twentethuis
Door de financiële problemen bij FC Twente trakteerde de KNVB de Tukkers op een straf van 3 punten in mindering. Hierdoor naderden we Twente tot op 1 punt. Bij een overwinning zouden we er dus overheen gaan. Al snel werd vrijdagavond duidelijk dat dat niet ging gebeuren. Of toch wel? Jeh. Spannend he?

De spelers van Twente maakten vanaf het begin duidelijk dat ze willen vechten voor hun trainer, die Twente toch niet kan ontslaan omdat het ze dan ontiegelijk veel geld kost. Ze zetten volop druk. De enige manier waarop Willem II vandaag zou kunnen winnen was als de KNVB deze wedstrijd 3 doelpunten in mindering zou brengen bij de bezoekers.

De rollen werden echter snel omgedraaid toen na Jerson Cabral als een duveltje uit een doosje de 1-0 binnenwerkte. Niet lang daarna voerde Willem II een perfecte counter uit en stond het 2-0. Wederom was het Jerson Cabral die ditmaal een bal knap diagonaal langs de keeper plaatste.

Maarja, Willem II speelde niet goed. We waren lang niet zo actief op aanvallend vlak als tegen AZ, en dan krèède het laastig vriend. Ziyech schoot een vrije trap perfect binnen, en in d’n twidde helft was het wederom Ziyech die de gelijkmaker binnenliep.

Willem II ging ietsje beter voetballen maar echt enorme kansen creëerden die dabbers niet. Een knap en onverwacht schot van Ondaan raakte via de keeper nog de paal, maar de stand bleef gelijk. En daar mogen we helemaal niet om klagen. Toch twee dingen, als Willem II een corner nam ging Engelaar bij de speler staan die zich aanbood voor een korte corner. Het getuigd van weinig voetbalintelligentie om daar de langste speler neer te zetten. Enne, Willem II heeft niemand die een vrije trap of corner fatsoenlijk van de grond krijgt. Hoe kan dat toch? De speler met de beste traptechniek staat in d’n gool. Niks kunnen ze!

De wedstrijd in Tweets

Uit respect voor de slachtoffers van de treinramp van vandaag, geen Wedstrijd in Tweets. En omdat jullie op Twitter vórt zo saai zèn als een sprintduel tussen Orlando Engelaar en Robert Braber.

Advies aan het thuispubliek

Het was niet bijzonder sfeervol, het was ook niet bijzonder slecht. Bietje half half.

Advies aan het uitpubliek

Maakten vooral in de eerste helft kabaal. Maar dat liedje op Una Paloma Blanca met de tekst: Het zijn de homo’s, ja de homo’s het zijn de homo’s uit Tilburg, dat was best wel lachwekkend. Ja, ik moest er even om lachen. Het was zielig.

Advies aan de trainer

Kunde leuk intikkertjes voordoen op de training, maar kan je die spelers nu goddomme eindelijk eens leren hoe je een bal van de grond krijgt?

Irritantste man van de wedstrijd

Luc Castagnos is natuurlijk een walgelijke galblaas maar de grootste lul was toch wel Reinold Wiedemeijer. Verbaast me niks. Als je een geboortekaartje krijgt met het bericht dat iemand z’n zoon Reinold genoemd heeft weet je al meteen dat het een lul wordt.

Slechtste man van het veld

Armenteros kwam geen enkele keer voor zijn man, en ook de gebroeders Wuytens vond ik vandaag allebei niet erg indrukwekkend. De allerslechtste was echter Wiedemeijer. DIe man kan echt niks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.