psv thuis
Willem II heeft zaterdagavond met 2-2 gelijk gespeeld tegen de Eindhoven. Daar had ik vooraf en in de rust voor getekend, maar de manier waarop is behoorlijk zuur. Scheidsrechter Gaasbuik en zijn assistenten wilden namelijk niet de 2 Eindhovense doelpunten affluiten vanwege buitenspel. Typisch.

De supporters hadden elkaar flink op lopen juinen. Ge moest naar dees feest, en dan naar deh feest. Dan ben ik de moeilijkste niet dus ik ging bij beiden kijken. Aan de Berkdijksestraat was het druk, heel druk, werrum, heel werrum, en gezellig, heel gezellig. Het bier was koud, soms lauw en de muziek hard. De spelersbus kwam nog ekkes langs om te zwaaien. De supporters zwaaiden terug. Massaal en mee veel vuurwerk. D’r waren er een paar goed van de zender. Een Bels kwam naar me toe met de mededeling dat ‘ie me kende van The Voice. Dan wittet wel. Goei fistje geloof ik. Mijn journalistieke hart werd gekieteld door de mededeling van een mede-supporter dat er een Engelsman ooit nog in 013 gespeeld heeft met een of andere metalband. Ik moest dit hier vermelden. Mij interesseerde het niet veel maar dan weet u dat.

Door d’n zeikregen naar het stadion gefietst en daar was de Kingside party aan de gang. Van buiten hoorde ik de bass al rommelen. De scheuren schoten in het beton. De fundering trilde als een ouwe Nokia. Niks veur men wist ik. Dus maar ekkes in D’n Beitel wezen kijken. Toen kwam diejen groep van dn Berkdijksestraat aanlopen. Wederom veel vuurwerk. Het leek van een afstandje wat op van die foto’s die ge wel eens ziet in Polen. Gaaf. De supporters waren zo scherp als de veurtaande van Fritske Philips. Nou de spelers nog.

20151121_200445

En deh was nie. Kunde een week in Oisterwijk zitten, maar als je niet eens 3 keer een bal kan overspelen dan moette misschien gewoon lekker thuis blijven. De eerste helft was een drama. PSV kwam zodoende al snel op 0-1 dankzij een buitenspelgoal. Willem II probeerde niet, wilde niet, kon niet. Op de tribune was het ook maar bar en boos. Pas na 30 minuten kwam daar een beetje verandering in toen de mensen van Blok B een stukje opschoven naar vak C. Een hele goeie zet. Het zorgde meteen voor wat meer pit. Mensen op C die normaal hun bek dichthielden werden toch meer opgezweept en zongen ineens. Het kan dus wel, maar men heeft er alleen wat hulp bij nodig. Wie ook hulp nodig had was een meens die ineens van (naar wat ik hoorde) zattigheid in elkaar zakte en z’n knoest bonkte. Hij werd horizontaal van het vak gedragen. Het ging later weer met ‘m hoorde ik maar had een bult zo groot als het voorhoofd van Falkenburg. Sterkte pik.

20151121_204052

Na de rust was het helaas weer wat minder, maar op het veld lieten de spelers toen ineens wel wat meer strijd zien. Dat sloeg dan gelukkig weer meer over op de tribune. Het resulteerde in een corner van Stijn Wuytens (jaja) die door Falkenburg knap ingekopt werd. Even later slingerde Frankie van der Struijk de bal weer als een kogelslingeraar voor het doel. De bal werd verlengd door Nick van der Velden en Falkenburg kon binnenschuppen.

PSV drong verder aan en scoorde wederom. Wederom was het buitenspel. Een punt tegen PSV is een bonus. We schieten er alleen geen ene zak mee op.

De wedstrijd in Tweets

D’r was er ene die was zo zat, en die wilde graag in deze rubriek. Hoe? Door iets grappigs te tweeten. Verschillende pogingen deed ‘ie, en ik vond ze allemaal zo zielig dat ik overstag ging. En nou kèèk ik, heetie ze verwijderd. De miet. Maargoed, er waren nog mensen die wel wat te melden hadden.

Een bende werd het
 
Kekt dan.
Zoist!
Jeh, zeg het die PSV-er Streppel!

Advies aan het thuispubliek

Ja! Blok B! Eindelijk opgeschoven richting Vak C. Chapeau. Je merkte duidelijk dat mensen op C wel willen zingen, maar een dirigent nodig hebben. Dat is de perfecte taak voor Blok B, maar dan moeten ze zichtbaar zijn. Goed dus dat ze dat na 30 minuten waren. Mede dankzij Blok B hebben we een punt binnengehaald. Dat durf ik wel te zeggen. Nou is het af, anders gaan ze allemaal naast hun maatje 39 lopen. 😉

Advies aan het uitpubliek

Voorafgaand aan de wedstrijd sprak ik met Anton van Rheden, sociale werkplaats ’t Beukenootje in Eindhoven. “Ik hoop toch dat PSV wint. Niet voor mezelf, maar voor die mannen. Anders zijn ze helemaal uit hun doen!” aldus de 39-jarige social-worker. “Kammetjes en pleisters inpakken kan normaal prima, maar als PSV niet wint wil de boel wel eens escaleren” zo vervolgt hij. De PSV-supporters gaan ze krijsen en met hun hoofden tegen de met kussens bekleedde muur slaan zo zegt Anton. “Om ze dan rustig te krijgen moeten we met servetjes wat zever afdeppen en liters ranja schenken in een glas van de gebroeders Van de Kerkhof.” We wensen PSV veel succes in hun volgende wedstrijd want in Tilburg winnen ze goddomme nie nèèh.

Advies aan de trainer

Ja! Wuytens neemt al geen vrije trappen meer waarvoor dank. De volgende stap is dat ie vanaf de bank toe mag kijken hoe anderen vrije trappen nemen.

Irritantste man van de wedstrijd

Luuk de Jong. Wat een verschrikkelijk irritant zeikwijf. Continue miepen en janken. Is ook best frustrerend, dat je denkt een grote voetballer te zijn, het in de grote competities mag proberen, flopt, en vervolgens niet van Willem II kunt winnen.

Slechtste man van het veld

Stijn Wuytens. Mag ook wel eens op mijn lijstje.

Een gedachte over “Willem II – PSV”
  1. Toch ben ik trots op ons clubke. Irste helft was nie goed. Mar de twidde helft hebben we laoten zien waor we toe in staat zen. 1 puntje gepakt tegen die lampekappen. Des toch geweldig of nie dan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.