vitesse2

Als Vitesse op bezoek komt weet je dat het lastig gaat worden. Ondanks een mindere start heeft het team van die Bosz zich herpakt en speelt het misschien wel het beste voetbal in de Eredivisie. Willem II doet het boven verwachting goed met eveneens goed voetbal en wilskracht. Dat bleek helaas niet voldoende tegen de ziellozen uit Arnhem.
Willem II moest vanaf het begin vooral tegenhouden met af en toe een snelle stoot naar voren. Vitesse weet de bal gewoon erg goed rond te spelen en heeft een aantal megatalenten rondlopen. Het speeltje van Roman was de betere ploeg en met veel geluk kwamen zij op 0-1. Het was Pröpper die de bal via een voet het doel inwerkte. Net voor rust kwam daar nog een doelpunt bij door Traore, één van de talent die over een paar jaar bij een fatsoenlijke club speelt en dan nooit meer denkt aan hoe fijn en geweldig het destijds bij Vitesse was.

In de tweede helft leek er aanvankelijk weinig veranderd aan het spelbeeld. In de 54e minuut werd er door de Willem II-supporters een eerbetoon gegeven aan de overleden Bristol City supporter Mark ‘Divvy’ Saunders. Een minuut applaus klonk op de tribunes, iets dat gebruikelijk is bij onze vrinden uit Engeland.
[youtube id=”eXoTF5m1xJE”]Filmpje via Stefan Tilburg.

Willem II bracht zelf een eerbetoon door een minuut later de 1-2 in het doel te leggen. Armenteros kreeg de bal nog net bij de vrij staande Ben Sahar die de bal gecontroleerd met het puntje van zijn teen intikte.

Terugkomen van een achterstand hebben we dit seizoen vaker gedaan en dus ging het publiek er achterstaan. Willem II had toch moeite met Vitesse en kwam er vaak niet echt goed door. Het ontbrak Willem II aan geluk, maar zeker ook aan kwaliteit tegen de Arnhemmers. Even leek het nog te lukken toen Andrade de bal met een beetje geluk en wellicht een hand langs Achenteh kreeg en in TGV-vaart naar voren rende. Voor het doel stond Ben Sahar helemaal vrij maar Andrade, die op warp speed de achterlijn zag naderen schoot de bal maar ergens waar zo ongeveer het doel zou moeten staan. Ben Sahar had de bal moeten hebben. Dan had het 2-2 gestaan en krijg je nog een hele leuke pot.

Het mocht echter niet zo zijn en FC Bo-Rent maakte dankbaar gebruik van de ruimte die ontstaat als een ploeg de gelijkmaker zoekt. Denys Olijnyk en Ebola Dauda maakten nog de 1-3 en 1-4. Terechte nederlaag, maar toch wist Willem II bij vlagen gewoon leuke aanvallen op de mat te toveren en lieten ze wel strijdlust zien. Met goede moed naar Almelo!

 

De wedstrijd in Tweets

 

Streppel ziet het goed…

Evenals zijn collega.


En de mannen van Tilbo hebben hier helemaal gelijk in. Schoenen zitten onder de zeik, kleine kinderen pakken die slang op en er hangt een lucht waar ze in een bejaardenhuis nog van over hun nek gaan.

Advies aan het thuispubliek

Ja, het was niet totaal kut, maar ook niet fantastisch. Na de 2-1 had er nog wel wat meer passie vanaf de tribunes mogen komen. Verder prima eerbetoon aan de supporter van Bristol City.

Advies aan het uitpubliek

Tegen een ploeg die net gepromoveerd is, al 4 keer gewonnen heeft en een begroting heeft van een bedrag dat jullie koper contant in zijn zak heeft zitten moet je niet “Always look on the bright side of life” gaan zingen. Gewoon niet doen. Er is namelijk niemand die hier huilie huilie doet over een nederlaag tegen Vitesse. We zijn in Tilburg namelijk best realistisch. Had toenmalig voorzitter Maasbert ‘Maybe he dussent want to play for ze sjempion’ Schouten ook moeten zijn toen hij het stokje overdroeg aan die Willem Holleeder van de Balkan, dan had heel Nederland Vitesse niet zo’n onsympathiek speeltje van Chelsea gevonden, maar alleen een schijtclub zonder ziel, zonder sfeer en een doods stadion.

Advies aan de trainer

Trainen op kijken. Als een speler rechts loopt, moet hij links kijken. Dat idee. Is niet moeilijk, gewoon die koppies draaien. En dan passen natuurlijk. Want oh oh oh wat worden er veel aanvallen verkloot door het zelfzuchtig pielen van spelers.

Irritantste man van de wedstrijd

Met Vink, Achenteh en Velthuizen kan je me het bijna niet vragen wie de irritantste is. Vink met zijn rare beslissingen en zijn praatje met Streppel was weer zoals we hem kennen. Achenteh kende ik niet als een irritant ventje. Nu wel. Zeiken, miepen en janken tegen de grensrechter bij alle beslissingen. Maargoed. Piet Velthuizen. Dat is toch wel de grootste lul van allemaal. Piet is het ventje dat spijbelde op school en op stoer vertelde hij hoe een 3 voor Aardrijkskunde haalde. Het jochie dat opschepte een Playstation 5 te hebben als iemand een Playstation 4 had. Het pokkeventje dat de regels veranderde als ie net verloren had met knikkeren. Dat pisventje verdient nu bakken met geld bij een profclub. Hij is een stukkie ouder maar als je goed kijkt zie je nog dat irritante figuurtje van toen. Overdreven juichen om als beperkte keeper ook eens wat aandacht te krijgen. Als linksback Achenteh tijd gaat rekken door zijn veters te strikken denken: dat kan ik beter om vervolgens nog even de doeltrap vanaf de andere kant van het doelgebied te nemen. Velthuizen vindt zichzelf zo goed, maar heeft het in het buitenland nooit gered vanwege zijn kwaliteiten en zijn heimwee. Heimwee ja. Die Piet Velthuizen die voor de buitenwereld zo zelfverzekerd over wil komen met zijn maniertjes is eigenlijk gewoon een zielig mama’s kindje.

Slechtste man van het veld

Ik vond Ondaan en Wuytens minder spelen dan ik gewend ben van ze. Messaoud werkte hard en compenseerde daarmee enkele ongelukkige acties. Hij had zeker moeten scoren. Ondaan vond ik echter helemaal niet gelukkig in zijn acties en daarom kies ik d’n dieje.

10 gedachte over “Willem II – Vitesse”
 1. Mooi stuk weer! Volledig met je eens, Pietje moest nog even rennen toen hij zijn handschoenen in het uitvak gooide! Mooi eerbetoon aan Mark Divvy Saunders! Leuk om te zien dat mn filmpje hier staat. Keep up the good Work!

  1. Mooi stuk? Haha ik vind het meer een
   Zielig stukkie. Speeltje van Roman met Velthuizen, kruiswijk, vd Heijden, Achenteh, Propper, Leerdam en Vejonovic als Nederlandse basisspelers, die het beste voetbal van Nederland spelen, 2 huurlingen hebben, gemiddeld 16000 toeschouwers hebben in slechte tijden en 5 spelers uit de eigen jeugd in de selectie hebben zitten. Nee, je haat over Vitesse mag, maar jouw stukje is heeel erg slecht. Vraag trouwens maar aan Frankie hoe erg hij het naar zijn zin had in Arnhem ( kind van jullie club toch)

   1. Nie lullen, bij Vitesse zitten dit seizoen maar 14500 supporters gemiddeld terwijl ze t goed doen, dus als ze t slecht doen, moet je al snel aan 12000 man denken, das pas zielig. Het is ook zeker het speeltje van Roman, omdat iedereen het verhaal inmiddels wel kent dat van Ginkel gedwongen verkocht werd aan Chelsea, ook huren jullie jaar na jaar veel spelers van Chelsea, dus ook daar heb je geen gelijk in

 2. De jalousie druipt ervan af…..spelen 2 huurlingen van Chelsea; Traore & Wallace, de rest eigen spelers vnl. Nederlandse en uit eigen jeugd.
  Ja we spelen het mooiste voetbal van NL, Ja we hebben het mooiste trainingscomplex van NL, Ja straks ook beste jeugd van NL en supporters komen vanzelf wel…gemiddeld laatste 3 seizoenen ong. 18.500!!!
  Dat we samen werken met Chelsea (of van Roman een speeltje zijn) maakt ons geen reet uit, daardoor doen we mee bovenin en zullen jullie altijd een clubje uit Brabant blijven.

  Was zelf in jullie geweldige stadion (hahaha) met nog meer lege plekken dan op onze Oost tribune en dan nog kritiek hebben ook. Zelfs op de hoofdtribune was het eng leeg…..

  Maar ja geniet maar van jullie toppers, blijkbaar zijn jullie wel heel snel tevreden.

  Btw best wel leuk zo’n dwerg in de goal, dan maar Pietje!

 3. …ff een quote geleend;

  Hoempapa Carnaval al begonnen in Tilburg? Verdomd veel supporters verkleed als leeg stoeltje!!!

  Alaaaf

 4. Om Vitesse-speler Abiola Dauda als ‘Ebola Dauda’ te vermelden is in deze tijd wel heel erg passend. De schrijver verdient een groot compliment voor deze inventiviteit en moed!

 5. Begin na het lezen van deze stukjes die druipen van de jaloezie te begrijpen waarom men in Breda zo een hekel aan kruikenzeikers heeft.
  In ieder geval doet jullie elftal het harstikke leuk met goed voetbal en hebben wij bij jullie niet zo maar even gewonnen.
  Houd niet in als je na gaat hoeveel toeschouwers er bij jullie in het stadion kunnen en je ziet zoveel lege plekken dat het ongepast is om over het aantal toeschouwers bij ons commentaar te geven er kunnen bij ons namelijk echt meer in.
  Dus hou aub op met die jaloerse opmerking en ga je elftal supporten zij verdienen dat nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.