dordrechtthuis
Korte Jo, Lange Jo, ik vèènut ammel niks. Een avondvierdaagse voor voetbalsupporters. Het is me allemaal iets té. Mijn wedstrijdvoorbereiding hou ik liever met maten in een kroeg en bier. Niet buiten in de kou achter een spandoek aan struinend. Enfin, ‘it takes all sorts doesn’t it?’. Het is me allemaal iets te gemaakt. Het is niet echt modern football, maar modern support. Daar geef ik niks om. Maar goed, de aantallen mensen die het wèl leuk vinden liegen er niet om, de foto’s op de social media zagen er goed uit.

Willem II deed deze week iets waar mijn Rood-wit-blauwe hart pas echt van ging bloeden. Willem II loopt al tijden te kloten met probeersels tijdens de opkomst van Willem II. Zo was er enkele jaren nog een acceptabele manier gevonden met een prachtig filmpje op de schermen en een acceptabel stukje ketelmuziek. Nu is het echter alweer 2 jaar drama en was het volgens iedereen tijd voor iets nieuws. Willem II vond het een goed idee om dan maar een verkiezing uit te schrijven. Via social media mochten toeschouwers, supporters, kennissen, mensen die ooit van Willem II gehoord hebben, IS-strijders, tienermoeders, heroïne-verslaafden, Belgen,  Strihavka’s, Wiljan Vloet, de bouvier van de overbuurman, kinderlokkers, rood-harigen en zelfs Naccers stemmen op een nieuw opkomstnummer. Het was kiezen tussen castratie, amputatie of met een roestig zakmes, dat je gratis bij je viskist gekregen hebt, je eigen lul er af zagen.

De supportersgroepen en supporterswebsites lieten weten hier niet van gediend te zijn en eisten het clublied. Willem II gaf geen gehoor. Het werd optie 3: Timmy Trumped & Savage met het nummer Freaks. Het klinkt ook echt alsof je met behoorlijke kinkhoest op een kazoo blaast terwijl Captain Jack in je oor staat te schreeuwen. Het doet pijn dat Willem II, de club met een traditioneel shirt, een prachtig logo en een schitterende historie niet beseft dat een opkomst met het even zo mooie clublied alles doet samenkomen. Of je nou voor Europees voetbal speelt of in de kelder van de Jupiler League, die 4 zaken mag je nooit van supporters afnemen. Dit hoort allemaal samen te komen op het moment dat een wedstrijd begint, zodat alle supporters met trots achter hun club gaan staan. Willem II snapt helemaal niets van de beleving bij supporters omdat er op het kantoor alleen maar mensen werken die wel eens een wedstrijdje bezochten en hun diplomaatje hebben, maar geen fanatieke supporters zijn die al op hun 8e in een hek hingen bij FC Den Bosch uit. Dit zijn dezelfde mensen die zonder enig benul een sponsor klappers uit zouden laten delen, of die al jaren een Open Dag van lik m’n reet organiseren. Willem II snapt niets van supporters. Willem II is helaas modern football.

Op het veld was Willem II niet modern football. Het was namelijk ouderwets slecht. Dordrecht leek vooral in het begin veel liever te willen winnen dan Willem II. En dan te geloven dat Jurgen Streppel een aantal vrije dagen in het verschiet had gesteld voor een winnend Willem II. Voetballers die niet hoeven werken als ze winnen, ja dan zijn ze pas echt gemotiveerd zoude denken. Ik vond het tam. Echt helemaal niks. Alleen Haemhouts en Ondaan deden bij vlagen hun best om er nog iets van te maken maar het leidde tot niet heel veel. Pas laat in de eerste helft kwam er een goede pas in de richting van Sahar die ‘m met 1 simpel en goed tikje achter de keeper legde. Ben Sahar had eerder een goeie kans gemist en mooi hoogstandje laten zien, nu maakte hij het echt heel knap af.

In de tweede helft was het niet heel veel beter. Ik kan nu wel doen of ik er nog iets van weet, maar na weekend met veel blikken Carling en heel weinig slaap weet ik eigenlijk geen ene reet meer van de tweede helft. Wel weet ik nog dat het de goeie club nog een keer scoorde doordat Ben Sahar goed opgesteld stond toen een schot van Armenteros gekeerd werd. Het enige andere wat ik nog weet was dat ik nog een foto heb gemaakt omdat ik moest constateren dat Van der Struijk niet alleen verdedigd als een meisje (zie z’n blunder bij Excelsior uit) maar ook aanvalt als een oud wijf. Op de foto is dit eigenlijk helemaal niet zo goed te zien maar dan weten jullie waarom deze waardeloze foto hier boven aan dit waardeloze verslag prijkt. Ik ben door slaaptekort nog chagrijniger dan normaal dus ge het er maar mee te doen. Stel mauwers.

De wedstrijd in Tweets

Vorig jaar, wat een wedstrijd was dat!

Frank van der Struijk, wekelijks uitblinker, wil graag op avontuur.


Mooi stukske jeh

Ge kunt het altijd slechter treffen.

Helemaal gelijk Marco, op dat niet mopperen na dan.

Voor een overwinning in het ‘dorp van Stille Willie’ moette ‘m helemaal in de fik zetten!

Fuck Dordt!

 

Advies aan het thuispubliek

Ge zult allemaal moe van het lopen gewist zèèn want veul was het niet. Sorry, ik bedoel natuurlijk het was ronduit kut. Qua sfeer was het echt drama. Nog triester om de Dordt-supporters toe te zingen met het treurige ‘Ze zijn er wel, je hoort ze niet!’. Alsjeblieft zeg. Kunnen we dan echt niks beters verzinnen?

Advies aan het uitpubliek

Tjah, ze waren er wel, waren niet heel luidruchtig, maar in ieder geval nog prima dat ze komen terwijl hun club het niet goed doet in de Eredivisie.

Advies aan de trainer

Spelers vrij geven die een kutwedstrijd spelen… ik zie de logica niet.

Irritantste man van de wedstrijd

Frank van der Struijk. Zoals gezegd, ik weet weinig meer van de wedstrijd. Ik weet alleen nog dat Frankie van te voren naar het buitenland wilde en ik dus een topprestatie verwachtte. Ik heb van hem weer een aantal passes gezien waar ze in het buitenland net naar op zoek zijn. Bij Royal Racing Club Wetteren-Kwatrecht zoeken ze nog een rechtsback. Is wel 4e Klasse A in Bels maar dat heeft ook zo zijn charme.

Slechtste man van het veld

Er is massaal gestemd op een nieuwe Slechtste man van het Veld, waarvoor hartelijk dank! De drie voorgestelde spelers ontlopen elkaar niet veel, hoewel er een lichte voorkeur lijkt te zijn voor Freaks van der Struijk. Daarnaast willen heel veel mensen graag het clublied horen bij de opkomst, wat wij ons gezien de prachtige historie van de Tricolores natuurlijk goed kunnen voorstellen.

Smaken verschillen, zeker als het over spelers gaat, en we kunnen het nooit 14.500 supporters naar de zin maken. Wij hebben de stemmen geteld en komen uit bij Freaks van der Struijk. De resterende wedstrijden wordt deze speler gekozen tot de minste van de stoere kerels!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.