Godverju. Wat een avond gisteren in het Koning Willem II Stadion! Van te voren had ik er vertrouwen in en voelde een 2-1 overwinning aan komen. Winnen deden we, maar goddomme, het werd toch wel een hele vette en spectaculaire wedstrijd.

Ik begon met een bliksembezoekje aan de Bierstrasse. Het was er gezellig, maar het verschrikkelijk slechte weer deed de opkomst geen goed. In andere seizoenen was het, met een mooi lentezonnetje, veel drukker. En ze hadden nog wel zo’n goede “”ACTIE””. €5,50 voor een halve liter witbier. €5,50. Wat is dan precies de actie?

Maar goed, het was dus ouderwets zaadweer. En dat is kut om doorheen te fietsen. Het bleef maar regenen en dat was ook aan het veld te zien. Er lagen plassen op het veld waar ge koi karpers in kunt houden en modderpoelen waar een varken een harde van krijgt. Er werd effe geprikt door een peloton gaatjesprikkers en de wedstrijd kon beginnen. Al snel werd duidelijk dat het veld écht heel moeilijk bespeelbaar was. Al snel lag Tsimikas in een plas te spartelen als een aangespoelde ruisvoorn en kon een speler van Utrecht het strafschopgebied binnenlopen. FC Utrecht scoorde niet veel later maar dit doelpunt werd terecht afgekeurd. Waarom weet ik niet meer. Ik ben zo’n fucking goeie journalist.

Even later scoorde Utrecht weer en deze telde wel. Ik zat net een foto te maken van een minderjarig jongetje in de regen toen een speler van Utrecht wegliep van zijn directe tegenstanders en vrij binnen kon tikken na een perfecte voorzet. Daarna werd het nog 0-2 na wederom slecht verdedigen. En deze had ik wel gezien. Iemand met zo’n Vitesse-shirt aan mocht gewoon schieten en dat deed ‘ie goed. Het schot had in mijn ogen makkelijk geblockt kunnen worden maar Willem II leek in die fase effe te slapen. De Kingside begon ook in te kakken.


Maar nog geen 3 dagen na deze tweet schudde Thom Haye ons allemaal even wakker met een fantastische vrije trap, van een meter of 30, in de kruising. WAT EEN DOELPUNT. Echt perfect uitgevoerd. Na al die vrije trappen en corners van Haye die hij eerder nam en soms vernachelde was dit toch de vrije trap waar je op zat te wachten bij hem. Godverdomme. Het was het wachten waard. Scoort Robin van Persie ‘m dan staat het op alle likefarms op Instagram, Twitter en Facebook, komt Evert ten Napel klaar op zijn microfoon en bladert Jan Joost van Gangelen het woordenboek door op zoek naar de meest exclusieve superlatieven. Maar dit was Thom Haye van Willem II en dan moet je blij zijn met 4 seconde in de samenvatting.

Wereldgoals. Ja. Ze vlogen ons om de oren. Tsimikas kaatste effe naar Elmotje Lieftink en die gaf de bal heel hoog in de loop terug. Eigenlijk een hele rare bal. Kostas Tsimikas kon er van alles mee doen maar hij gooide er effe een hele lelijke scheve, maar heel effectieve, omhaal uit. Wederom een fantastische goal. Een omhaal bij Willem II, dat hadden we al even niet meer gezien. (Demouge thuis tegen FC Groningen op de doellijn was volgens mij de laatste). Met 2-2 de rust in. Dat is toch effe een ander gevoel dan een 0-2 man. Goddomme. Wat een comeback!

In de tweede helft werd het veld natter en natter. Het hield maar niet op met regenen. Bij dezen een verschrikkelijk Jan Joost van Gangelen-achtig bruggetje naar het regenen van wonderschone doelpunten. Want ook Fran Sol mocht een duit in het netje doen. Hij mocht door op de keeper en hij maakte perfect gebruik van de stuit van de bal. De bal ging prachtig over de keeper heen in het net. 3-2! Ongelofelijk.

Ja, 3-2. Dan weet je dat het billenknijpen begint in Tilburg. Utrecht kreeg nog best wat kansen maar Wellenreuther was een goede stäh in der strasse. Die dook keer op keer die ballen uit de hoek en landde dan in zijn modderpoel. Mooi man. Dat is voetbalromantiek. Zeiknat zijn van de regen en met modder in je smoel een 0-2 achterstand ombuigen. El Hankouri miste nog een gigantische kans. Hij verzuimde om de bal gewoon af te geven en verprutste de grote mogelijkheid op 4-2. Even later mocht Croux door op links. Hij was níet egoïstisch maar Ogbeche plaatste de bal naast het doel. Een 4-2 of 3-3 bleef uit. Na minutenlang billenknijpen kwam het verlossende fluitsignaal. Willem II was de baas op de Tilburgse Everglades.

Gewonnen, tijd voor drankgelach. Ik ben in heel mijn leven nog nooit voor, tijdens of na een wedstrijd bij de natsjaken, nathielen en natjannen van de hoofdtribune geweest. Tijd dus om daar eens te kijken of ze een overwinning kunnen vieren. Ja dat ging wel. Bietje baco hakken en lampen zwiepen. Was er ene goed agressief op mensen die dat laatste dus deden. Tis maar een lamp gap doe rustig. Verder veul gelaache met veel vak C boykes. Daarna eindelijk Haye kunnen confronteren met zijn accent die ik heel gek vind voor iemand uit Amsterdam en ‘m kunnen feliciteren met zijn doelpunt. Op het veld is het niet altijd mijn favoriet, maar het is oprecht een hele aardige en sympathieke gast. Na nog een aantal baco ging ik er lekker vanaf en heb nog staan ouwehoeren met Heerkens en Peters. Mijn buurman vroeg effe aan Peters of hij deze site kende. Het antwoord was ja. Ik geloofde ‘m aanvankelijk niet, maar hij noemde bijvoorbeeld de altijd stijf uitverkochte Awardshow die ik aan het einde van het seizoen altijd organiseer. Ook Heerkens kende deze onzin. Mooi man. Zijn toch de boegbeelden van de club. Toch trots.

Het was daar boven goed, gratis en gezellig. Een zeer gevaarlijke combinatie aangezien ik niet goed tegen gratis drank kan. Baco en bier wisselden elkaar in rap tempo af terwijl we keken naar rasartiesten als Rob van Daal. Het was eigenlijk best wel heel gezellig daar boven man. Echt goed vermaakt. Dit was voor mij de eerste keer daar, maar er mogen van mij nog veel van zulke avondjes volgen. Het werd laat en toen de 2e verdieping van het stadion leeg geveegd werd was het voor mij tijd om naar huis te slingeren. Het was echt een heerlijke avond in ons Koning Willem II Stadion.

Advies aan het thuispubliek

Tjah, dat je het met zijn allen een beetje opgeeft na 0-2 is logisch. Dat je dan weer gaat zingen bij 1-2 en vooral 2-2 is logisch. Maar om dat het uitvak ‘Ajax-publiek’ te noemen is dan wat misplaatst. Verder echt een prima sfeer. Heb echt de indruk dat het na de winterstop vele malen beter gesteld is. Mede natuurlijk door het vertrek van Gerwin van der Loor. Lekker bezig met zijn allen. Verder ben ik, zoals al vaker gezegd, absoluut tegen het gooien van vuurwerk of voorwerpen naar spelers of supporters. Wat ik echter wel heel erg kan waarderen is het gooien van bier, aanstekers, munten, stoelen, tafels, vouwfietsen en allerhande bouwgereedschappen naar uitsupporters die stoer op een hek klimmen en lijp komen doen. En ik moet zeggen, aan Tilburgse zijde staan echt een aantal potentiële pitchers van de New York Yankees.

Advies aan het uitpubliek

Een uitvak vol TBS-ers en leden van de Utrechtse klimvereniging. Mooi aantal mee hoor. Zeker goed. Maar doe effe normaal joh. Wat wil je precies bereiken als je daar in dat net hangt? Wat wil je nou echt? Je wil er echt niet overheen. Je wil gewoon vooral stoer gevonden worden door de mensen achter je, terwijl je door de mensen voor je kei hard wordt uitgelachen terwijl ze je bekogelen met alles wat los en vast zit. Wat wil je nou echt? Blijf gewoon lekker staan joh. Ik hou wel van een opgefokte sfeer in het stadion hoor, maar dit was gewoon kansloos. Aan Tilburgse zijde was er ook niemand die zich zo druk maakte man. Maar die gasten bleven maar stompen en trappen tegen die wanden. Heel apart.

Ook zij noemden ons ‘Ajax-publiek’. Maar even later waren zij zelf stil toen het 2-2 en later 3-2 was. Heb ze toen echt geen moment meer gehoord.

Advies aan de trainer

El Hankouri doet echt te weinig goed om andere spelers uit de basis te houden. Ik heb Croux hoger zitten. Croux is minder zelfzuchtig en loopt zich niet steeds vast.

Irritantste man van de wedstrijd

Ik vond niemand irritant. Ik was vooral zelf irritant vannacht denk.

Slechtste man van het veld

Mo-tje El Hankouri. Legt ‘ie ‘m af is het 4-2 en ben je klaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.