gaegrootAls ik naar de opkomst kijk van Willem II word ik een beetje verdrietig. Tuurlijk, je ziet die slingers de lucht inschieten en mee degge die knal heurt begint ook de muziek te speulen. Hartstikke leuk. Maar dan komt het. Nog voordat de rood-wit-blauwe linten het heilige gras raken ontstaat er paniek.

BAM! De linten vliegen in de lucht. Hoe staat de wind? Hoe hard waait ie? Waar zullen ze landen? Allemaal zaken waar je aan moet denken als lintenweghaler. En je ziet ‘m kijken he, vliegen ze richting Tilburg Noord of komen ze midden op d’n Hovel terecht? Je ziet angst in die ogen. Hoe ver met ik rennen? Ze landen gelukkig maar een beetje richting Korvelse kaant. En dan begint het grote slepen. Alsof ie gaat trouwen. Zo ziet ‘ie d’r uit. Een sleep waar iedere vrouw week van wordt. Hij opereert alleen he, die gekke malle lintenweghaler. Enige zelfstandigheid is dus gevraagd.  Een hands-on mentaliteit is een pré.

gaeservice

Ge moogt vanaf vandaag niet meer op de trappen staan. Kunnen we allemaal wat van vinden maar je hoeft minder lang te wachten als je iemand weg hebt gestuurd om bier te halen en dat is altijd goed.  Maar we kunnen het ook over de parkeerwachters onder de stewards hebben. ‘Service Willem II’ staat daar dan achterop. Een stel jongeren van ROC Beveigeling met nog minder autoriteit dan normale stewards moeten op trappen mensen vriendelijk vragen of ze alsjeblieft hun voet van het rode gedeelte weg willen halen. Het is kut om te doen, maar toch belangrijk dat het gebeurd. Om even aan te geven waar ‘Service Willem II’ staat heb ik even een organogram gemaakt m.b.t. de beveiliging bij Willem II.

organogramOver nutteloze baantjes gesproken. Kostas Lamprou. Die jongen heeft de hele wedstrijd niks hoeven doen. Zijn shirtje en zijn broekje kunnen ze opvouwen en terug in de kast leggen. Go Ahead Eagles kwamen duidelijk voor een punt en gingen met niks naar huis. Willem II was beter maar kon geen vuist maken. Lamprou moest een paar keer ingrijpen bij een hoge bal, en er ging eens een schotje voorlangs, maar verder zal ‘ie niet moe zijn. Willem II kreeg daarentegen best wat kansen, met als absoluut hoogtepunt natuurlijk de bal van Armenteros die hij het doel niet in kreeg omdat die lange Van der Linden de bal vanaf de doellijn nog tot een corner kon werken. Verder was Willem II duidelijk de betere zonder echt goed te zijn. Pas in de tweede helft kon Willem II tot scoren komen door die lange Braber. Het voelde als gerechtigheid.

Verdere noemenswaardige zaken? Tjah, Wijnaldum kreeg 2 keer geel en mocht gaan douchen en Willem II kon daar echt geen gebruik van maken. Nog wat schotjes en dergelijken, maar echt gevaarlijk? Nee, dat werden we wederom niet. Daarna het maar op een zuipen gezet en daarom leest u nu een volstrekt kutverslag. Dankuwel.

Het was een roerige week. Een omkopingszaak en een Supportersborrelboycot. FC Hollywood mag de nieuwe bijnaam zijn. Wel klote. Was altijd zo’n fan van Kargbo en ben er van overtuigd dat hij dat geld alleen maar aannam voor zijn stichting CARE. Dankzij hem rijden kindsoldaatjes in Sierra Leone nu in een spiksplinternieuwe Tesla met 7% bijtelling.

De spelers van Willem II kwamen na de wedstrijd naar de tribunes om hun shirts te overhandigen, en daarna kwamen ze ook nog eens naar D’n Beitel. Armenteros leek Schrobbelèr niet echt lekker te vinden, maar toch leuk, zo’n Wiedergutmachungsschnitzel.

De wedstrijd in Tweets

Stelleke slèèmballen.

Ik wil mezelf geen veren in m’n reet steken maar hierbij wederom een stel veren in mijn reet.  

Vooruit, ook wat veertjes voor Kostas.

Ja zo ben ik, ben de beroerdste niet.

Henk Kwakkel wil ook even iets zeggen.

Nog een laatste tipje voor Armenteros

Advies aan het thuispubliek

Het wat weer tam. Baaaahbah. Naaaah naah naah naah. Ooooch toch.

Advies aan het uitpubliek

Dat zijn wankers joh.

Advies aan de trainer

Schiettraining voor diejen Braber. Armenteros kaatst de hele tijd lekker terug naar diejen lange maar hij kan het gewoon niet. Verschrikkelijk. En niet luisteren naar dat gejank van Cabral. Wat een waardeloze voetballer.

Irritantste man van de wedstrijd

De grensrechters. Wat een blinde josti’s.

Slechtste man van het veld

Cabral. voor iemand die nogal verongelijkt is dat hij niet meer speelt, speelt hij echt zwaar slecht. Zijn schoten zijn slecht, zijn actie’s zijn slecht. Het is gewoon niks. Als hij op het veld staat zie je ook meer scharen dan in een lesbische pornofilm. Tarik Sektioui zou er van moeten spauwen zo erg. Verder wil ik nog Frank van der Struijk feliciteren. Hij speelde tegen FC Twente zijn 150e kutwedstrijd voor onze mooie club. Gefeliciteerd he!

Een gedachte over “Willem II – Go Ahead Eagles”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.