omslag
Weet je het nog? Vroeger op de basisschool, groep 1, groep 2. Dan zat er in iedere klas wel zo’n vies menneke die in z’n broek zeek. Zo’n steeds groter wordende donkere vlek op een spijkerbroek van de Zeeman. Heel diejen klas dan laache natuurlijk. En dan moest zo’n menneke de hele dag in zo’n goeiekope ribbroek lopen. Ge kent ze wel. Die lag dan altijd in de koffiekamer van juffen en meesters stof te happen tot er weer een zielepoot in z’n broek zeek. Goed muf. Vaak hadden ze dan zo’n vieze kleur als donkerpaars, olijfgroen of spetterpoep bruin. De ribbroek is sowieso al een beetje de Fiat Multipla onder de kledingstukken, maar als je ‘m aanmoet omdat je in je broek hebt gezeken is het helemaal vernederend.

blauw rib broek mt 104 merk jo-tjo

Dat van die natte broek vinden die klasgenootjes nog wel grappig. Dat je die ribbroek aan moet is gewoon zielig. Ze lachen je niet eens meer uit en tikken je op je schouder. Kut voor je joh. Je schaamt je kapot dat je ‘m draagt. De ribbroek of shame.

Collega’s legden de afgelopen weken hun hand op m’n schouder en laten even weten dat het jammer is van de prestaties van Willem II. “Jullie moeten nu toch wel eens punten gaan pakken”, zegt een ander. Ja dat moeten we zeker.

Tegen Excelsior dit keer. En dat moet toch lukken met dit team. Maar het mocht weer niet zo zijn. Door een aantal stomme fouten verloor Willem II met 2-3 van de Rotterdammers. Voetbaltechnisch kan ik u weinig vertellen. Er zijn een aantal dingen die mij zijn bij gebleven.

 • Een spookdoelpunt. De DJ gooide waarschijnlijk als een Jan Mulder zijn hand onder z’n kin en zijn elleboog op de knop. Snap ik, mee zo’n zaadpot. Het zorgde dat de KingSide eens ging zingen. Ze hadden daar dus wel een foute instart voor nodig, maar het mag in de krant.
 • Als je te laat bij een wedstrijd komt, loop je het risico dat je doelpunten mist. Of 2.
 • Je mag niet met een voetje op de trap staan, anders gaat de beveiliging tegen je schreeuwen en je bedreigen. Vervolgens proberen ze je zaken aan te naaien die totaal nergens op slaan.
 • Je mag je bier niet meenemen naar de wc in D’n Beitel. Ik vraag me nog steeds af waarom.
 • Willem II is dus regeltjesziek.
 • Excelsior maakte een handsbal in het strafschopgebied. Ik hoor d’r verder niemand over dus misschien keek ik een beetje Guido.
 • Stijn Wuytens kan nog steeds geen vrije trap of corner nemen.
 • Van der Struijk gaf in de tweede helft de ene goede voorzet na de andere. Helaas deden andere er niks mee. Maar de voorzetten waren top.
 • Adam ‘NO’ Nemec deed aan het begin een uitspraak dat iedereen de ballen maar in de 16 moest pompen, en dat Adam het verder wel zou oplossen. Tot op heden heeft dat veel te weinig opgeleverd. De voorzetten van Van der Struijk waren perfect. Dan mag je van een spits verwachten dat ‘ie een keer op de juiste plek staat.
 • Streppel is een lul. Hoezo zet je Braber, Van de Velden en De Sa d’r in voor spelers die niet overduidelijk met de tong op de grond hangen. De bank is echt drama. En dan Frenkie De Jong niet eens bij de selectie hebben zitten. Ik ben een beetje klaar met de trainer Streppel. Toen hij nog TD was haalde hij prima spelers. Nu is hij geen TD meer en zit er een TD die totale zwakzinnigen haalt. Vervolgens maakt Streppel er qua wissels weer een totale boutzooi van.
 • Cola Zero is bij Bosporus 50 cent duurder dan Cola Light.
 • Bij Bosporus hebben ze hele fotogenieke plakband.
  20151108_000127
 • Ik maak stompzinnige foto’s als ik van de zender ben.
 • Turkse vrouwen met chihuahua’s zijn heel vriendelijk. Hun chihuahua’s ook.
 • Geen politie bij Willem II – Excelsior betekent wèl politie bij Willem II. Ze stonden gewoon op het vak. En reden langs de kroeg waar we zaten. En reden in busjes rond het stadion. Geen politie dus.
 • Robert Maaskant stond naderhand met een smug face de boel te analyseren. Hij weet het natuurlijk allemaal zo goed he. De kroonprins van het Nederlandse trainersgilde
 • Een broodje bij Kadeeke is een heel goed middel tegen een kater.
 • De Sa ging z’n man voorbij. Een euro voor Pater Poels.
 • Alles wat ik gemist of vergeten ben.

De conclusie is dat Willem II gewoon echt tekort komt. Het gevolg is dat wij de komende weken (ik zie ons ook niet van psv winnen) allemaal in een ribbroek of shame rond moeten lopen. Willem II moet echt meer respect hebben voor haar supporters, haar klanten. Gezien de gastvrijheid en agressiviteit van de medewerkers van Willem II en de mensen die de club inhuurt zou ik graag willen dat zij eens in onze schoenen staan. Dat zij eens moeten doorstaan wat wij moeten doorstaan om bij Willem II te komen kijken. Dan mogen zij de hele week mijn aubergine-paarse ribbroek aantrekken. Willem II gaat ons, de supporters nog hard nodig hebben als de bom een keer barst. Gelukkig is er dan politie.

De wedstrijd in Tweets

Kut Adele. Vetmôôk, mee d’r jankmuziek.

Daar lijkt het wel op. Scoren allebei net zoveel.

Hear hear!

Het komt niet meer goed.

Mag toch goddomme lijen dat er eindelijk iets gaat gebeuren.

Kan de buschauffeur de route vast eens oefenen voor volgend seizoen.

Vooraf waarde gullie nog positief. 55% ging uit van een positieve afloop aldus Maurice de Pliesiehond.

Advies aan het thuispubliek

Ik vind dat Blok B hoger moet springen. Want als Blok B niet hoger springt kan ik ze niet zien en kan ik niet zingen.
De sfeer was weer kut. En dat ligt maar aan 1 ding… mensen kwijken niet.

Advies aan het uitpubliek

Die waren oud papier ophalen.

Advies aan de trainer

Je bent het helemaal kwijt. Echt helemaal kwijt. Braber? De Sa? Van der Velden? Waardeloos.

Irritantste man van de wedstrijd

De trieste Service Willem II-figuren op de trap. En Dries Wuytens.

Slechtste man van het veld

Dries Wuytens. Penalty veroorzaakt, beslissende blunder.

4 gedachte over “Willem II – Excelsior”
 1. Van dieje zooi piste toch spontoan in oe broek. Wenne bout is ons clubke toch.
  Dur is niks mir van over t.o.v. vurrig jaor. Dieje kaole moet toch ok zien wenne rotzooi ie ons vurschoteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.