Je stapt uit bed, staat onder de douche en je ketel is kapot. Je smeert een boterham met pindakaas en laat ‘m zo op je nieuwe tapijt flikkeren. Die kutjong van de overkant hebben een deuk in oe zielige Fiat Multipla geschupt en vervolgens breekt oe sleutel af in het slot. Te voet naar je werk schèèt d’r een meeuw op oe appel. Op je werk roept je baas ‘niks kunde!’ en morgen hoef je niet meer terug te komen. Bij thuiskomst heeft je vrouw witlof gemaakt. ’s Avonds zegt ze voorzichtig ‘we moeten praten’ om vervolgens voor te stellen dat een open relatie haar wel wat lijkt. Daarna legt ze uit dat ze de buurman wel héél erg dankbaar was voor het kopje suiker dat ze mocht lenen. Vervolgens wil je af van je frustratie en haalt uit richting muur. Daar duikt ineens je puberale zoon voor de muur op en de afdruk van je vuist staat nog 3 weken lang op z’n voorhoofd. Je snakt naar een borrel maar giet per ongeluk wat Cif on the rocks naar binnen. En als ge dan naar bed gaat zakte d’r doorheen omdat ze die haken niet goed gezet hebben. En dan denk je dat jij het moeilijk hebt.

Samuel Armenteros, die heeft het pas moeilijk. Voor de derde keer in 4 wedstrijden kon de beste man voor open doel binnentikken. Het hoefde niet hard. Het hoefde niet op techniek. Het hoefde ook niet spectaculair. Een simpel tikje in de goede richting was voldoende geweest. Toch lukte het hem tegen FC Utrecht weer niet. Alsof Michael van Gerwen op 5 cm van het dartbord staat, maar dan nog in de ogen van de scheidsrechter gooit. Met 3 pijlen.

De tijd leek even stil te staan. Heel het stadion zag waar hij de bal moest plaatsen. Maar nee. Hij tikte de bal uiterst zwak tegen de verdediger van FC Utrecht aan.

Even daarvoor was het Haemhouts al die 1 op 1 met de keeper de bal waardeloos in schoot en zo een enorme kans verprutste. Willem II speelde ontzettend slordig en was zo mogelijk nog slordiger in de afronding. FC Utrecht stichtte al helemaal geen gevaar.

Na rust werd dat iets anders. FC Utrecht leek meer te willen en kreeg meteen een joekel van een kans. Het spel van Willem II zakte naar een zeer bedenkelijk niveau. Gelukkig was een hard en laag schot van Haemhouts voldoende om de Jimmy van Fessem van Utrecht te verslaan. Willem II heeft 3 belangrijke punten in de tas.

De woensdagavond is geen lekkere wedstrijd om te zuipen, of je moet thuis tegen de Sparta Praagjes of Bordeauxtjes van deze wereld spelen. Nu hebben ze bij Willem II weer wat verzonnen om lekker te drinken. Tegenwoordig mag je een te dure beker kopen waar je dan refills in krijgt voor de prijs van een normaal groot biertje. Je schiet er uiteindelijk dus geen drol mee op, behalve dan dat je de koortslip van die ene vuile maat d’r voor niks bij krijgt. Ja, ze zijn makkelijk te dragen. Maar mensen die hun bier niet vast kunnen houden moeten gewoon niet drinken.

De wedstrijd in Tweets

Duidelijke taal

Dees ding gaat een fail worden

Vandaag ging Willem II harder op zwart dan de gemiddelde NAC-site

Advies aan het thuispubliek

Jeh, ik ben ook niet kapot van dat liedje moet ik zeggen. Verder had ik een ergere kutsfeer verwacht.

Advies aan het uitpubliek

Na in een kolkend stadion in Utrecht met 1-0 verloren te hebben van de Domstedelingen was het natuurlijk niet meer dan terecht dat ze nu zongen over ‘Joden publiek’, want dat zijn ze inderdaad. Zelfkennis is hen niet vreemd. Singing A-ya-youpie youpie-yay.

Advies aan de trainer

Andrade passeren. Die jongen is in de Eredivisie nog geen man op kwaliteit voorbij gegaan. Kan een bal heerlijk aannemen maar de vervolgactie is vaak echt om te janken.

Irritantste man van de wedstrijd

Andrade. Heb me kapot geërgerd aan zijn waardeloze passes, acties en nog meer domme acties.

Slechtste man van het veld

Bruno Andrade. Ik vond Armenteros kut, en het is schandalig dat je die bal niet maakt. Maar Armenteros deed ook dingen goed. Meer dingen dan Andrade, en die mocht de hele wedstrijd blijven staan. Tjeh.

7 gedachte over “Willem II – FC Utrecht”
    1. Alsjeblieft zeg, dit nummer is in den heel ander melodie en werd gewoon door veel man meegezongen ! Door gaan met dit nummer! En voor de mensen die janken over het nummer, trek je bek open en zing gewoon mee stelletje droeftoeters

      1. Hoewel ik het liedje ook monotoon vind, denk ik dat juist dit ook de kracht is van dit nummer. Dat hadden we ook met ‘juist cant get enough’, dat blijft gewoon wel lekker lang hangen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.