heraclesHij is kaal, hij heeft geen pruik. Jurgen Streppel superkruik. Het klinkt als de tekst van een nieuwe hit van de Gebroeders Ko, maar het is toch echt een liedje wat hier zondag van de tribune rolde. Je merkt het aan alles, Tilburg is toe aan feest, aan carnaval.

Ik ben ook al sinds januari bezig met een carnavalsnummer. En nou heb ik nondeju net m’n carnavalskraker af over de enorme kansen van Armenteros diettie steeds mist, gaat ie net voor carnaval weer scoren. Toch, voor de geïnteresseerden:

Gij weet al week na week kaans op kaans te misse
Want Armenteeeeros zet die gool nie
En ook die rooie konde ook nie laote visse
Want Armenteeeeros zet die gool nie
Ge kopt een bal nou nooit ‘es tege de touwe
Want Armenteeeeros zet die gool nie
Rooie Jelle komde ôôk al nie voorbij
Ge lopt er hil et jaor al nèt ne Jelic bij.

Die naait men mooi een oor aan. Ik was er vanuit gegaan dat ik de hele carnaval veur niks kon zuipen.

Maarjeh zo vatten ze oewen succes aaf he. Ik gun ’t het die gekke Armenteros wel hoor. Wat een topper is dat. Snel, sterk en ontzettend behendig. Fantastisch om te zien. Kwam de afgelopen wedstrijden niet tot scoren maar is nog steeds ontzettend belangrijk voor dit team. Wat meteen opviel is dat Willem II voortaan een ‘doelpuntensponsor’ heeft. Brrr. Als die krent gewoon wat meer betaald had waren we gewoon weer kampioen geworden.

Ook Dijks was weer een genot om naar te kijken (no-homo). Die enorme passen, die bal 16 meter voor zich uit schuppend en dan op snelheid de verdediger van de tegenstander voorbij gaan. Heerlijk. Rushes die me doen denken aan Romano Denneboom in zijn goeie weken. Maar dan als linksback en over een grotere afstand. De man is een beest. Een speler die bij iedere club respect zou afdwingen om zijn gedaante en werklust maar gewoon bij onze club speelt. Willem II heeft grote stappen gemaakt en Mitchell Dijks laat met zijn lange benen iedere wedstrijd weer zien hoe dat er precies uitziet: imponerend.

Heracles Almelo liet zien waarom het zo laag staat. Die gasten hebben totaal geen idee wat ze moeten doen. Die Wout Weghorst, die ooit nog een prachtige uitwedstrijd naar Emmen nog kanslozer maakte door in de laatste minuut de 1-0 voor FC Emmen binnen te koppen, heeft geen duel gewonnen van onze verdedigers. Bryan Linssen is geen schim meer van de man die een aantal seizoenen geleden een behoorlijk aantal doelpunten maakte. Het is echt treurig. Willem II is dit jaar gelukkig van een andere orde en boekte, zonder echt briljant te spelen, een zeer eenvoudige overwinning. Robbie Haemhouts, maakte weer een belangrijke goal. Uw Kruikenzeiker betrapte zich er zelfs op dat ‘ie mee stond te zingen toen Robbie werd toegezongen.

Willem II won gewoon erg makkelijk en is daarmee op 30 punten gekomen. Het dubbele aantal als dat van nac, om maar een vergelijking te maken. Ben benieuwd hoe we de komende wedstrijden doorkomen.

THE ONLY WAY IS UP!

De wedstrijd in Tweets

Prachtig doek weer!

 

 

Ge kunt het zo zien:

Of zo:

Advies aan het thuispubliek

Ik heb echt helemaal niks met de mensen die onderin vak B staan te springen en te doen. Dat is niet mijn wedstrijdbeleving. Toch moet ik zeggen dat de sfeer beter was dan tegen Utrecht en dit kwam vooral dankzij hen. De beleving was beter en dat is al 80% van de sfeer. Op C was het een beetje zielig. Het uitvak toezingen met ‘Ze zijn er wel, je hoort ze niet!’ terwijl die mannen gewoon 90 minuten lang achter hun ploeg stonden, ondanks het beroerde spel en hun plek op de ranglijst. Hou dat alsjeblieft voor je. Gelukkig kregen ze van mensen van vak B en E tijdig door dat dit wel triest is.

Advies aan het uitpubliek

Hey Pipi Langkous. Ik kan geen club serieus nemen waarvan de supporters dat zingen. Gaat gewoon niet. Het is nog slechter dan ‘Waar is dat feestje?’. Moet je gewoon echt niet doen. Verder wel 90 minuten lang achter hun ploeg gestaan, zij het met wat weinig man.

Advies aan de trainer

Cabral, Sahar, Ondaan, het zal me allemaal een bloedworst wezen, maar Andrade mag gewoon echt geen vrije trap of corner meer nemen. Die kan het gewoon niet. Accepteren en door. En oja. Cabral interesseert me toch wel enigszins. Die heeft in de 2e helft 2 goede voorzetten gegeven. Verder was het wederom naadje pet.

Irritantste man van de wedstrijd

Cziommer leek hoge ogen te gooien met zijn gemiep tegen de scheidsrechter. Maar uiteindelijk werd het de scheidsrechter zelf. Wat een naar mannetje.

Slechtste man van het veld

Scheidsrechter Janssen.

Een gedachte over “Willem II – Heracles Almelo”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.