Als ik naar Willem II – Ajax ga ben ik altijd strontchagrijnig. Het is te druk, te veul, en vaak te kansloos. Mensen met Ajax-sjaaltjes tussen het thuispubliek en zelfs mensen die een Willem II-sjaaltje omdoen om maar niet als Ajacied herkent te worden staan voor de poorten. Ik hoor ze praten over dingen die alleen mensen bespreken die echt nooit een stadion bezoeken. Van die mensen die alleen komen omdat Ajax op bezoek komt. Verschrikkelijk. Als ik zo iemand zou zijn zou ik gewoon niet komen.

Maar goed, het stond goed volgepakt. Goed druk op ABC. Dit kwam mede door alle stewards en beveiligers die er stonden. Want mensen die op te trap staan zijn stout vinden de ROC-ers die op snuffelstage zijn bij Willem II. Hoe ze met mensen om moeten gaan die tegen de regels zijn, dat weten ze niet, maar stout zijn ze wel. Het beste wat je als stagiaire dan kan doen is gewoon naar je stagebegeleider gaan en zeggen: ‘ze staan daar op de trap’. De stagebegeleider laat dan vervolgens wel zien hoe het moet. ‘Jongens, niet op de trap staan he’. En klaar. Vervolgens komen de stagedocenten even koekeloeren op Vak C. Ze komen kijken of alles wel ordelijk verloopt. En ja, dat is zo. Iedereen staat netjes. Krijgen de anabolen-Henkies dan een 10, of een 6? of misschien toch een 8 voor de moeite. Ik vind het ammel kei interessant. Wel goed kut dat dan net die kleine stagedocente op de trap gaat staan om voetbal te kijken, en dan diejen lange dwaal van net 18 niks durft te zeggen. Rot toch op zeg. Als je te klein bent om over mensen heen te kijken bij het voetballen, moet je ook geen 18-jarige pisventjes vertellen hoe ze zich moeten gedragen als beveiliger in een voetbalstadion. Gelukkig was daar uw Kruikenzeiker, die met 2 bier in de hand even zorgde dat die dame de nooduitgangen vrij hield. God wat word ik toch chagrijnig van Willem II – Ajax.

En dan begint die wedstrijd, boem, jippie, weer lintjes. Rot toch op. Dat is nu wel een keer leuk geweest toch? Gelukkig dit keer iets betere muziek, maar twee mannen die achter een stel waaiende linten aanrennen gaat me echt te ver. Het is te gênant voor woorden. Klaar daarmee.

Maar er werd ook nog gevoetbald. Willem II deed niet veel onder voor de kampioen van de afgelopen vier jaar. Natuurlijk hebben de Ajacieden individueel veel meer klasse. Maar op wilskracht kon Willem II zich goed meten met de ‘godenzonen’. Ik moet daarbij meteen iets toegeven. Jullie zal het misschien niet opgevallen zijn, maar ik heb het nooit zo op Ali Messaoud. Maar vandaag heb ik meerdere malen hard geroepen dat Ali fantastisch speelde. Dat uitgerekend hij in de 2e helft de 1-1 maakte was dan ook een welverdiende kroon op zijn goede prestatie van vandaag. Ali jongen, als je nou ook nog eens een passeerbeweging en een fatsoenlijke dribbel zou hebben was je echt te goed voor Willem II.  Ali was in mijn ogen The Man Of The Match.Cabral viel ook op. Niet altijd goed maar wel altijd met goede bedoelingen. Toch vond ik Ondaan beter. Die loopt minder als een kip zonder kop. Kan je lekker snel naar binnen trekken, maar ieder schot is totaal kut. Hij denkt dat hij Biseswar is, maar hij kan alleen maar rennen als Lornah Kiplagat. Maargoed, Willem II was zo goed als gelijkwaardig aan Ajax en kreeg zelfs een gigantische kans op 2-1 Echter, Armenteros zat weer eens met zijn hoofd in De Nacht ofzo. Een puntje thuis tegen Ajax dus. Vooraf had ik er voor getekend.

Daarna maar weer gezopen en naar Big Snack Landsmeer gegaan. Friet Oorlog, mexicano en een bamiblok op onder toezicht van een ouwe vent, die daar naar eigen zeggen dagelijks zit te vegeteren. Aan alles merkte je dat hij ons maar rare snuiters vond,  met z’n blikje Bavaria en z’n buil Van Nelle, waar hij in alle rust een sjekske uit bolde. ‘Voetbal? Deh vèènk zonnen onzin. Kan men gestole worre! Ammel gedoe! Voetbal is veur zwervers’. En gelijk heeft ie. Zondagavond, en zo zat als een tientje. Het is ook allemaal gedoe.

De wedstrijd in Tweets

Wesley, aka Eminem is niet Arrogant, hij is gewoon de beste.

Beroepsheld @DuBlanqeBogarde is niet blij met de 1-1 van Ajax. Gelukkig heeft onzen Joris wel een suggestie.

Oja RKC bestaat ook nog

Advies aan het thuispubliek

Het was wat lam. Bij vlagen wel prima hoor, daar niet van. Maar als Ajacieden hun lied zingen, moet je niet de gejatte versie daarover heen proberen te zingen. Dat mislukte behoorlijk. Kwam niet erg sterk over. En aanstekers gooien als de keeper van Ajax naar z’n doel gaat. Niet nodig. Niemer doen war.

Advies aan het uitpubliek

2015-02-22 21.25.19
Fan blijven van Ajax hoor. Hoe verleidelijk het ook is om nu voor de huidige kampioen te worden, je gaat niet meer serieus genomen worden in Hendrik-Ido-Ambacht als je nu van club veranderd. Verder in het uitvak, dat trommeltje he… dat van de 40e minuut tot de 45 minuut een soort jazz-riffje ten gehore bracht, moet dat? Dat soort dingen passen in Cafe Weemoed, niet in Vak D. Wel weer uiterverkocht, kan PSV wat van leren.

Advies aan de trainer

Cabral leren schieten.

Irritantste man van de wedstrijd

Ik wil Kevin Blom altijd de irritantste vent vinden, maar hij floot vandaag behoorlijk. Tuurlijk had ‘ie rood moeten geven aan verschillende figuren enzo, maar het was over het algemeen gewoon prima. De grensrechter aan de gevangeniskaant was echter wel heel slecht. Toch was de meest irritante meens van de wedstrijd Frank de Boer. Normaal gesproken vind ik Frankie een hele goeie vent. Altijd realistisch en nooit miepen. Na deze wedstrijd was dat echter totaal anders. Huilie huilie deed ie. Ajax was veruit de betere ploeg volgens hem, en Willem II had geen kans gehad. Tjah….

Slechtste man van het veld

Van Willem II? Ik vond Heerkens niet altijd even goed achterin, maar echt slecht? Nee, kan niemand echt noemen. Nou vooruit, Sahar. Die werd met rust ook al gewisseld. Zegt ook genoeg. Lijkt toch niet de fantastische aankoop te zijn die hij aan het begin van het seizoen leek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.