psv2thuis
Na het kampioenschap in de Jupiler League weet je dat je het lastig gaat krijgen. Je moet in plaats van tegen Telstar ineens tegen FC Utrecht. Extra lastig als je dan het competitieprogramma voor je neus krijgt en ziet dat je tegen PSV moet. Dan verwacht je dat PSV je 90 minuten lang onder druk zet en je van de mat tikt. Dat ging net effe wat anders.

“Laat die kneuzen uit Tilburg het spel maar maken”, moet Flipke Cocu voor de wedstrijd gezegd hebben. Willem II had veel meer balbezit dan de Philips Socialewerkplaats Vereniging. Ze deden hun best, maar al snel bleek het laten gaan van Ruud Swinkels een fatale fout. Waar Lamprou in de voorbereiding er al ongelukkig uitzag, was dit helemaal treurig. De bal kwam hoog richting het doel. Kostas, de kleine Griek besloot om uit zijn doel te komen en de bal aan te nemen. Als keeper is één meter drieënzestig natuurlijk niet heel groot. Extra vervelend dus dat er dan lui zijn als Locadia die iets groter en sterker zijn en je dus kinderlijk eenvoudig van de bal zetten. 0-1. Er was totaal geen noodzaak zo ver uit je doel te komen. Totaal niet. Lamprou gaat punten kosten.

Een paar minuten later was het Ali Messaoud die de fout in ging. De vorig jaar tot slechtste speler uitgeroepen volksmenner passte de bal zo in de voeten van Memphis d’n Pie. Die liep op z’n gemakske richting doel en legde de bal in ’t mandje. Alsof Lamprou d’r niet stond. Nou is die Griekse dreumes ook best makkelijk te missen, maar dit ging wel heel gemakkelijk.

De overal mislukte spits Luuk de Jong stond net voor rust effe linksback met Masaï-krijger Terrell Ondaan tegenover zich. Mee degge d’r over nadenkt hoe debiel dat is was Ondaan d’r al voorbij en gaf ie de bal laag veur. Balleke kwam bij D’n Brito de Souza Andrade die er gewoon 1-2 van maakte. De keizer. Leuk, denkte dan…als ge door de griebusbuien door naar D’n Beitel lôpt. Kan nog alle kanten op.

In de tweede helft kwam onze subsidie-Griek nog effe om de hoek kijken. Waar het totaal niet nodig is haalt ie een boertje neer. Kevin Blom kon niet anders dan een penalty geven. De speler van PSV speelde echter de bal naar de buitenkant, dus van het doel af, waardoor een gele kaart rechtvaardig zou zijn. Kostas Lamproust werd echter van het veld gestuurd. Ik pinkte even een traantje weg. Dit was de eerste onterechte rode kaart gegeven door Kevin Blom waar ik alleen maar blij mee was. Ik vind David Meul namelijk een kneus, Lamprou is nog 4,5 keer slechter dan diejen Bels. Who-ate-all Depay schoot weer raak.

Willem II kreeg nog wel wat kansen maar heeft geen echte spits en scoort dus te weinig. Met zo’n boutkeeper is het dan ook dweilen met de kranen open.

 

Advies aan het thuispubliek

Eerder oe kaartje kopen. Anders stade in die rij tot aan ’t Laar. Verder gewoon zingen: “Lamprou retour olé olé” of “Oh Ruudje Swinkels you are the love of my life”.

Advies aan het uitpubliek

Een groot stuk touw om oe nek, of een ritske pillen in oe kraog. Bende altijd nog beter af dan dat treurige ‘jalallala-liedje’ wat ze zingen op de maat van een soort van Katy Perry-achtig kutnummer. Ik heb een grotere hekel aan Nac, maar heb minder respect voor PSV. Alles wat ze zingen klinkt dom. Vooral de liedjes die eindigen op ‘Eindhovuh’ zijn verschrikkelijk. Wij kunnen het laatste stukske van onze stad ook niet fatsoenlijk uitspreken maar komen er nog mee weg. Tillburrig klinkt altijd nog beter dan Eindhovuh. En gelukkig hebben we nog mensen uit de Blaak. Die kunnen Tilburg gewoon zeggen zoals ’t ooit bedoeld was. Kunnen ze in Eindhovuh niet.

Advies aan de trainer

LAMPROU TERUGSTUREN NAAR FEYENOORD! Dit kan echt niet. Die man is een waardeloze keeper. Stuur hem terug. David Meul is beter dan hem. Maar als je echt serieus genomen wilt worden geef je Ruud Swinkels alsnog een contract. Ongeacht wat één of andere zaadsponsor wil. Die vent bepaald de opstelling toch niet? Jurgen Streppel de Technisch Directeur bepaald wie er onder contract staan, en Jurgen Streppel de trainer bepaald wie er spelen. Zo moet het zijn en niet anders. Een blind lijk met een één oog ziet nog dat Ruud Swinkels veel beter is dan deze broodmongool.

Irritantste man van de wedstrijd

Kostas Lamprou.

Slechtste man van het veld

Ali Messaoud, de winnaar van de Leo Veloso Award 2013/2014 was wederom slecht met zelfs een fatale fout, maar Kostas Lamprou stond ook in het veld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.