cambuurthuis
Willem II heeft weer gewonnen! Met 7 punten uit 3 wedstrijden wordt er eindelijk een goeie serie neergezet en staan we even veilig boven de streep. Willem II speelde niet eens fantastisch, maar Cambuur was zo slecht dat dat ook niet gevraagd werd van de Tricolores. Vechtlust en passie was genoeg. Wat goede vrije trappen hielpen daar wel bij.

12.30, verschrikkelijke tijd. Om 11.45 uur stond ik dus al in D’n Beitel mezelf voor te bereiden. Het is zo’n klote tijd he. Want ga je lunchen of ga je bier drinken? Keuzes…keuzes.
De wedstrijd begon redelijk voorspoedig. Willem II viel aan en Cambuur deed niks. Het was allemaal niet veel. Op een gegeven ogenblik nam Stijn Wuytens een vrije trap. Normaal gesproken weet je dan dat de tegenstander die op de zestien-meterlijn staat de bal meteen naar voren kan roeien. Dit keer kreeg Stijn de voet eens onder de bal en slingerde ‘m ver over de tegenstanders heen. De bal draaide flink en landde bij de tweede paal. Guus ‘Koppen’ Joppen kon de bal met een prima zijwaardse snoekduik binnenwerken.

In de tweede helft was Cambuur niet veel gevaarlijker. Zij kregen 1 kans. Ogbeche mocht op doel schieten maar schoot ongelukkig tegen de hand van onze Griekse god aan. Meer heeft Kostas niet hoeven doen. In de rust heeft ‘ie de Leesmap gehaald bij de dames van de receptie. Had ‘ie wat te doen. Bietje Aktueel lezen enzo.

De Sa kwam er ook in voor Zivkovic die geen goede eerste helft speelde. De Sa kwam geen man voorbij (tell us something we don’t know!) maar gaf wel 2 a 3 prima passes en voorzetten waar direct kansen uit kwamen. Goed bezig pik! Ook naast het veld (zie Wedstrijd in Tweets).

Diejen Nick van der Velden he. Des een vuil menneke baas. En ik zie ‘m nu al 3 wedstrijden graag spelen. Was nou weer handig en irritant tegelijk. Publiek opnaaien, bal de gracht in schuppen (helaas daardoor geel pakkend door de postzegelverzamelaar van het Nederlandse Scheidsrechterskorps) en een paar prima acties/passeerbewegingen.
Na een actie van Nick was er een corner van Stijn Wuytens. En ja hoor, de bal landde weer nog voor de eerste paal. Gelukkig kreeg Erik Falkenburg iets tegen de bal. De bal rolde het doel in. Hoe weet niemand. Maar het stond 2-0. De keeper zag er niet heel goed uit zo dunkt mij.

Henry van Amelsfort werd ook nog weg gestuurd. Omdat hij vond dat Higler niet zo moet mauwen. En daar heetie gelijk in. Diezelfde Higler gaf ons nog wel een vrije trap op een mooie positie. Stijn Wuytens nam ‘m en hij vloog binnen. Kijkt u zelf maar op de video hieronder. Een prachtige 3-0 overwinning!

De vrije trap
[KGVID]http://www.dekruikenzeiker.nl/wp-content/uploads/2015/12/20151206_141348.mp4[/KGVID]
Daarna maar op een zuipen gezet op verschillende locaties. En wezen eten bij het beste restaurant van Nederland.

20151206_172548

De wedstrijd in Tweets

Zo’n vrouw zou ik ook niet buitenom passeren. Ik zou continue naar binnen komen.

Jeh Nick, deh is ook niet de eerste keer. Dat moet nog effe beter.

Als de wind goed stond hedde misschien mijn Mexicano ook nog wel geroken.

Als ge tijd het om een kerstboom te zetten kan je beter gewoon naar het stadion komen.

Ik ben wel gefouilleerd. Werd flink bij m’n billetjes gepakt. Daar doe ik het allemaal voor.

Advies aan het thuispubliek

Ik ben erg blij met de moedige beslissing van Blok B om te stoppen en naar de oude plek te verhuizen. Het resultaat was nog niet een topsfeer maar het begin is gemaakt. De sfeeractie was ook simpel maar mooi. De kunst van het weglaten. Verder was het rustig, maar gezellig.

Foto: Tilburg TIfosi
Foto: Tilburg TIfosi

Advies aan het uitpubliek

Echt maar 1 keer gehoord, voor de wedstrijd of aan het begin. Verder echt niet gehoord. Hadden net zo goed niet kunnen komen. En dat is toch wel een treurig iets.

Advies aan de trainer

Robert Braber, waarom toch steeds weer? Verder goeie zet om Heerkes op het middenveld te zetten. Deed het prima. Alle aanvallende spelers van Cambuur hadden een waardeloze dag en dat kwam mede dankzij hem.

Irritantste man van de wedstrijd

Nick van der Velden in positief opzicht. Dennis Higler in negatief opzicht. Lesley de Sa was in de omschakeling overigens ook behoorlijk ergerlijk.

Slechtste man van het veld

Rachairo Zivkovic speelde een belabberde partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *