feyethuisNa 2 overwinningen in Rotterdam op Feyenoord en Excelsior en een gelijkspel thuis tegen Excelsior mocht Willem II zondag bewijzen wèl in eigen huis te kunnen winnen van een Rotterdamse club. Helaas is dat niet gelukt. Het werd een wedstrijd vol passie en strijd, en een terechte uitslag: 2-2.

Spelers als El Ahmadi en Clasie hebben zoveel rust aan de bal dat paniekvoetballers als Heerkens en Messaoud alleen maar vol bewondering toe kunnen kijken. Het is een stuk makkelijker voetballen met dit soort mannen in je elftal. Feyenoord liet bij vlagen wel zien over veel individuele kwaliteiten te beschikken, maar echt hele mooie aanvallen hebben we niet gezien. Aan de Goolse kant werd Willem II af en toe gevaarlijk door bijvoorbeeld Ondaan. Ondaan werd onderweg met een driedubbele roundhousekick op zn kuit geraakt en ging naar de grond. De scheids zag het (niet voor het laatst) niet en liet doorspelen. Ondaan kon voor open doel schieten. Nee toch niet. Oh ja toch weer wel. Oh wacht hij moet nog 1 man voorbij. Ja hij is er voorbij. Open doel. Schieten joh! Ah en Ondaan schiet tegen een verdediger aan en de bal gaat naast.

Aan de andere kant kreeg Feyenoord niet echt grote kansen en had de hulp nodig van onze vriendelijke verdedigers Heerkens en Van der Struijk. Frankie kreeg de bal op zijn voet en deze kaatste naar Freekie. Freekie tikte de bal voor de voeten van Elvis “Hound Dog” Manu. De bal rolde binnenkant paal binnen.

Freek Heerkens maakte vervolgens zijn fout goed door een corner binnen te lopen met zijn heup. De blonde dame van FoxSports vond dit hilarisch en heeft nog 10 keer herhaald dat het om een ‘kont-doelpunt’ ging. Ja echt superhilarisch. Ik vond vooral noemenswaardig dat Ali Messaoud na 30 wedstrijden eindelijk een corner voor het doel heeft kunnen laten landen. Klasse Ali, gaat steeds beter.

In de tweede helft was het ook niet echt goed voetbal wat beide teams lieten zien. Er werd vooral hard gewerkt. Ik weet dat, gezien zijn reacties, Bruno De Santos Di Brito Jantje De Souza Andradzjie een fervent lezer is van deze site en daarom moet ik hem even een complimentje maken. Bruno reageerde namelijk messcherp op het moment dat Kongolo ging breakdancen op de bal. Hij hield z’n hoofd koel voor het doel en schoof de bal achter Vermeer.

De Tricolores gingen meteen in de ankers en er moest nog een kwartier verdedigd worden. De lange ballen van Feyenoord zorgden voor gevaar. Uiteindelijk was het die irritante Kazim-Richards die op z’n Bombardiaans scoorde. 2-2, een terecht resultaat.

Tot slot nog even een huishoudelijke mededeling. Aankomend weekend moet ik helaas verstek gaan. Dan schrijft een gastschrijver het wedstrijdverslag. Het zal het niveau enkel ten goede komen.

De wedstrijd in Tweets

Mooi doek voor Martijn.

Jeh…


Moneyball shit en alles

Dankjewel Jelmer

Deh is ôk

‘Euwjajoh!?!’

Ik docht ’t nie!

Aonmelden jeh! Als ge van goei muziek houdt tenminste.

 

Advies aan het thuispubliek

Eerste helft: Ze zijn er wel, je hoort ze niet. Tweede helft: wel ok.

Advies aan het uitpubliek

Eerste helft: prima. Tweede helft: Ze zijn er wel, je hoort ze niet.
Nee ok, dat is niet helemaal waar. Tijdens de minuut applaus voor Martijn besloten ze voor het eerst tijdens de hele tweede helft ineens een liedje in te zetten. Overigens kan het altijd erger. Een aantal maal was het beroemde FC Utrecht-liedje ‘Joden branden het best’ te horen vanuit het uitvak. Maar er waren Friezen aanwezig in het uitvak, dus misschien heb ik het gewoon verkeerd verstaan. Dat zou deze Feyenoorder nooit goed vinden. Als je uit Den Bosch komp, ben je voor FC Den Bosch!

Advies aan de trainer

Zorg alsjeblieft dat Frank van der Struijk zodra hij de bal heeft stil blijft staan. Laat dan gewoon iemand anders langs hem heen lopen om de bal op te halen. Die mag niet meer de middellijn over, ook niet om in te gooien. Verder is Sahar technisch goed maar laat zich te weinig zien. En ’t wordt tijd degge die Armenteros weer eens in vorm krijgt voor die laatste paar wedstrijden. Duurt te lang!

Irritantste man van de wedstrijd

Spelers als Clasie, Immers en vooral Colin Kazim-Richards zijn bijzonder irritant. Gezien hun clublied zou je iets meer daden verwachten maar ze staan 90 minuten lang rond de scheidsrechter. Als Braamhaar honing aan z’n reet had waren zij de bijtjes. Maar over Braamhaar gesproken, die vent moeten ze echt opkneupen. 4 handsballen van Feyenoord onbestraft laten, waaronder de overduidelijke handsbal van Van Beek die de bal duidelijk over de achterlijn sloeg. Een oneervolle vermelding voor die Lange Dèrrum van Vak E, die zaat meej z’n sausduimen in mèn bier.

Slechtste man van het veld

Ik vond niemand ècht goed. maar er was ook niet echt iemand die helemaal door de ondergrens zakte. Van der Struijk was in de eerste helft dra-ma-tisch, maar viel in de tweede helft nog best mee. Lamprou kwam ook af en toe uit waarvan ik docht: ‘weh gaode daor naah toch zuuke’? Ik heb lang zitten twijfelen tussen Frank van der Struijk en Frank van der Struijk, maar heb toch voor Braamhaar gekozen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.