WIInacgroot
Je komt met je maten samen in de kroeg. Klopgeestenmuziek staat hard op en de mensen staan zowat op straat. Bier voor een schappelijke prijs en al snel begint de spanning zich op te bouwen. Wat mensen schreeuwen liedjes over de harde muziek en er worden handen geschud met gasten die je al een hele tijd niet meer hebt gezien. Het wordt drukker en drukker. Het gaat erom vanavond, en dat merk je aan iedereen.

Wedstrijden tegen NAC zijn altijd wat speciaals. De afgelopen jaren, wanneer de derby wèl gespeeld werd, was Willem II niet echt overtuigend. Dit seizoen heeft Willem II echter een selectie die gewoon goed voetbal speelt en daarmee wedstrijden kan winnen. Hoe cliché ook, de wedstrijden tegen NAC zijn wedstrijden op zich waar het vaak ook op vechtlust en wilskracht aankomt. Kan Willem II dan toch onder het gekleun van de Bredase leren broekenclub uitvoetballen? Allemaal gedachten die de afgelopen dagen door m’n hoofd schoten.

Wat bleek nou? Die Nac-ers zijn niet zo van die vechtvoetballers. Het zijn mooiweervoetballers die in alles 3 klassen minder zijn dan mannen als Ondaan, Andrade, Sahar en Armenteros. Willem II kon dus goed voetballen en creëerde enkele grote kansen. Een fantastische pass van Jordens Peters kwam in de voeten van Ben Sahar (er was wat discussie, maar hij stond toch echt niet buitenspel), en hij schoof de bal in het doel van de vuurtoren van Oosterhout. Niet lang daarna kreeg Robert Braber een enorme kopkans maar kopte in de handen van de roestbuis in het doel. Daarna kreeg Armenteros een bal op zijn hoofd. Hij schrok er zelf van en de bal zwaaide enorm af en ging hoog de tribunes in. Armenteros is geen kopper, dat blijkt wel.

Willem II verloor tegen het einde van de eerste helft de controle een beetje. De haatbaard uit Breda krulde een bal ver buiten het bereik van Lamprou-ke op de paal. Kwam Willem II effe goed weg. Daarna was het nac dat een overtreding onbestraft zag en door mocht van Liesveld. Matic vuurde een lage bal af richting doel en de bal ging in de verre hoek. Goed balen in de rust. Natuurlijk vanwege de stand, maar ook omdat de pismuren weg zijn. Met die 4 pisbakken naast elkaar ziet het er allemaal wat chiquer uit, maar als ik chique wil dan ga ik wel naar cricket.

Na rust leek de bredase saunaclub meer te willen. Gelukkig herpakten de Tricolores zich op tijd. Willem II probeerde veel, maar kwam er niet echt doorheen. Als Willem II er wel doorheen kwam, zoals met Braber of Cabral had Willem II (zeker in het geval van Cabral) een strafschop moeten hebben. Arbiter Liesveld wilde van niks weten, de angsthaas. Andrade kwam voor Armenteros en hij speelde weer met vers enthousiasme. Hij was het die de bal aannam en klaar wist te leggen voor Braber die de bal in zijn loop meenam. Braber schoof de bal langs Roestige Rinus. Dit was nogal een klap in het gezicht van de keeper van NAC. Een zogenaamde NAC-supporter die de winnende maakt in de allerlaatste minuut. Wake up, Braber speelt voor Willem II en speelt goed. Braber is nu een Tilburger. Het late doelpunt schonk Willem II de overwinning en het was alle reden tot een groot feest. Het ‘Wie niet springt’ galmde door het stadion en mensen op alle tribunes stonden te springen en te zingen. De NAC-ers stonden tussen de KingSide en vak E met de handen op hun hoofd. Ze waren verslagen en dat deed auw. De spelers van Willem II namen het feest van de supporters over en gingen los op het veld.

Na de wedstrijd was het uiteraard druk en gezellig bij D’n Beitel. Tilburg had Breda verslagen en dat werd gevierd. Ergens anders ging de ME de boel verstieren. In D’n Beitel bleef het gelukkig wel gezellig en was de sfeer gemoedelijk als altijd. Ons kent ons. Ondertussen ging uw Kruikenzeiker stuk. Tijd om huiswaarts te keren. Onderweg werd er nog iemand opgelaaien en ergens anders ging iemand volledig van de zender. Tilburg was in rep en roer dankzij de overwinning.

Op Twitter waren de mensen enthousiast over het mooie doek van TilburgTifosi.

Het bewijs dat uw Kruikenzeiker er wel degelijk verstand van heeft.

013Mark laat zich van zijn sportiefste kant zien.

Roem en Glorie kwam met deze mooie foto.

En zo is het maar net!

Advies aan het thuispubliek

De sfeer was gezapig. Tot een paar minuten na de goal was het allemaal nog prima. Daarna kakte het in. De spanning was bij iedereen voelbaar. Als er dan wel gezongen werd gebeurde dat massaal. Het hele stadion dat stond te zingen en te springen zorgde voor een kippenvelmomentje. Vuurwerk op het veld gooien moet je niet doen. Zeker niet tijden de wedstrijd. Dat was gewoon onnodig en treurig. De fakkels die ontstoken werden waren wel weer prachtig.

Advies aan het uitpubliek

Kaarten waren uitverkocht en ook bij hen leek het wat gezapig. Dat is de spanning die zo’n wedstrijd met zich meebrengt. Verder zijn ze wel heel erg trots op een plaatsje waar de hoogste gebouwen een kerktoren en een brug over het spoor zijn. Dat is wel schattig. Dat is geen misplaatste arrogantie, dat is leven met waanideeën. Mensen zijn voor minder opgenomen.

Advies aan de trainer

Oei, Cabral. Die moet je toch eens leren dat hij om zich heen moet kijken. Hij heeft teamgenoten die er soms namelijk beter voor staan. Cabral komt uit de Feyenoord-jeugd en is het niet gewend mee te verdedigen. Verder erger ik me aan dat opwachten van de bal op rechts en dan het hele veld oversteken met de bal aan de voet. Het is geen slechte voetballer, maar ik zal heel blij zijn als Ondaan er weer in staat.

Irritantste man van de wedstrijd

Scheidsrechter Liesveld is een verschrikkelijke slappe zak. Willem II had een penalty moeten hebben toen Cabral opzichtig onderuit gehaald werd. Liesveld durfde gewoon niet. De irritantste man is natuurlijk Jelle ten Rouwelaar, Ginge. De man die totaal niet begrijpt dat hij niet opgeroepen wordt voor het Nederlands Elftal. De man die Willem II voor de camera’s Stilburg noemt, terwijl hij direct na de wedstrijd de interviewer niet verstaat. De man die bij Omroep Brabant roept dat hij in zijn blote kont door Breda wil. De man die boos is op Braber omdat hij een Bredanaar is en de winnende maakt. Als de man zijn mond opentrekt trekt je tandvlees terug. Dat irritante accentje, een mix tussen Fries, Twents en ‘Bredaos’. Om te kotsen. En die paddestoel heeft nog nooit iets zinnigs gezegd. Hij weet alleen maar populistische teksten uit te kramen waar ze in die boutstad een harde klopper van krijgen. Mijn besnorde collega zeikerd van RTL7 zou zo iemand een demagoog noemen. Ik noem het gewoon een lul. Als ik hem op tv zie ruik ik de muffe geur van beschimmelde melk met dode dieren. De naam Jelle staat al jaren op 3 in mijn top 5 van meest vervelende jongensnamen. Alleen Hidde en Theodoor laat hij voor zich. Alles aan Jelle ten Rouwelaar is irritant. Wisten jullie trouwens dat roodharigen stinken als het regent?

Slechtste man van het veld

Perica van NAC was heel slecht, die kan echt voor geen meter schieten. Van Willem II was ik niet echt onder de indruk van Cabral. Passeerde zijn mannetje en gaf de bal gevaarlijk voor, maar zijn hele houding en blindheid irriteert me. De allerslechtste van het veld was echter by far Scheidsrechter Liesveld. Wat een bokkelul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *