Zaterdagavond 20:45 uur thuis tegen Utrecht. Niet echt een wedstrijd waar ik heel bronstig van word. Zijn vaak gewoon boutwedstrijden laten we wel wezen. Maargoed, Willem II had dat Kings Square voor de deur geparkeerd (al heb ik gehoord dat dit meer dankzij Bonheur was dan dankzij Willem II) en we spraken van te voren af in de stad. Hey, je moet er het beste van maken nie waar?

Dus Irish Pubje gepakt. Daar kom ik te weinig moet ik zeggen. Cidertje, Guinnessje. Lekker he. Zag er ongeveer zo uit:

img_2353

En laache deh we deden. Toen we vroegen of de kroegeigenaar op de tv voor ons rugby af wilde zetten en er Go Ahead Eagles – FC Twente op wilde zetten ging hij dat meteen regelen. Probleem was dat hij met die afstandsbediening voor een Liverpool-supporter tegelijk een paardenshow opzette en het grote scherm waar een groep naar zat te kijken ging gewoon helemaal op zwart. Gejoel in de kroeg en toen hij het probeerde te herstellen lukte dat niet echt. Maar wij hadden ons Nederlands voetbal. De Ier vloog in paniek de pub rond op zoek naar de juiste afstandsbediening bij ieder scherm. “I can’t fucking win, can I?” schreeuwde hij terwijl hij weer een groep voetbalkijkers trakteerde op een rugbywedstrijd. Mooie meens. Mooie hardwerkende ondernemer. Beter dan die chagrijn aan de korte heuvel die zijn hele Irish pub liet verpauperen omdat het echt een opgave was om mensen een leuke avond te bezorgen. Dat was een lul baas. D’n deze niet. Mooie meens. Trek je mooiste blouse aan. Nu. En laten we even gay klappen voor deze mooie meens.

Goed. Na 5 minuten GAE – FC Twente kijken hielden we het voor gezien. Mede om die Ier te kutten natuurlijk. King’s Square was de volgende bestemming. Het was afgeschermd met hekken met zwart zeil en dat was wel goed gedaan. Leek echt op een soort festivalterrein. Ik werd gefouilleerd door een aardige vrouw die vond dat ik te weinig voorbereid was op de kou. Eerste keer dat ik kledingadvies krijg van een beveiliger. Het wordt gewaardeerd. Er stonden een paar foodtrucks van een BBQ-dude die ik niks heb zien verkopen, een broodje Jantje On Tour-kar, de frietkar op de plek van de Tour de ranzige Kebab en het hemelse broodje Twenteham. Nadeel was dat toen ik bier ging halen we massaal lauw bier kregen. Ik weet niet wat er mis was maar gelukkig ging Bonheur er direct mee aan de slag en kregen we gewoon koude biertjes terug. Goed opgelost. Netjes. De foodtrucks leken niet massaal bezocht maar dat kwam waarschijnlijk ook door het late tijdstip. Ik bezocht de foodtrucks wel met veel enthousiasme. Want ik heb samen met wat andere supporters dan wel de broodjes ham uitgezocht en voorgeproefd. Dit seizoen had ik er nog geen op. Tot nu. Heerlijk. Echt heerlijk. Zag er ongeveer zo uit.

De muziek was ook vrij aardig. Een mix tussen Britse muziek en Beitel-achtige Nederlandstalige feestmuziek. Dat laatste hoeft van mij niet zo. Als je een apart evenement buiten de Beitel wil creëren dan moet je eigenlijk een andere sfeer neerzetten. En dat doe je niet met onbekende zangers uit kutdorpen als Budel en Den Bosch. De verlichting was een minpuntje. Bij Broodje Jantje stonden 2 enorme bouwlampen en verder was er weinig verlichting. Als dit een permanent feestje wordt gewoon leuke lampjes in de boom hangen en gratis lsd-zegels bij 6 bier. Kunde laachen. Nu stond het springkussen ook in een heel donker stuk. Zou ik m’n kinderen niet alleen laten spelen. Lijkt echt op een decor uit een Stephen King-film. Zag er ongeveer zo uit:

img_2362

Nou goed, de wedstrijd. Bij de aftrap had ik meteen een slecht gevoel. Het gevoel alsof het beste van de avond al achter de rug was. En dat klopte wel. Verschrikkelijk slechte wedstrijd van beide partijen. Ik bedoel 3 partijen. Wiedemeijer was ook flink aan het schutteren. Rood voor Fran Sol snap ik nog enigszins al vind ik dat je gewoon een doelpunt mee hoort te krijgen voor het schoppen van Nacer Barazite.. Maar als hij rood geeft voor het tikkie van Sol dan moet ‘ie ook streng optreden tegen de Utrechtenaren. Maar die kwamen er met geel vanaf.

Willem II was na de rode kaart vooral aan het verdedigen. We speelden de 2e helft zelfs met 2 linksbacks. Nog nooit ergens vertoond. Dit gaat de hele wereld over. Het verdedigen lukte vrij aardig. Tot Lachman in de laatste minuut zijn man weer eens liet lopen (hoe lang mag hij nog blijven staan?) en daardoor Lamprou moest komen. Haller was echter eerder bij de bal en tikte zo de bal binnen. Ik was fucking boos gek. Ey maar echt boos. Zag er ongeveer zo uit:

Gelukkig stonden er op de KingSide nog groepjes mensen die gezellig met hun vrienden aan het dollen waren. Lekker duwen en trekken voor de grap en zogenaamd vechten en dan met zijn allen heel hard lachen met een halve liter bier in je klauwen. Ga lekker naar Breda joh als je echt alleen voor het zuipen komt. Neem er een worstenbroodje bij. Houdoe.

De wedstrijd in Tweets

Hier ben ik mee gestopt. Doorselecteren heet dat. Ook als de rubriek al bijna 5 jaar bestaat.

Advies aan het thuispubliek

Sfeer was weer een keer prima. Het heeft even mogen duren maar het lijkt weer beter te gaan.

Advies aan het uitpubliek

Haha FC Utrecht. Dat was die volksclub weet je wel. Die vroeger vak D én C ramvol hadden zitten. Die alle hekken in het stadion uit het beton trokken en zo al rellend tot Vak K kwamen en toen netjes terug gingen omdat hun voorzitter via de intercom netjes vroeg of ze terug wilden gaan. Die waren gek hoor. De sfeer was ook echt altijd top in de oude Galgenwaard. Ik had respect voor Utrecht. Helaas is FC Utrecht al jaren een saaie familieclub. Hun nieuwe stadion is koud, sfeerloos en leeg. Er zitten vooral gezinnetjes en de fanatieke supporters die er nog zijn, zorgen echt nooit voor een beetje sfeer. Als je ze een keer hoort zijn het anti-Joden liedjes. Bezoek eens een wedstrijd in de Galgenwaard en je merkt hoe dood die club is. Kunnen ze al jaren best aardig presteren met talentvolle voetballers, op de tribune bruist het niet meer zoals het ooit deed. Er zitten nu enkel nog papa’s met kindjes uit troosteloze dorpen als Houten.

Typisch dat dan juist FC Utrecht komt met liedjes als ‘Ze zijn er wel je hoort ze niet’. Die kan je gewoon iedere thuiswedstrijd van FC Utrecht copy-pasten.

Advies aan de trainer

Abubakar wil te veel. Is na 3 spelers aan de bal nogal moe en heeft dan geen zicht meer voor medespelers. Moet leren met z’n hoofd omhoog te voetballen. Kijken Abubakar. Kijken jongen.

Leer hem dat even gappie.

Irritantste man van de wedstrijd

Reinold Wiedemeijer.

Slechtste man van het veld

Fran Sol had natuurlijk een gigantisch domme actie. Maar ik vond Freek Heerkens echt heel slecht. En dat ook al een aantal wedstrijden lang. Lachman maakt weer een cruciale fout, maar ik vond Heerkens erger.

4 gedachte over “Willem II – FC Utrecht”
    1. Die backs zijn al jaren een probleem. Met als dieptepunt Frank van der Struijk. Met Dijks hadden we een zeer goede opkomende back die nog eens de bal lekker voor slingerde dat missen we nu. Maar misschien durven ze het niet omdat het centraal achterin ook nog niet staat als een huis, zeker zonder Peters. Twee verdedigers die weten wanneer ze op moeten komen en ook weer op tijd terug zijn om te verdedigen; dat hebben we nodig. Dan kan Van de Looi zich focussen op het afmaken van kansen én die jongens een keer klok leren lezen zodat ze 90 (plus blessuretijd) minuten scherp blijven.

  1. Lachman maakt teveel fouten, van mij mag Dries terugkomen. Tschimanga laten staan en waar blijft Schuurman? Niet dezelfde fout maken als met Frenky de Jong. Abubakar mag nog even blijven staan, gun hem een kans met aantrekkelijk voetbal. Herkens mag verkocht worden aan Broekhoven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.