toch zat er redelijk wat publiek. En wel omdat er wat op het spel staat. Willem II moet namelijk FC Dordrecht voor blijven in de komende 3 wedstrijden om kampioen te worden. Met Emmen en Telstar thuis en Almere uit moet dat toch te doen zijn zou je zeggen. Ondanks dat FC Emmen geen hoogvlieger is kwam de overwinning vrijdag niet zonder slag of stoot.

Haemhouts was de beste man van het veld. There I said it. Kunnen we verder. Willem II viel aan en combineerde. En vaak was Robbie Haemhouts daarbij betrokken. Het was wachten tot een balletje goed viel en er een eerste doelpunt voor de Tricolores zou vallen. Dat liep helaas iets anders. Messaoud kopte de bal slecht weg en deze kwam recht op de voet van een FC Emmen speler. Tim Siekman hoefde zoiets niet uit te leggen, die maakt er dan gewoon 0-1 van. Willem II ging gewoon verder met aanvallen zoals het hoort.

Dit resulteerde in een voorzet op Boymans die op goal kopte. Daar tussenin stond echter onze knuffel-Belg Jonas Heymans die ‘m met z’n ‘façade’ verlengde en zo de keeper verraste. Willem II had even alle vertrouwen en combineerde er weer lustig op los. Een voorzet van Messaoud kwam voor het doel in de richting van Boymans, die er net niet aankwam. Maar gelukkig was daar Tim Siekman weer. En Tim Siekman hoefde zoiets niet uit te leggen, die maakt er dan gewoon 2-1 van. Boymans kwam er niet aan, die was veel te Siekman. Die stond nog even een spauwmuurtje te zetten op het veld.

De verdedigende bouwwerken van Boymans mochten niet baten. 3 minuten later was namelijk Kevin Görtz degene die tussen de benen van Boymans door mocht uithalen en de bal ging buiten het bereik van Swinkels het doel in. En dan ga je met 2-2 de rust in terwijl bij Telstar – Dordrecht het 2-4 is. Dat is geen fijn gevoel.

Deze spanning was voelbaar op de tribune. Zelfs nadat Robbie Haemhouts niet lang na rust zijn goede spel bekroonde door de 3-2 binnen te tikken was de spanning sterk aanwezig. De goal viel trouwens na een goed schot van S. Wuytens die slecht weggewerkt werd door de keeper van Emmen. Willem II viel nog verder aan maar meer doelpunten werden er helaas niet gemaakt. Boymans was totaal niet scherp vandaag en de rest van het team mistte net wat precisie in de afwerking.

De 3 punten zijn binnen en dat is nu het belangrijkste. Maandag staat er weer een knaller op het programma tegen Telstar. En terwijl ik dit typ komt de spanning alweer op.

 

Advies aan het thuispubliek

De sfeer was bij vlagen heel goed, waarbij zelfs de lange zijdes goed meededen. Toch merkte je de spanning bij de mensen. Zet die spanning om in kwèèken mensen. Dat is beter voor iedereen.

Advies aan het uitpubliek

Het is tekenend voor de club FC Emmen dat er bij een uitwedstrijd tegen Willem II geen enkele supporter meekomt. De mensen in Emmen zijn totaal niet bezig met FC Emmen. Dat is jammer, want een club met zo’n mooi logo en zo’n (in verhouding) groot stadion verdient beter. Er is totaal geen fanatisme in Emmen, totaal geen sfeer bij de thuiswedstrijden. Dat moet echt beter.

Advies aan de trainer

Mèn heurde niemer. Het staat nu goed. Niks meer aan doen. Mathieu is Mamedov in de pikorde terecht voorbij gegaan. Toch hoop ik dat Andrade snel weer fit is. Die is toch vaker beslissend dan de jonge Mathieu.

Irritantste man van de wedstrijd

Uw Kruikenzeiker, normaal altijd zo gedecideerd en vastberaden, twijfelt enorm. Scheidsrechter M. van den Kerkhof (WIE?!?!) was werkelijk de slechtste scheidsrechter die we dit jaar gezien hebben. We moeten hem nageven, het was geen thuisfluiter. Maar hij doet zijn naam enorm eer aan, die dooie zag helemaal niks goed. De slag in het gezicht van Ondaan: Niet gezien. De vrije trap die FC Emmen tegen Ondaan aanschoot: Niet gezien. Het vervelende aan dat laatste was wel dat hij Ondaan toch geel gaf. Verschrikkelijk.

Maar de allerergste was wel de nummer 11 van FC Emmen. Quenten Martinus. Net als zijn teamgenoten had hij nogal last van de vallende ziekte. Kon totaal niet op zijn poten blijven staan. Als hij dan smekend naar de scheids keek en hij kreeg geen vrije trap, dan ging meneer Martinus ook nog eens zeiken, zeuren, mauwen en miepen. Iedere keer gingen die gasten weer liggen. Te treurig. Een heel irritant team. Speciaal voor de mensen die denken, ‘waar heeft die mauwmeens het over?’ heb ik een compilatie gemaakt van alle schwalbes van FC Emmen.

[youtube id=”AnVv0RkiG4U”]

Slechtste man van het veld

Messaoud was aanvallend weer niet veel. Had wat leuke combinaties en 1 assist. Daar strepen we tegen weg dat hij ook een assist gaf aan FC Emmen. Wederom geen topper van Ali. Zijn homie Ruud Boymans was vandaag echter de slechtste. Had wel aandeel in wat combinaties als aanspeelpunt, maar in de afwerking was hij absoluut niet scherp. Daarbij komt nog dat hij niet goed blockte bij de 2-2. Dan bende de menne. Volgende keer prikt ie er gewoon weer 2 in en dan praten we nergens meer over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.