Na de nederlaag op zondag uit bij Sparta had ik echt geen zin in de woensdagavondwedstrijd thuis tegen VVV Venlo. Het was laat, koud en er was weinig hoop op een goed resultaat gezien de negatieve wedstrijdbenadering van Erwin van de Looi. Maar verrassend genoeg leek Erwin wakker en begon met 2 buitenspelers. En ja, dan zie je ineens een ander Willem II dan zondag.

Ik was zondag eigenlijk ziek maar omdat het zo’n belangrijke wedstrijd was ben ik toch in de auto gestapt om mijn club te steunen in de strijd tegen degradatie. Ik stond met bijna 500 medesupporters in de kou en was na de wedstrijd ontiegelijk over de zeik. Willem II had een halve kans gehad en dat kwam voornamelijk door de inmiddels welbekende 5-3-2-formatie van Erwin van de Looi. Niemand kon de bal naar voren kwijt omdat er geen buitenspelers stonden om het veld breed te maken. Het deed pijn aan de ogen. Ik zou zaterdag naar Almelo gaan, maar ik heb afgezegd. Ik ga niet tussen blije carnavalsvierders staan kijken hoe Willem II met deze blinde trainer aan het roer nog geen kans kan creëren. Woensdagavond thuis tegen VVV, nou vooruit.

Het was koud he. Oh oh oh wat was het koud. Gelukkig kan je na een fietstocht, waarbij de ijspegels aan je snor hangen, bij Willem II lekker opwarmen in D’n Beitel. Helaas moet je dan nog wel even langs een peloton beveiligers. Ik moest, zoals meer supporters mijn jas open doen. Ik dacht dat hij een grapje maakte. Ik vroeg het even na, maar hij wist hoe koud dat het was, hij stond er immers zelf ook in. Had ‘ie een punt. Jas open. Gezien? ok, doe ik m’n jas weer dicht pik. Nou, dat mocht dus niet. Ik vroeg nog effe na of ik nog niet ziek genoeg was maar nee, de jas moest open blijven. Vervolgens werd ik behoorlijk fanatiek gefouilleerd. Een prettige ontvangst bij Willem II. Ik was vroeg en kon door naar D’n Beitel. Andere mensen, die wat later kwamen, hadden minder geluk en misten zelfs het begin van de wedstrijd. Toen werd er nog maar amper gefouilleerd omdat mensen chagrijniger en chagrijniger werden. Dus een tip: als je verboden dingen naar binnen wilt smokkelen, gewoon heel laat aansluiten in de rij en gaan schreeuwen dat de wedstrijd al begonnen is. Mag je zo doorlopen. Andere mensen krijgen dus een alles behalve warm welkom van Willem II.

In D’n Beitel keek ik effe op mijn telefoon en zag daar de opstelling van vanavond. Willem II ging spelen in een 4-4-2 opstelling met Croux en El Hankouri als buitenspelers. Ik bestelde aan de bar een halve liter, betaalde en liep weg. “Je vergeet je bier!” werd me nageroepen. Ik hoorde het niet. Pas toen ik weer op mijn plek stond besefte ik het: ik was het belangrijkste vergeten. Maar er was hoop en ik wist niet wat ik ermee moest. Ik was helemaal van de wap.

De wedstrijd was zeker niet goed, maar VVV had echt een complete off-day. Willem II speelde wel OK en werd vooral aan het einde van de eerste helft gevaarlijk dankzij de aanvallende impulsen die buitenspelers met zich meebrengen. Zou Erwin het ook gezien hebben? De aanvallende intenties resulteerden in een 1-0 ruststand. Een rommelige situatie die vanaf de KingSide niet erg goed te zien was maar Sol schupte van dichtbij tegen de paal en de bal kwam voor de voeten van Bartje Ogbeche die binnen kon schieten.

In de 2e helft was het Willem II dat duidelijk voor de overwinning bleef gaan. Een voorzet van rechts kwam voor het doel en Ogbeche wilde ‘m ineens uit de lucht binnenknallen. Dat mislukte echter en hij viel en sloeg in zijn val de bal. Het was niet met opzet en voordeel haalde hij er ook zeker niet uit. Toen hij de bal eindelijk onder controle had tikte hij de bal breed op Rienstra die schoot. De bal werd van richting veranderd en hobbelde het doel in. De emotie die dan los komt bij die gast is mooi om te zien man.

Daarmee was het nog niet gedaan. Een corner van Croux werd niet goed verwerkt door Unnerstall. Hij greep mis en pakte de bal vervolgens maar half op. Daarna kwam ‘ie nog een keer niet goed bij de bal en Willem II kon de bal richting Croux spelen die nog in de hoek van het veld stond. Zonder de bal aan te nemen ramde hij de bal hard richting het doel. De speler die op de lijn stond kon de bal enkel in het dak van het doel koppen. 3-0.

We hadden wellicht nog wat meer kansjes af kunnen maken want VVV kwam er totaal niet aan te pas.  Het debuut van Eyong Tarkang Enoh was te kort om er iets over te zeggen en verder gebeurde er niet zo veel. Heb ik het maar lekker op een drinken gezet in D’n Beitel. Paar halve liters Tripel Karmeliet gevat. Duurde effe voor ze klaar zijn met inschenken in zo’n plastic beker want deh spul schuimt als een gek. Maar dan hedde ook weh. Zag ik onze lieve heer zo voor een krentenbol aon. Deh zal niet de laatste keer zijn deze week. Is iedereen goed voorbereid voor carnaval? Kruikenzeiker-embleempje op de kiel genaaid? Guuuuudzo!

De wedstrijd in Tweets

Erwin is gek jonge.

En Beugelsdijk ook.

Advies aan het thuispubliek

Het viel me alleszins mee. Koud, woensdagavond en slechte resultaten. Toch was de sfeer niet helemaal dramatisch op vak C. Vak B begint wel echt hele treurige vormen aan te nemen. Toen het uitvak anti-NAC-liedjes begon te zingen en vak C daarin mee ging bleek dat vak B toch aanwezig was. Ineens konden ze massaal springen en schijten op NAC.

Advies aan het uitpubliek

Anti-NAC liedjes zingen is altijd kansloos als je niet tegen NAC speelt, en al helemaal als je VVV-supporter bent.

Advies aan de trainer

Gewoon dit laten staan, 5-3-2 vergeten, geen journalisten meer belagen en effe ontslag nemen.

Irritantste man van de wedstrijd

Scheidsrechter Janssen

Slechtste man van het veld

Ja jongens ik weet het eigenlijk niet meer en ik moet iemand aanwijzen he. Dus ik zeg Rienstra. Kan me nog wel wat foute passes van hem herinneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *