Een thuiswedstrijd in het bekertoernooi, dat was even geleden! We hadden dan wel niet de meest interessante tegenstander geloot maar ik had er goddomme zin en vertrouwen in. Ik wist het zeker, 2-1 gingen we winnen. Dagje werken, op de fiets naar de stad om te eten en te drinken en vervolgens een wedstrijdje winnen. Ik kan ergere woensdagavonden bedenken.

We spraken af op de korte heuvel en dronken even een pilske. Daarna stapte ik, avontuurlijk als ik ben, bij de Taco Bell binnen. De Taco Bell heeft zijn 2e vestiging in Nederland geopend aan de Heuvel en als dé recensent van Tilburg en ver daar buiten moest ik dus wel even gaan proeven. Ik nam een grote burrito die prima smaakte met tevens prima smakende friet. Helaas had ik ook een spicy chicken wrapje die zo spicy was dat munne pèèp in brand leek te staan. De angst dat de volgende morgen de andere kant van die pèèp hetzelfde ging doen was erg groot. Positief punt: Sol! Uit bijgeloof moet ik die dan wel pakken he. Krèède zelfs een gratis opener bij. Nondeju weh boffen we toch weer.

Bij Willem II aangekomen dronken we d’r nog één en begaven we ons richting tribune. In tegenstelling tot de competitiewedstrijd toen SC Heerenveen met maar weinig supporters kwam hadden ze nu 600 man mee. Erg netjes op een deurdenweekse woensdagavond. Mensen die dan mauwen dat die Friezen voor 1 euro meekonden vergeten even dat wij ook eens per jaar voor 10 euro mee kunnen gaan naar een uitwedstrijd. Is gewoon een prima aantal. De thuistribune was ongeveer voor de helft gevuld gok ik. Teleurstellend natuurlijk, maar je merkt gewoon dat de beker in Nederland haast niet leeft. Dat de Kingside en het midden van de lange zijde goed gevuld waren doet mij wel deugd. De andere vakken mogen zich kapot schamen natuurlijk.

Willem II compenseerde, net als tijdens de competitiewedstrijd, het verschil in kwaliteit door strijd, alertheid en door slim te zijn. Het ging daarom behoorlijk gelijk op. In de eerste helft hebben we, op een gevaarlijke kopbal van Heerenveen, geen mega-kansen gezien. Het was voor de neutrale kijker geen hele spannende wedstrijd. Toch wist ik het zeker en riep ik het nog maar eens: 2-1.

Het duurde niet lang of Willem II kwam op voorsprong. Kale Rooie Jobba nam een vrije trap en zijn lage voorzet werd binnengetikt door Ben Rienstra die een zware week achter de rug had. Mooi om te zien dat na zo’n naar gebeuren uitgerekend hij weet te scoren. Het is ‘m van harte gegund. Willem II kon echter niet lang genieten van de voorsprong. Odegaard zocht naar een gaatje, vond deze en Reza tikte de bal langs Branderhorst. 1-1.

De linksback van Heerenveen, Lucas Woudenberg kreeg de bal van de keeper maar werd opgejaagd door Mo El Hankouri aka Boef. Woudenberg draaide om en speelde terug op de keeper maar beging een gigantische blunder. Gewoon Boef hoefde de bal alleen maar op te pikken. Hij was niet zelfzuchtig en legde de bal af op Fran Sol die daarmee eenvoudig de winnende maakte. Willem II kwam nog wel even in gevaar maar Matthijs Branderhorst stond zijn mannetje in het doel. Willem II bekert verder en het feest bij D’n Beitel was voor een woensdagavond alleraardigst. Ik had er vanochtend moeite mee al was de euforie de kater absoluut de baas.

En toen kwam het nare bericht over Fran Sol en de euforie was in één klap weg. Er is tumor bij hem geconstateerd. Ik hoop dat ze er vroeg bij zijn en dat de ingreep genoeg is om erger te voorkomen. Het is echter allemaal afwachten. Het enige wat wij kunnen doen is net als zijn medespelers hem steunen en laten zien dat Tilburg van hem houdt.  Dan komt zijn mooiste overwinning er spoedig aan. Na de wedstrijd zag ik hem en Ben Rienstra de ereronde lopen. Het publiek zong Sol tijdens de ereronde toe. Hij draaide om, klopte op zijn hart en maakte buigingen richting de KingSide. Met de wetenschap van wat deze gasten hebben doorgemaakt de afgelopen week is hun prestatie nog mooier. Het is de passie, strijd en leeuwenmoed waarover wel eens gezongen wordt. Ben en Fran, een diepe buiging naar jullie toe.

 

De wedstrijd in Tweets

Gelukswensen aan het adres van onze nummer 9, topscorer en held.

 

Lo único importante ahora es que te recuperes, lo harás seguro porque eres muy grande! Toda la fuerza del mundo hermano!

Een bericht gedeeld door Álvaro Morata (@alvaromorata) op

Zelfs spelers van FC Barcelona zijn niet te beroerd om Sol sterkte toe te wensen.

 

Advies aan het thuispubliek

De mensen die er niet waren hebben een memorabele avond gemist. Het was een heerlijke bekerwedstrijd. De sfeer was in de tweede helft prima. Vak C was bij vlagen wat afhankelijk van het ‘Hoekie C’ en dat resulteerde in het mooie ‘Henkie meude houwe, want wij hebben Fran Sol’. Heerlijk.

Advies aan het uitpubliek

Stukken beter dan tijdens de competitiewedstrijd. Heb ze in de eerste helft wel een paar keer gehoord. In de tweede helft was het wat slapjes geloof ik. Al met al een prima uitvak.

Advies aan de trainer

Ik heb je gehaat. Maar op dit moment heb je echt alles mee. Kan niet anders zeggen. Ik zou alleen graag meer van Crowley zien. Misschien zelfs van Urbanski. Maar ik zou niet eens weten in plaats van wie. Het staat goed.

Irritantste man van de wedstrijd

Niemand. Liefde voor iedereen.

Slechtste man van het veld

Ik vond niemand slecht. Echt niet.

Een gedachte over “Willem II – SC Heerenveen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *